Abab noemt nivo huidige melkprijs zorgelijk !

partners.veeteelt.nl/partner/…

Geen ruimte voor vv-investeringen en buffervorming. Dus ook niet voor fosfaatrechten.

Deel dit topic

Reacties

+1
robotmelker
Geroeptoeter van een stelletje veelste dure waterdragers.
Alsof de ondernemers dit zelf nog niet wisten. Echter zal het tij niet keren met de maatregelen die zij benoemen. Die maatregelen horen al bij een goed werkende melkveehouderij.

Als men kijkt naar de eindbalans vallen mij altijd 2 zaken op... het melkgeld lijkt niet of nauwelijks te stijgen, en alle kosten dalen totaal niet (incl. De kosten bij ABAB).

maarja volgens uw partner in roerige tijden....U MOET GEWOON EEN HOGERE EFFICIËNTIE BEHALEN.

sucses klanten van ABAB
+1
Coen
@robotmelker , dat daar in Brabant e.o. geen ruimte is voor de onrendabele investeringen (die moeten gebeuren) kan ik mij indenken.
+11
dewittemotor
@Coen Met melkprijzen van 36 cent en zonder neveninkomsten is elk Nederlands bedrijf ten dode opgeschreven binnen afzienbare tijd. Als je meent dat dit bij jou niet het geval is, ligt dat meer aan jou gebrekkig denkniveau dan aan jou bedrijf
cowboys
@dewittemotor er zijn erbij die halen de 36 niet eens.voor de rest heb je helemaal gelijk
+2
sjoerd de melker
@dewittemotor Zolang er op vrijwillige basis nog fors betaald wordt voor fosfaatrechten is de nederlandse melkveehouderij met 36 niet ten dode opgeschreven
jg
@sjoerd de melker Wordt er veel fosfaat verkocht momenteel ?
hans1980
@jg nu even rustig straks wanneer het warmer wordt de melkproductie nog hoger wordt , zal de fosfaatrechten handel wel de zelfde beweging maken dan vorig jaar
putjesschepper
@hans1980 kan me bijna niet voorstellen dat het zo woest gaat als vorig jaar.
hans1980
@putjesschepper ik ook niet, maar kan ook de toekomst niet voorspellen wanneer die stijgende melkaanvoer doorzet , niet zo'n extreme droogte krijgt als vorig jaar dan kan de melkproductie behoorlijk stijgen . Er zijn nogal wat stallen waar gewoon meer koeien in kunnen en die zullen het niet laten...
Melkboer16
@hans1980 jij zegt het maar hier zijn ook nog stallen die helemaal leeg komen! Voorts is 9% van de rechten vorig jaar niet gebruikt en als er al vee te koop is dan zijn die peperduur!
En koop maar eens 4 vaarzen dan weet u dat er eentje binnen het jaar weer vertrokken is!
We hebben hier de stal ook niet vol en ook minimaal jongvee en ik weet dat we heel zuinig moeten zijn op onze koeien! Heeft als voordeel dat we volgend jaar wel PP kunnen leveren en dus een inkomen erbij!
Vee aankopen is alleen weggelegd voor bedrijven die dat vaker doen!
+2
weurding
@Melkboer16 dat 1 op de 4 weggaat ligt niet aan aankopen. Kan je met eigen net zo goed gebeuren. En die hebben in 2 jaar ook een mooie duit gekost zie prijzen rechten
Nick83
Quote Reactie van @hans1980:
wanneer het warmer wordt de melkproductie nog hoger wordt

Sinds wanneer gaan koeien meer melk geven als het warmer word? 🤓
hans1980
@Nick83 voorjaar, dagen worden langer licht, natuurlijk verschijnsel
robotmelker
@sjoerd de melker in hoeverre jij investeren in P rechten vrijwillig noemt.
pa
Quote Reactie van @dewittemotor:
Met melkprijzen van 36 cent en zonder neveninkomsten is elk Nederlands bedrijf ten dode opgeschreven binnen afzienbare tijd.

Dan nemen we bij deze maar afscheid. Wel zonde van me nieuwe stal
+5
Frans1
@Coen doe maar niet zo stoer coen, 36 cent is gewoon mager
Coen
@Frans1 , zeer zeker in een regio waar veel grote en onrendale investeringen gedaan moeten worden, dus daar > 45 cent uitbetalen en wij ook blij 😄
verbi
@Coen Er moet helemaal niks. Regels 2022 is nog maar de vraag of dat ook 2022 blijft.
pietjepuk
Quote Reactie van @verbi:
maar de vraag of dat ook 2022 blijft.

