Verhuisd van de Oostvaardersplassen naar Spanje

Het wordt leeg in de Oostvaardersplassen. Na op de ophef over verhongerende dieren in koude winters worden dit jaar ruim 1.800 edelherten afgeschoten. Ook verhuizen 180 paarden naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Fotograaf Olivier Middendorp legde het vast: van het vangen van de paarden tot hun aankomst in het Noord-Spaanse Atapuerca, bij Burgos.
Tekst: Arjen Schreuder
 Verhuisd van de Oostvaardersplassen naar Spanje (nrc.nl)

Het wordt leeg in de Oostvaardersplassen. Na op de ophef over verhongerende dieren in koude winters worden dit jaar ruim 1.800 edelherten afgeschoten. Ook verhuizen 180 paarden naar natuurgebieden in Spanje en Wit-Rusland. Fotograaf Olivier Middendorp legde het vast: van het vangen van de paarden tot hun aankomst in het Noord-Spaanse Atapuerca, bij Burgos. Tekst: Arjen Schreuder

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden paarden , edelherten , spanje , oostvaardersplassen , dieren , natuurgebieden en verhuizen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!