Windmolens zijn verantwoordelijk voor het doden van insecten

De oorzaken van het doden van insecten zijn blijkbaar veel complexer dan waar veel consumenten en milieuorganisaties van uitgaan.

Dit blijkt uit ten minste één recente studie van het Instituut voor Duits Lucht- en Ruimtevaartonderzoek (DLR). Daar concluderen de auteurs dat voor een aanzienlijk deel van de decimering van de bevolking van vliegende insecten sinds 1990, de massale expansie van windparken verantwoordelijk is.

De windparken decimeren niet alleen de vliegende insecten , maar door de insecten klap voor de rotorbladen ook de efficiëntie van het systeem tot 50 procent kan verminderen. De auteurs van het onderzoek concluderen dat de analyse van windenergie sinds 1990 ", ondanks de bestaande onzekerheden, een zorgwekkende ontwikkeling laat zien."

Deel dit topic Landwirte nicht Schuld am Insektensterben (agrarheute.com)

Die Ursachen für das Insektensterben sind komplexer als angenommen. Eine Studie zeigt, dass Windparks große Mengen Insekten töten.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+2
putjesschepper
Ja maar ook de gsm masten is funest voor insekten. Omdat we steeds meer kunnen met mobiel is straling steeds heviger.
+4
Erik,1979
Als groenlinks insecten zo belangrijk vind zullen ze wel geen windmolens meer willen.
+1
j h p
@Erik,1979 Die willen ze ook niet...…….
bij hun zelf in de buurt. 😂
Pluto
Hoe lang geleden werden we gevraagd om plat geslagen insecten te tellen op de voorkant van de auto !!.
Grasbaal
De windmolens stonden eerst bekend als "gehaktmolen" voor veel vogels. En blijk dit logischerwijs ook te zijn voor veel insecten...
hans1980
GL is wel flexibel in haar beleid dan de co2 winst maar halen door minder vee
puntertje
Het schijnt zelfs wel eens te gebeuren dat een insect ook op de voorruit van een auto komt met voorspelbare gevolgen.
dwers
Ach insecten dood door windmolens zal wel wat meevallen , de meeste zitten aan de grond , gezien de over de grond scherende zwaluwen.
Bij mooi weer zitten insecten hoger , maar draaien windmolens ook langzamer.
Pluto
@dwers Ik heb me een maand geleden verbaast over de enorme hoeveelheid aan insecten welke actief waren bij de hogere temperatuur . Bij het instrooien van de kalveren kwam ik al een aantal wespen tegen , ze waren nog erg traag maar hadden de winter goed overleefd .
dwers
@Pluto hier ook boven de mesthoop veel insecten bij het mooie weer
Jawis
@Pluto waren dat geen dazen? Die lijken op een wesp maar komen uit de rattenstaartlarve...
Pluto
@Jawis Nee echt niet . De Blinde Bij zorgt voor rattestaart larven . Een wesp kan niet stil in de lucht hangen en een blinde bij wel .Deze lagen op de grond na dat het stro weg was gehaald en het is nog te koud en kunnen nog niet vliegen .
bio boer
Wat een bullshit verhaal dode vogels ook hier zelden wat gevonden hebben in totaal stuk of 4 gevonden sterven meer vogels door verkeer dat is met insecten ook anders zouden die wieken ook al lang zwart moeten zijn van al die insecten
Erik,1979
@bio boer dlr is hoog aangeschreven. Vergelijkbaar met wur. Verschil is dat ze in Duitsland de landbouw nog wel willen behouden en Nederland niet. Daarom kun je ervan uitgaan dat dit rapport reële uitgangspunten heeft. En op waarheid berust.
+1
weurding
@bio boer vossen staan er watertandend onder😋
van Ittersum
Conclusie: de mens ( in zijn overtolligheid ) met zijn doen en laten is in beginsel de oorzaak van vele...?
hans1980
Windmolens veroorzaken meer regen door turbulentie, Intressant rapport van groene rekenkamer
De Tweet bekijken van @OnnoDrees:
+1
JohnDeere6serie
bio boer
@JohnDeere6serie zullen ze bij mee zijn al die glastuinbouw daar 🙈
adriaan33
@JohnDeere6serie energie is warmte en andersom. Een effectieve windmolen kan de lucht 0,5 afkoelen. Bij een bijna dauwpunt temperatuur kan dat net voldoende zijn voor wolkenvorming. Door de dalende temperatuur krimpt de lucht achter de windmolen wat de wind wegvangt.
+3
van Ittersum
Nu ben ik een vrij domme burger(zelfkennis) maar is de hele discussie over die insecten en hun leefgebied niet simpel op te lossen door alle overheids-en gemeentegronden en die van Natuurmonumenten en alle organisaties zoals het Fyske Gea in te zaaien met kruidenrijke mengsels( Nederland heeft sws al meer dan 53000 hac bermen). Die grond is al arm, wordt al minimaal gemaaid en het product die eraf komt heeft toch geen enkele functie. Een win-win situatie en dan kunnen wij onze goede gronden behouden voor productie van voedsel. Is de hele discussie over biodiversiteit ook in één keer afgevinkt .

Ben ik nu zo slim of is de rest zo....
broeker
@van Ittersum een groot deel van die bermen worden met de klepelmaaier bewerkt. Hier in de regio worden steeds meer bermen in etappes gemaait (ook om verschil in hoogte te creëren). Geloof wel dat er een subsidiepotje voor is om op deze manier te beheren
van Ittersum
@broeker in Frankrijk (In mijn jeugdjaren) zag ik langs de tolwegen altijd de bermen vol met zonnebloemen enz. Dus ja, waarom hier niet
Wolswinkel
@van Ittersum Ouwe boef! Alles twee kontjes hoog zekers....😉
koeman
@van Ittersum niet zo slim, al die insecten in de berm worden vervolgens dood gereden door auto's
+1
van Ittersum
@koeman één insect dood , komen er 100 nieuwe op de begrafenis😉
wotan2
@van Ittersum jouw idee is al oud, zo zijn we aan die mooie bermen vol jacobskruiskruit gekomen, hier in omgeving worden die pas in september gemaaid.
Ik ben nog eens FF aan het meten geweest, wij kunnen niet 4 maar 8 turbines plaatsen, tjonge jonge, datiskassa.
Andersdenker
@Detukkeroettwente ja machtig, en scheelt ook nog eens veel muggen en vliegen!
+1
BamBam
Ik wist niet dat die insecten zo hoog vlogen.
Putjesschepper heeft wel een punt, laten we eens naar straling kijken
Oh oeps dat is niet de bedoeling
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden boeren , onderzoek , studie , windenergie , 1990 en insecten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!