Dan moet het toch heel snel veranderen binnen 9 maanden moet er een melding bij de gemeente binnen liggen. En zodra de melding binnen ligt kun je niet meer terug. Ook als ze de datum opschuiven.
+4
George
Quote Reactie van @pietjepuk:
Dan moet het toch heel snel veranderen binnen 9 maanden moet er een melding bij de gemeente binnen liggen. En zodra de melding binnen ligt kun je niet meer terug. Ook als ze de datum opschuiven.

Ik heb al jarenlang een vergunning en ga er vanuit dat die geldig blijft en ik vraag helemaal niks aan. Mijn stallen met roostervloeren zijn net zo emissiearm als in Gelderland , Limburg of welke provincie dan ook en ik pas helemaal niks aan. Ze kunnen verekken als ze willen. Maar alle boertjes lopen weer in het gareel en gaan weer dure vergunningen aanvragen en braaf de stallen aanpassen zodat ze een gevaarlijke gastank onder hun koeien hebben. Boeren moeten samenspannen en helemaal niks aanvragen en aanpassen.
+2
matt
@pietjepuk er is nog steeds niks voor jongvee,en er komt ook niks.
Eerst verkiezingen tot die tijd blijft johan natuurlijk roepen dat er genoeg systemen beschikbaar zijn.
Na de verkiezingen,zullen ze heel langzaam op moeten schuiven iets opleggen wat er niet is,kan niet.
Zo lang mogelijk wachten,iedere boer die van te voren stopt. Is er 1 denken ze daar in die toren,het is gewoon niet normaal hoe ze met ons om gaan.
+4
huske
@robotmelker volgens mij moet je dan overstappen naar een ander bureau. Hier blijft de melkprijs wel aardig gelijk maar nemen de kosten af. Kan elk jaar nog genoeg vervanginsinversteringen doen.
+3
Frans1
Quote Reactie van @huske:
Kan elk jaar nog genoeg

Je weet van gekkigheid niet waar je met je geld heen moet 😁
+1
George
Quote Reactie van @huske:
Kan elk jaar nog genoeg vervanginsinversteringen doen.

Proficiat , jou hoeven ze niet meer te geven.
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
Proficiat , jou hoeven ze niet meer te geven.

Anders komt hij boven de balkenende norm dat kan natuurlijk niet. 😂
+1
dewittemotor
@huske Nounou wat knap. Als je die vervangingsinvesteringen al niet meer kunt doen of er niet voor reserveert, boer je hard achteruit. ben je het bedrijf aan het opeten
cowboys
@dewittemotor van een berg af fietsen is makkelijker dan ertegen op
Komelker
@cowboys denk dat je mis zit, bergaf gaan er veel onderuit, het ravijn in, bergop Valt er ook wel eens een, maar die hebben vaak minder kleerscheuren.
+1
achterhoeker2
@dewittemotor Ligt er aan hoeveel je aflost.
paul1
@achterhoeker2 het beste is alles aflossen
+9
George
Tja dat wisten we al lang. Melkprijzen blijven gewoon veel te ver achter. Alles en iedereen wordt duurder maar de melk blijft op midden begin jaren 80 niveau. Maar dat is met heel de landbouw zo. We mogen met die paar mensen die de wereld voeden nauwelijks wat verdienen. Wel aan ons laten verdienen.
+2
jan.1
Quote Reactie van @George:
Tja dat wisten we al lang. Melkprijzen blijven gewoon veel te ver achter. Alles en iedereen wordt duurder maar de melk blijft op midden begin jaren 80 niveau. Maar dat is met heel de landbouw zo. We mogen met die paar mensen die de wereld voeden nauwelijks wat verdienen. Wel aan ons laten verdienen.

Komende 10 jaar zal daardoor de helft of meer veehouders stoppen in onze omgeving,worden soms wel weer opgevuld door boeren van elders maar mooie weides met koeien wordt wel schaars over 15 jaar...
+1
casev
@jan.1 er is onlangs nog een melkveebedrijf vlakbij lopik verkocht aan een veehouder uit mijn polder, dus niet teveel somberen 😉
jan.1
Quote Reactie van @casev:
er is onlangs nog een melkveebedrijf vlakbij lopik verkocht aan een veehouder uit mijn polder, dus niet teveel somberen

Ja,als jullie polder blijft zakken komen er meer deze kant op:😀
hans1980
@jan.1 dan doe jíj ze toch naar buiten
+1
jan.1
Quote Reactie van @hans1980:
dan doe jíj ze toch naar buiten

