Rijk dreigt locaties aan te wijzen wind- en zonneparken

"De “groene” plannen van het CDA, GroenLinks en VVD vernietigen de natuur, veroorzaken woningnood en kosten ons honderden miljarden waardoor steeds minder overblijft voor onderwijs, zorg, politie en mensen steeds minder geld overhouden in de portemonnee". Aldus Baudet en nu dus ook D66. Kuinderpolder als eerst en dan wellicht het veen-weidegebied???? Dit gebied voert momenteel al een hele strijd. Wellicht straks het volgende.

Friezen waarderen eigen omgeving met een 7,7. Nu nog wel, maar straks......

In hoeverre kunnen boeren onteigend worden???
Grutte Pier

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

weurding
Onteigenen voor woningbouw of wegennet kan ik me nog iets bij voorstellen. Maar voor die gore panelen is vrijwillig nog plek zat te vinden
bio boer
@weurding het probleem is dat er altijd wel weer een groep tegen is net als windmolens is ook groep burger fel op tegen zo komen de projecten niet van de grond zo waren er ook veel plannen om windmolen parken te bouwen hier in de buurt is nooit wat geworden door een groepje burgers er fel op tegen waren nu heeft het rijk besloten dat er een groot park in het IJsselmeer komt die parken op land waren projecten van lokale ondernemers die op ijsselmeer worden nu door groot energie bedrijf gebouwd daar heeft de lokale bevolking niets aan
Koeien boertje
@bio boer kunnen ze toch wel in de oostvaardersplassen zetten
George
Quote Reactie van @weurding:
aar voor die gore panelen is vrijwillig nog plek zat te vinden

Juist ik heb plaats. 😄
+2
Detukkeroettwente
Boeren die hiervoor grond beschikbaar stellen moeten een pak op hun donder hebben, zij maken de sfeer in de hele regio KAPOT , ja wij hebben ook ruimte om 4 turbines te plaatsen , maar dit gaat niet gebeuren. Het zijn subsidie molens en anders niks, geen subsidie , geen molens !!!We gaan er 8 plaatsen , ff wat nagemeten , moet lukken .
sil
@Detukkeroettwente als jij ze niet plaatst, plaatst een ander ze........en die gaat met de centen strijken. De vergunningen worden er op vele plaatsen gewoon doorgeduwd, draagvlak directe omgeving speelt op dat moment een ondegeschikte rol tbv het algemene belang.
klaasvaak
@sil bij windmolens moet je tegenwoordig het geld verdelen over de tussenliggende grondeigenaren en mensen die in de omgeving wonen. Zoveel blijft er dan niet over , behalve dooie vogels rapen voordat je gaat maaien (I.v.m . Botulisme)
+3
Melkboer16
@Detukkeroettwente als ik de plek er voor had dan deed ik het!
Mooi inkomen erbij en jouw buurman die zou hetzelfde doen maar is jaloers op jou en dat is het probleem.
Hele buurten uit elkaar gespeeld, laat me niet lachen, afgunst en anders niet
weurding
@Detukkeroettwente windmolens heb ik meer met op dan die panelen. Vind dat op de grond helemaal niks.
+1
Jaap40
@Detukkeroettwente moraalridder,
Kom eens van je erf, heel Flevoland staat vol met molens, op boerenerven.

Als je rijtje kan plaatsen dan zeg jij zeker nee gebeurd hier niet. Pfff
Detukkeroettwente
@Jaap40 Ie hebt geliek, ik ben om wij gaan plaatsen , 4 keer 50000/jaar en dat 25 jaar, en we gaan 50ha volzetten met panenelen, 50 keer 6500/jaar en dat 26 jaar, donderju watngeld, ja we zoeken nog een modern melkvee bedrijf met 150 ha ,nieuwe gebouwen , in drenthe wie weet nog wat te koop ???
Jaap40
@Detukkeroettwente groot gelijk
Als jij het niet doet doet een ander het wel
jan.1
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
Ie hebt geliek, ik ben om wij gaan plaatsen , 4 keer 50000/jaar en dat 25 jaar, en we gaan 50ha volzetten met panenelen, 50 keer 6500/jaar en dat 26 jaar, donderju watngeld, ja we zoeken nog een modern melkvee bedrijf met 150 ha ,nieuwe gebouwen , in drenthe wie weet nog wat te koop ???

Zou een andere keuze maken,ha ha.
de hoef
@Detukkeroettwente plusje is alleen voor panelen ,wind molens vind ik prima,
Andersdenker
Zolang het een ver van m'n bed show is vinden ze alles prima. Er zal toch wat geregeld moeten worden anders kan ons nageslacht terug naar het handmelken!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!