Tijd voor verandering (geen klimaats-)

Het begint zo langzamerhand tijd te worden om werk te gaan maken van de oprichting van een nieuwe belangenbehartiger. Een organisatie die leden aan kan trekken die een landbouwbeleid willen waarbij het over een aantal jaren weer leuk wordt om te boeren en die een passend antwoord heeft op de problemen die ons dit moment aangepraat worden. STAF doet verschrikkelijk goed werk maar daar alleen gaan we het niet mee redden.
Op de belangrijke momenten en plekken moeten er mensen zitten met een goed hart voor de hele sector.
De lto en nmv en dbb doen niks met al het goede wat de STAF doet. Ze vertikken het om bij te draaien en gaan door met polderen. DAt gaat ons niets goed brengen. Wie heeft er zin om hier aan mee te werken?

Gr, Ronald

Deel dit topic

Reacties

+3
putjesschepper
Helemaal mee eens
+1
Albert Altena
Vanzelfsprekend.
Erik,1979
Zo mag ik het horen. Geweldig!!!! (Maar nu ook doorpakken)
+2
jan.1
Volgens mij wil jij niet zien wat door jou genoemde organisaties gedaan wordt,komt misschien doordat je af en toe te fanatiek afgeeft op personen of organisaties ,dat maakt een mens soms blind...
Het is geen goed idee om nog een splinter organisatie op te tuigen ,besteed je energie maar in het bezoeken van lto avonden...)wel eerst ff lid worden....
Erik,1979
@jan.1 Hij heeft eindelijk zijn lidmaatschap opgezegd omdat hij aan zijn lijve meegemaakt heeft wat de andere organisaties gedaan hebben.
+1
cornelissen
Quote Reactie van @jan.1:
niet zien wat door jou genoemde organisaties gedaan wordt

Ik weet wel voldoende , van je eigen contributiegeld wordt je in de financiële ellende gestort , maar de bestuurders wel min of meer met of zonder voorkennis (jos verstraten en de club er om heen ) de stal redelijk vol.
Wat "het tuig " mij indirect heeft aan gedaan zal ik nooit vergeten.
Wacht nog even met het opzeggen, want ze zullen het allemaal van mij horen , hoewel ik het antwoord schuldig blijf van "het tuig"wat ik fout heb gedaan en waarom er geen fatsoenlijke overgangsregeling gekomen is voor onomkeerbare investeringen op de peildatum
christo
@cornelissen Ja, daar ga je wat mee bereiken.
+4
George
Quote Reactie van @jan.1:
aar in het bezoeken van lto avonden...)wel eerst ff lid worden....

Never!
+1
Grutte Pier
Het nieuwe energieakkoord

Iedere inwoner van Nederland inclusief kinderen MOET per direct 3 uur per dag zelfstandig hun eigen energie op wekken. Geen tijd is geen argument. Zielig, geen argument. U kunt fietsend computeren, fietsend televisie kijken en fietsen wanneer u op de bank met U klote telefoon zit te appen e.d. Stijgt mijn temperatuur, geen argument pakt u maar een koud washandje en tot slot geen benen is geen argument neem de hand fiets.

Op zoek naar iemand met groene vingers!!

P.s. Zetten we de politiek eerst wel aan het fietsen. Dit kan vanuit hun luie stoel.
+3
hans1980
In principe heb je wel gelijk lto zit aan de klimaattafels onze boeren weg te kaarten als wisselgeld voor industrie/consumenten/vliegverkeer/transport/verkeer
Nog voor er een regeerakkoord is staan die ja knikkers al weer dingen te ondertekenen
Albert Altena
@hans1980
Zolang de LTO bestaat zullen zij ook aan die tafel uitgenodigd worden. Lekker gemakkelijk.
Melkboer16
Als Beulink nou eens ff uitlegt hoe bij het nou als knelgeval overleeft?
Heeft moord en brand geschreeuwd in de media en hij boert nog steeds!
En het is hem vrij om vandaag een nieuwe organisatie op te richten!
Ben benieuwd
Erik,1979
@Melkboer16 hij is een hele goede boer. Met een goede advocaat. En zit niet bij een bank die de agrarische sector wil saneren. Maar of hij het red weet niemand.
+4
christo
@Melkboer16 Je bent welkom om mijn verhaal aan te horen. Ik vind het belangrijk dat er een nieuwe belangenbehartiger komt die het belang van de boeren op 1 heeft staan.
Dit kan ook betekenen dat de nieuwe organisatie verder gaat als een kopie van de POV. Hoe het nu geregeld is komt niet goed. Daar wil ik op inzetten: belangenbehartiging voor de boer, in de breedste zin.
Mijn persoonlijke situatie zet ik niet op dit prikkebord. Ik heb geen consultancy tak. Wanneer personen willen weten hoe hier de vlag er bij hangt dan kom maar langs.
+1
Realisme
Het zou goed zijn als iedereen is binnen de regionale ANV en andere belangengroepjes nagaat of dat er een samenwerking is met LTO, ook al is het met de regionale afdeling die veelal goed werk verricht. Deze samenwerkingsverbanden gebruikt LTO om toch Een groot mandaat te hebben tegenover de politiek. Als dat wegvalt blijven alleen nog de leden over en dat zijn er dan toch een stuk minder. Blijkt dat LTO niet namens de boeren spreekt maar vooral namens zichzelf.
adriaan33
@Realisme je belangen moet je zelf verdedigen. Zo gauw je een betaalde organisatie opricht gaat die z'n eigen leven leiden.
cowboys
Ik denk dat cristo wel wat namen heeft die dat zouden willen/ kunnen doen.
christo
@cowboys Klopt.
de Haas
Het idee op zich vind ik prima en ben het helemaal met je eens. Echter, je zal op zijn meest een paar honderd sympathisanten krijgen. Daar is de gevestigde orde absoluut niet van onder de indruk. Men zal je compleet negeren. Misschien moet je het breder zoeken, met andere MKB'ers??? De meeste ondernemers zijn het er wel over eens dat men hier compleet van de pot gerukt is. En we zullen landelijke zwaargewichten mee moeten krijgen die zuiver op de graat zijn, dus niet weer de lokale CDA/LTO zakkenvuller. Kom beter meteen goed beslagen ten ijs, dan kan men niet meer om je heen.
cs-agrar
@de Haas je hebt minstens 33% nodig
Grutte Pier
@cs-agrar Gaat ons lukken. Wellicht met de FVD. Hebben ieder geval met onze buurt de politiek wakker geschud, iedereen met zijn eigen belang. Mijn eigen belang de melkveehouders.
+1
overstekend wild
Goed idee. Zal moeten beginnen met betrouwbare mensen en vooral een breed gedragen haalbare visie.
En als de boel draait eens wat oude schoenen verbranden want de huidige namen zijn helaas te zwaar beschadigd om tot een sterk blok te kunnen vormen
Grutte Pier
@overstekend wild Ken al een hele goede advocaat ha ha
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Grutte Pier:
Ken al een hele goede advocaat

Smullen hè,

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
24
DEELNEMERS
17
WEERGAVES
0