Koetjes zijn hier 365 dagen al zichtbaar vanaf openbare weg in de meest comfortabele stal in de omgeving.
+3
Melkboer16
@George in de jaren 60-70 was de melkprijs ook kut en onze ouders hebben een verdubbeling van de melkprijs meegemaakt zo ongeveer! Jaren 80 is er veel verdiend en ook weer uitgegeven aan quotum want de belasting betaalde de helft mee!
Zou me niks verbazen als de melkprijs idd een keer flink omhoog zou gaan en dan ook op dat niveau zou blijven!Domweg omdat er langzamerhand geen melkveehouders meer zijn. Probeer maar eens personeel te vinden en ook nog te houden!
Hoge uurlonen uitbetalen gaat gewoon niet met deze melkprijs!
George
Quote Reactie van @Melkboer16:
n de jaren 60-70 was de melkprijs ook kut en onze ouders hebben een verdubbeling van de melkprijs meegemaakt zo ongeveer! Jaren 80 is er veel verdiend en ook weer uitgegeven aan quotum want de belasting betaalde de helft mee!

In de jaren 70 ging melkprijs gestaag omhoog , dat was een goede tijd. Jaren 80 met invoering quotering deed melkprijs ook goed en van hoge quotumkosten was in jaren 80 nog niet echt sprake. Er is veel meer geld aan quotum uitgegeven in de jaren 90 en 2000 tot 2010
+1
dewittemotor
@Melkboer16 Jaren 6- was een compleet andere tijd. Met veel marktondersteuning en een heel andere wereldhandel
+10
jvt
Wereldwijd beginnen de kosten steeds meer te knellen tov opbrengstprijs, in de states is gewoon een slachting aan de gang, denen leven bij de gratie van de bank, al die melk die zou komen uit Oost duitsland zoals voorspeld 15 jaar terug komt er ook niet voor niks niet, in Ierland geven ze nog wel gas maar als daar wat milieuregels komen is het ook gauw over met de pret, in Groot Britannie zijn de laatste boeren ook naar het lichtknopje aan het zoeken met de vraag wie de laatste is die het licht mag uitmaken. Feit is gewoon dat kostenplaatje blijft stijgen, en je in 2025 gewoon ipv die 36 cent meer dan 40 cent ziet staan in het persbericht van abab in die tijd. Wereldwijd zal er dus een keer een omslag moeten komen qua betaling melkgeld, en die gaat er ook komen, als de generatie 50 plus gaat stoppen. Vraag is alleen of dit op tijd zal zijn of dat sector voor die omslag massaal de handdoek in de ring gaat gooien. Ergste is dat je hier als individuele melkveehouder geen invloed op hebt, kostenverlaging prediken is leuk maar als je ondertussen als boekhoudbureau elk jaar de factuur 10% laat stijgen schiet dat niet op. Kreeg van de week bij factuur van landbouwmechanisatiebedrijf ook een a4tje bij; per 1-1-2019 waren de loonkosten per uur met 7,50 verhoogd.
cowboys
@jvt en met die 7.5 per uur zitten ze boven de 60 e per uur.als je een melkmachine monteur laat komen voor een kleine reparatie ben je zo 300 kwijt.
vaak
@cowboys De oplossing :
Melkmachine eruit en, zelf erachteraan.
cowboys
@vaak kijk maar is naar de loonwerk tarieven van nu en van 4 jaar geleden
zit al een flinke stijging in
vaak
@cowboys Ik weet het en volg het maar ben heel blij dat ik gelukkig een ander verdienmodel heb gekozen.
Mijn verdienmodel neemt met de dag toe terwijl de agrarische sector steeds verder afgleidt.
jan.1
Quote Reactie van @vaak:
Ik weet het en volg het maar ben heel blij dat ik gelukkig een ander verdienmodel heb gekozen.Mijn verdienmodel neemt met de dag toe terwijl de agrarische sector steeds verder afgleidt.

Wat doe je voor de kost,als ik het vragen mag..
vaak
@jan.1 zie eerdere topics.
+1
robbies
Quote Reactie van @vaak:
Ik weet het en volg het maar ben heel blij dat ik gelukkig een ander verdienmodel heb gekozen.Mijn verdienmodel neemt met de dag toe terwijl de agrarische sector steeds verder afgleidt.

