Stem niet op een populist maar verstandig

nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

Het is tijd voor een tegengeluid', zegt boerendochter Hilde van der Wind in een emotionele video-oproep op Facebook. Daarin roept ze mensen op om tijdens de verkiezingen op een boer te stemmen...….
producent

Laatste  |  

Reacties

+16
labella
Het probleem is dat de verkiesbare boeren bijna allemaal lto lid zijn en dan schiet je nog niks op.
+2
Erik,1979
@labella dat is ongeveer het zelfde als rechts stemmen op de VVD. Dan krijg je Schiphol vergroten en als uitruil groenlinks beleid voor de landbouw. De 4 regeringspartijen hebben niets meer met landbouw. Die paar boeren bij het CDA trekken aan een dood paard in hun eigen partij. Ik wil ze niets te kort doen. Vergelijk die paar CDA boeren maar met Messi. Als Messi geen goed team om zich heen heeft bereikt hij ook niets (Argentinië). Met een super team is hij misschien wel de beste van de wereld (Barcelona).
+1
torrarica
@labella Probeert iemand eens een positieve oppepper voor de boeren te geven,wordt hier op dit prikbord alleen maar negatief op gereageerd.geen wonder dat er steeds meer afhaken hier.
+1
labella
@torrarica Sorry, leuker kan ik het niet maken.
+3
kanniewaarzijn
@labella Je hebt gewoon gelijk! Het is een eng inteeltclubje. Ze zitten in LTO, RABO, NZO, RFC, waterschappen enz. Overal kom je dezelfde figuren tegen.
+1
pa
@kanniewaarzijn jij gaat "links "stemmen.??
kanniewaarzijn
@pa Per ongeluk een duimpje.

Waarom denk je dat ik links ga stemmen?
+2
ej-van-de-voort
Ik zie het nut niet direct van dit advies, boer of niet, mening van individuele politicus blijft ondergeschikt aan partijlijn...als die bevalt vooral op die partij stemmen, maar het effect van de boer als ps lid blijft in 99% binnen kaders van partij standpunt.
+1
George
Wat moet ik met zulke stemadviezen?
Niks dus.
+5
matt
@George hier mijn stemadvies,3e plaats cda boerendochter,thuis bedrijf overgenomem,nu boerin dus.
Zit al jaren in de gemeentepolitiek,of ze tegen johan van den hout en annemarie spierings opgewasen is,geen idee.
Maar veel beter zal het voor “ons” niet worden...

+2
Erik,1979
@matt Als je CDA stemt dan stem je voor 100.000 ha extra bos in Nederland.
+1
christo
@Erik,1979 125.000 toch?
+1
Erik,1979
@christo weet ik niet. Ik weet alleen dat dat nog maar een keertje 1000 melkveehouders zijn die hun bedrijf kunnen beëindigen. Mijn ervaring is dat je niet weet of je het zelf bent of de buurman. Mij lijkt het niet verstandig om zulke partijen te steunen. Al heb ik Jacco Geurs hoog.
christo
@Erik,1979 Gemiddeld zijn we niet zo groot. 2000 komt eerder in de buurt.
+1
George
Quote Reactie van @Erik,1979:
ls je CDA stemt dan stem je voor 100.000 ha extra bos in Nederland.

