Linkse partijen

Linkse partijen vinden dat de maatregelen niet ver genoeg gaan. GL wil de landbouw niet ontzien bij de klimaatmaatregelen. Klaver zet nog aanzienlijk steviger in dan het kabinet. “Het is onze ambitie dat in 2030 de bio-industrie niet meer bestaat." Dat kan via normering, maar ook via het uitbreiden van de warme sanering. GL vindt dat de stalsystemen voor dieren die voor vleesproductie worden gehouden minimaal aan het driesterren keurmerk van de dierenbescherming voldoen.

Jesse Klaver Kijk live mee met mijn reactie op de doorrekening van het Klimaatakkoord
pscp.tv/w/1ypKdOEmWbvxW/

SP Futselaar zegt zich goed te kunnen voorstellen dat de landbouw een grotere rol moet krijgen. “Ik denk dan wel dat 2 zaken onvermijdelijk zijn: stevig ingrijpen in het waterpeil bij veenweidegebieden, ook als dat negatieve gevolgen heeft voor de landbouw, en inzetten op verkleinen van de veestapel.

De PvdD vindt de maatregelen van het kabinet onvoldoende. “In de intensieve veehouderij liggen grote kansen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen via verkleining van de veestapel.

Deel dit topic

Groen1

Laatste  |  

Reacties

+3
weurding
Slinkse partijen.....
+1
Dirk van Zetten
@weurding we worden niet 1 x gepakt, maar minimaal 5x. Let maar op. Eerst fosfaatrechten, straks inkrimping, daarna verplichte investeringen, vervolgens nog methaan of CO2 heffing, en als vijfde moeten onze zuivelcooperaties miljoenen investeren in klimaatmaatregelen waardoor we ook een lagere melkprijs krijgen. Nestbevuilers zijn het, hopelijk komt het verstand terug en beseffen de politici dat voedseltekorten hand in hand gaan met mondiale onrust/oorlogen/vluchtelingenstromen
+1
labella
Linke partijen.....
+2
ej-van-de-voort
@labella

Dat ja, politieke onschendbaarheid misbruiken om bewust foutieve info te verspreiden voor beïnvloeding...
+2
Erik,1979
Daar kan Mark wel wat mee. 1.000.000 koeien eruit. Daarvoor 1.000.000 vluchten erbij. Iedereen blij. Die deals zijn snel gemaakt. CDA haalt er 100.000 koeien er af om een boeren partij te lijken. LTO vertelt dan wel dat het maximale was wat ze konden bereiken. Alle bestuurders krijgen daarvoor 100.000 euro salaris als boswachter.
+1
buorman
@Erik,1979
Dus een gemm koe staat gelijk aan een gemm vlucht?
Dan moet je zorgen dat je dat je bv 10 koeien minder melkt en voor 10 vluchten de baten kunt bijschrijven op je lop rek
+1
Weidezicht
En waar blijft de tegenreactie van een van de partijen die het zogenaamd goed voorhebben met de landbouw. Wie verteld het grote publiek wat de landbouw de afgelopen 20 jaar al gedaan heeft (altijd maar voorop lopen wordt bestraft want wat je al gedaan hebt wordt niet meer gezien of telt niet mee) wie gaat uitleggen hoe alle wet en regelgeving avetechts werkt. Cda? Cu? Fvd? Ik vrees dat ze het allemaal wel best vinden
+2
Erik,1979
@Weidezicht cu is groen links. Misbruiken het geloof. Carola is net zo christelijk als die paar priesters die iedere keer bekend gemaakt worden. Jullie weten wel. Iets met kinderen en zo.....
+1
Erik,1979
@Weidezicht CDA..... Ik heb vertrouwen in Annie en Jacco. Die paar andere goede ken ik niet. Rest kan of doet of wil niets.
Erik,1979
@Weidezicht FVD moet je hopen op geen landbouw discussie. Krijg je die dan kost het hun stemmen. SGP krijgt nooit macht wegens extreem geloof. Dus deze partij is voor de meeste normale boeren hun enige hoop.
buorman
@Erik,1979
Dus FVD kan je alleen redden bij wind mee, welnu dan ben je ze niet nodig want: foar de wyn is elts in hurdsiler [voor de wind is iedereen een hardzeiler]
Er zijn ook partijen die ook bij wind tegen niet gaan omliggen.
En weet je wat het prettigst zeilt: een gestage wind uit een vaste richting, daar kun iedereen zowel met laveren alsook voor de wind vooruitgang boeken, maar met schiftende winden raakt menigeen aan lager wal.
+1
diezel
Wel grappig. Krijg van google alléén bij dit onderwerp VVD-reclame te zien. 😄

(klik om te vergroten)

Koekalf
80 miljard overschot per jaar op de betalingsbalans, spoel maar door het putje
+3
dewittemotor
Hoe het kan in een rechtstaat en democratie, wat er nu in Nederland gaande is? Onvoorstelbaar, ik snap er niets meer van, maar ze draaien ons gewoon de nek om in koele bloede.
En dat verdienmodel, dat vergeet maar, dat komt er nooit
diezel
Quote Reactie van @dewittemotor:
Hoe het kan in een rechtstaat en democratie, wat er nu in Nederland gaande is?

Tsja, en dan moet "onze" Zweedse jonkvrouw Karin Ollonren nog met haar fake-news campagne gaan starten. In de DDR zouden ze er hun vingers bij afgelikt hebben. 😞
dewittemotor
En wie gaat die dure voedingsmiddelen straks allemaal kopen. Een groot deel van de Nederlandse consumenten in ieder geval niet. Aan de straatstenen niet te slijten straks
+1
hans1980
Nog mooi artikel over co2 uit 2016 maar wel actueel
indigorevolution.nl/2016/09/…
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!