Ja ja, dat weten we nu inmiddels wel. Kun je niet op een forum gaan zitten van gestopte melkveehouders om elkaar te bestoeven hoe goed jullie het gedaan hebben om te stoppen? Vergeet niet dat jij het nu zo goed hebt omdat een ander wel gewoon geld verdient en jouw fosfaatrechten gekocht heeft.
Tommie1
@robbies
Pffff kleuter waar maak je je druk om.….
vaak
@robbies Hé hé Robbie, dat noemen we nou ondernemen.
Zorgen dat een ander voor je gaat werken.
Je mag kopen, moet niet.
Ben ik zo slim of jij zo dom 😎😎😎😎
pieta
@vaak Waarschijnlijk heb jij er wat meer de leeftijd naar om te stoppen.
cowboys
@vaak vraagje is de belastingdienst al langsgekomen .
vaak
@cowboys Alles correct afgewerkt
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @vaak:
Ben ik zo slim of jij zo dom

Durf ik geen uitspraak over te doen zonder achtergrondinfo. @robbies komt wel wat minder zuur over.
Erik,1979
@robbies ik ben die melkveehouders die in 2005 ons melkquotum gekocht hebben voor 2,5 euro nog iedere dag dankbaar. Ik hoop dat ze er iets aan verdiend hebben. Als ze hun namen bekend maken dan wil ik ze uit dankbaarheid graag een bloemetje sturen.
achterhoeker2
@Erik,1979 Daar zat ook de melkpremie bij in ,wat later toeslagrechten werd.
Nick83
Quote Reactie van @vaak:
De oplossing :Melkmachine eruit en, robot erin.

👍 😉
Erco
@vaak met de emmer? Nou moet je niet het stoppen zo verheerlijken hoor. Straks stopt iedereen 😉
vaak
@Erco Ben ik blij dat ik in de kopgroep zit.
+1
George
Quote Reactie van @vaak:
Ben ik blij dat ik in de kopgroep zit.

Een ding is zeker dat je blij kunt zijn dat je er vanaf bent.
+1
vaak
@George Ik draai nog passief mee en geniet van mijn vrijheid.
Ik weet zeker dat er velen zijn die jaloers zijn maar niet toe willen geven. Oftewel...... Kop in 't zand.
Erco
@vaak misschien als we in dezelfde situatie zaten, geen opvolgers en de leeftijd. Dan ga ik denk ik (nu) ook niet door tot mn 72e (dan ) 😉
weurding
@vaak gemengde gevoelens hier.
robbies
Quote Reactie van @vaak:
Ben ik blij dat ik in de kopgroep zit.

Omdat je met het melken in het laatste wiel hing?
+1
Frans1
@robbies flauwe opmerking, denk dat hij bedoelt dat de prijzen van grond en P weleens kunnen gaan dalen als er veel meer dezelfde keuze gaan maken,en niet meer de hoofdprijs kunnen vangen hiervoor
+1
vaak
@Frans1 Juist Frans, dat is de strekking van het verhaal.
Erco
@Frans1 en toch gezien t telkens herhalen hoe goed hij het vind dat ie gestopt is, hetgeen fijn voor hem is natuurlijk.... maar dan moeten de laatste jaren lichamelijk, geestelijk en financieel wel kommer en kwel zijn geweest. Die jaren herken ik gelukkig niet als zodanig 😂
+3
Frans1
@Erco Ik wil er helemaal niet over oordelen,maar als ik tegen de 60 liep en geen opvolger of iets had,en door die p rechten doet zich ineens de kans voor om prima uit te kunnen stappen.... Er zijn meer leuke dingen dan koeien melken he😉
vaak
+2
Erco
@Frans1 mee eens. Maar hoop dat ik de laatste jaren dat ik boer toch prettiger boer dan @vaak die benadrukt zovaak dat ie blij is van zijn koeien af te zijn. Die voelde zich kennelijk Slaaf en gevangen op zijn eigen bedrijf. Als ik me dat voel dan stop ik meteen 😉
+6
mlkvhoudr
@Erco erik, als ik als 42 jarige stop dan zorgt mijn vrouw er hoogst persoonlijk voor dat ik mijn agenda binnen no time weer overvol heb, die heeft haar eigen leven en zit niet te wachten op een kerel die ineens in de tijd zwemt, dus kan ik net zo goed doordoen he 😄 ik vind overigens dat zich hier alle negatieve zeikerds zich verzameld hebben, nee niet alles is fantastisch op een boerderij, maar je moet je ook niet laten gijzelen door dat kantoorvolk wat elk jaar weer regels er bij maakt, zorgen dat t werkbaar blijft en doorrrrrrrrr...............
+1
vaak
Erco, wel graag juist citeren.
Ik heb nooit gezegd dat ik blij ben dat ikvd koeien af ben. Nooit.
Heb afscheid genomen met pijn in mijn hart.
Ik was de regeltjes en de sores helemaal beu. Dat was één vd redenen.
christo
@Erco Daar hoef je geen voor te zijn.
Elvis
@jvt Als de prijs stijgt, stijgt de productie en de kostprijs. Doen we zelf
hans1980
Denk dat melkprijzen zeer binnenkort stijgen
cowboys
@hans1980 melkprijs stijgingen met één en 2 cent per maand zijn we alweer een half jaar verder.want de kostprijs stijgt in een half jaar harder dan de melkprijs
jg
@hans1980 Zuivelmarkt EU kampt met groeiende melkaanvoer. boerderij.nl
Geen stijgende zuivelprijzen.
bertusdebeer
Maar stijgt de melk productie weer in February 🤷‍♂️
verbi
Vandaag naar ondernemings bijeenkomst geweest van RFC werdt gezegd door Hein stabiel tot zeer lichte stijging tot julli dus die stijging vergeet nog maar even.
groeier
@verbi
Is maar net wat de melkaanvoer gaat doen in de EU, die lijkt de komende maand door de weersomstandigheden te gaan zakken.
Frans1
@groeier Als daar de grote stijging vandaan moet komen 😁
christo
De melkprijs staat niet op nummer 1 van zaken waar ik mij zorgen over maak. Maar het geld komt hier vanzelf van de afnemers binnen. DAt zal wel het puntje van zorg zijn.
Arum
😀
+1
christo
@Arum Nee, dat ABAB facturen betaald moet hebben. En dat gaat minder soepel dan melkgeld innen.
+6
Frits1
Ik werk partime op een accounts kantoor, er wordt veel gesproken over het oprichten van een bv structuur voor melkveehouderij. Vooral bij de grote jongens loopt het belasting betalen behoorlijk op tot gevallen van 100.000 euro per jaar. Al die kommer ik en kwel verhalen hier op het prikbord er is de laatste jaren best goed verdient!
+2
christo
@Frits1 Dan wordt het tijd dat die klanten wakker worden en een goede financieel adviseur zoeken.
Noknok
@christo vertel maar hoe het dan moet, dan hoeven we geen andere adviseur te zoeken🙂.
christo
@Noknok Gratis zeker?
+3
matt
@christo Dan wordt het tijd dat die klanten wakker worden en een goede financieel adviseur zoeken

Als je werkelijk meer als 100000 euro belasting betaalt,dan heb je al niet zitten slapen...
+3
pieta
@christo Bedoel je die ene die bij jou komt adviseren hoe je niets meer verdiend? 😁
christo
@pieta Nee. Er zijn slimmere jongens die snel een structuur voor je optuigen. Je bent niet wijs wanneer je zoveel belasting betaald.
+4
pietjepuk
@christo Andere structuur is vaak niet meer dan uitstel. Moeten de verdiensten naar de prive persoon betaal je links om of rechtsom.
achterhoeker2
@christo mee eens , een beetje belasting betalen is prima (er wordt winst gemaakt) Maar cliënten 100.000 euro belasting laten betalen dan heeft de ondernemer en de boekhouder zitten slapen.
Frits1
@achterhoeker2 Deze ondernemers liggen juist niet te slapen! En hebben de bedrijven er top bij liggen.
matt
@Frits1 slapend rijk dan frits 😉
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Frits1:
Deze ondernemers liggen juist niet te slapen! En hebben de bedrijven er top bij liggen.

Afschrijvingen op? En nu nog aflossen?
Tommie1
@kanniewaarzijn
Als je het ziet snap je het.....
Erik,1979
@Frits1 ik ken er ook die heel goed geld verdienen. Alles optimaliseren en dan nog jaarlijks belasting betalen met bedragen waar een gemiddelde Nederlandse melkveehouder alle een hard stokje van krijgt als ze dat aan omzet draaien. Wat moet je met die info??? Gaat het dan in èèn keer goed bij die overige 99,999% dacht het niet! Meeste dromen van belasting betalen.
+3
achterhoeker2
@Erik,1979 Bij veel bedrijven vallen er veel afschrijvingen weg , die hebben een tegenvallende omzet en geen geld om de belastingdienst te betalen .
hans1980
@achterhoeker2 daarom zijn nu P rechten uitgevonden, mooi afschrijfbaar
+2
Frits1
@Erik,1979 het gaat slecht met 99,999% van de bedrijven zeker? Bullshit.

Misschien in Duitsland?
Erik,1979
@Frits1 niet slecht met 99,999% . Ik denk dat wereldwijd 0,001% van de melkveehouders echt gigantisch geld verdiend met melken. 25% goed 50 komt rond 25 % gaat eraan. Net zoals altijd. Het gaat nu om veel redenen veel sneller met die 75% . Een deel stopt uit frustratie een deel uit armoede. Een deel vanwege leeftijd. Een klein deel vanwege het vele geld.
+7
hans1980
@Erik,1979 we praten elkaar de laatste tijd wel ziek, misschien vitamine D tekort? Wachten op de zon !
Puur voor het geld boeren houdt je niet lang vol , het is passie hebben voor dieren, techniek, buitenleven, ondenemers vrijheid!
Dat er nix verdiend wordt bestrijd ik (hier wel ) je moet gewoon niet te gek doen en je hebt een perfect leven , overal is wel wat ons niet aanstaat voor een baas werken is ook niet altijd top...
Ben het met velen eens dat papieren druk hoog wordt en dit soms overheerst over het oer gevoel waarom je boer bent geworden maar laat je niet in een negatieve hoek drukken we gaan ervoor.
+1
jg
@hans1980 Hans van Ittersum 😀
+1
Jaap40
@hans1980 iedereen kan lullen kletsen zwetsen tot ie een ons weegt.... conclusie van dit alles is dat voedsel af boer gewoon veel te weinig opbrengt. Nooit anders geweest. Logisch dat velen stoppen. Velen bleven boer uit liefhebberij. Nu gaan de kosten voor de baat uit.
+2
hans1980
@Jaap40 moet je nog meer belasting betalen, je kunt toch geen betere melkprijs opeisen dan in rest EU? Duitsland doet zo 3cent minder qua melkprijs..
Nu zeuren melkprijs tegen 40 cent perspectief hoger dan mogelijkheid planet proof voor nog eens 1,5cent
Jaap40
@hans1980 ook 40 centen is bedrijfs economisch een baggerprijs.
+2
hans1980
@Jaap40 ik weet het niet maar ik kan er prima mee uit de voeten
Melkveehouder.
@Frits1 Er zit een groot verschil tussen (fiscaal) verdienen en jaarlijks overhouden. Grosso modo wordt er in de melkveehouderij weinig overgehouden. Niet voor niets zeiden vroeger de leraren van de landbouwpraktijkschool in Emmeloord: melkveehouderij?:vast inkomen, vaste armoede!
+1
Frans1
Quote Reactie van @Melkveehouder.:
:vast inkomen, vaste armoede!

En zulke lui moeten dan de jeugd onderwijzen 👎
mlkvhoudr
@Melkveehouder. Kun je me die even uitleggen een laag fiscaalnkomen maar wel voldoende luiquiditeit kan ik me wat bij voorstellen(wel kosten geen uitgaven) maar deze kan ik zo even niet begrijpen
+2
burg
@mlkvhoudr Weinig afschrijvingen- hoog fiscaal inkomen. Wel nog aflossingen en belastingen- lage liquiditeit
+1
mlkvhoudr
@burg ah ok 👍maar heb jedan niet te weinig afgelost aan t begin van de hypotheek?
+2
burg
@mlkvhoudr dat kan of grond gekocht die afgelost word
Melkveehouder.
@mlkvhoudr in het verleden veel afgeschreven en niet afgelost. Nu aflossen, niet meer afschrijven en dus belasting betalen. Dan kun je fiscaal wel veel verdienen, maar dan hou je relatief weinig over.
+1
van Ittersum
@Frits1 de rest zit inderdaad hier🤣
+1
Coen
@Frits1 , dit soort structuren adviseren en daarna opzetten is het nieuwste verdienmodel voor accountants, BIG-Agri verdient dus altijd.
+1
dewittemotor
Jaja, meer dan een ton belasting betalen? Allemaal van die figuren die ergens uitgekocht zijn of op een overige manier iets gekregen hebben.
Daarbij zal dat bij oudere boeren met allemaal afgeschreven spul en veel grond in eigendom best ook nog kunnen, maar dan kan de situatie in de Nederlandse melkveehopuderij evengoed bar en boos zijn. Zodra dat 100.000 euro belasting betalende bedrijf het spul aan zijn zoon over gaat doen, verandert de situatie snel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
117
DEELNEMERS
44
WEERGAVES
0