Als ze zat betalen mogen ze hier alle grond hebben voor bos. Ik ben de moeilijkste niet. 😃
+1
vaak
@George Van mij ook en dan maar stoppen met mijn mais en aardappelen.
Krijg ik ook eens een bos aan huis zodat ik co2 neutraal er naar toe kan.
Wat ben ik weer goed bezig.
+10
de jonge
Hiddema heeft nog boerenbloed en baudet doet niet mee aan de klimaathysterie, zit er toch echt sterk aan te denken om die kant over te gaan
+9
Herbert
@de jonge ik denk er niet meer over, ik doe het.
+3
klaasvaak
@de jonge ook mijn keuze
+3
bio boer
@de jonge is voor mij ook optie welicht dat hij de boel daar wat wakker kan schudden een frisse wind er door
+5
de jonge
@bio boer we zouden eigenlijk zoveel mogelijk op fvd moeten gaan stemmen inderdaad. wat er nu zit is de laatste jaren wel duidelijk geworden,dat maakt de complete sector kapot en ik vertik het om mij als een mak naief lam naar de slachtbank te laten leiden zonder tegengas te geven en in mijn ogen is fvd nog de enige partij die werkt met nuchter boerenverstand die zich niet de kop gek laat maken door problemen die geen problemen zijn,maar worden gecreeërd door de klimaatpaniekzaaiers.......de aarde veranderd zolang die heeft bestaan en er is nog niet 1 dag hetzelfde geweest en dat zal ook niet gebeuren.....ook niet als we miljarden over de balk gooien met allerlei eisen,vleesloze weken en nog meer gekkigheden.
+1
CorP
@de jonge dat denk ik ook, wat er nu zit raak je mee in de problemen, vvd-d66-gl is eigenlijk een pot nat, cda gaat de kar niet trekken, het moet de andere kant op doorslaan
+1
Noordoost
@de jonge ga het ook doen
+2
tok achterhoek
@de jonge strak plan, je kunt de wet zo wel tegen houden en dan zie je over 2 jaar wel verder
+2
Erik,1979
@tok achterhoek heb je gelijk in. 2 jaar verder is 2 jaar korter bij je pensioen. Misschien kun je het bedrijf herstructureren of met een dikke portemonnee stoppen. Mij lijkt de kans groot dat ze dan weer een nieuw verdien model hebben en dat die klimaat wet weer vergeten is.
+1
Jaap40
@de jonge zo, al mooi wat medestanders hier. Ik zie enkel voordelen om op FVD te stemmen. De rest heeft het gewoon afgedaan.
+1
Jaap40
@Jaap40 laatste peiling:
Van 0 naar 8 zetels in eerste kamer.
+2
Melkveehouder.
@de jonge Henk Otten is de drijfveer achter de partij en ook als Hiddema zoon van een melkveehouder.
+1
bertusdebeer
FVD all the way !! We laten ons als schapen naar de slacht brengen met de idiote regeringen van de laatste 50 jaar.
+1
tok achterhoek
Heb je gelijk in. 2 jaar verder is 2 jaar korter bij je pensioen. Misschien kun je het bedrijf herstructureren of met een dikke portemonnee stoppen. Mij lijkt de kans groot dat ze dan weer een nieuw verdien model hebben en dat die klimaat wet weer vergeten is

Of je doet hetzelfde als brabo, langzaam afbouwen
bio boer
@tok achterhoek ik moet nog beginnen 🤣
+1
brabo
Quote Reactie van @tok achterhoek:
Of je doet hetzelfde als brabo, langzaam afbouwen

in 3 dagen tijd alle koeien ineens weg vind ik anders niet zo langzaam 😄
+4
Henry1
FvD... nog niets echt laten zien... Een paar interviews, beetje populair doen naar de boeren en direct is hij de man???? Ik heb echt 0,0 vertrouwen in die club.

Er is geen politieke partij perfect en dat kan ook niet gezien de tegengestelde belangen en het feit dat de politiek wel veranderingen mogelijk moet maken of stimuleren maar aan de andere kant een hele groep mensen (inclusief mezelf) verandering al snel als bedreiging ziet.

Ik denk dat je met vvd/cda/cu/sgp nog het best af bent
christo
@Henry1 Ga dat 0,0 verrtrouwen maar eens onderbouwen voor een partij met 2 zetels. Ik heb zelf een paar keer met Baudet gesproken. Ook andere politici regelmatig gesproken of geprobeerd te spreken. Er zijn er wat bij die al jaren geen gaatje in hun agenda hebben om je te woord te staan. En die zitten in het rijtje die jij noemt. Veel succes met dat soort politici die de kiezer niet eens te woord willen staan. Nu niet, en ook volgend jaar niet. Baudet heeft een heel duidelijke kijk op zaken en heeft aangegeven er klaar voor te zijn. Daar ga ik dan van uit. Beetje vertrouwen hebben mag toch wel?
+1
Achso
@christo tja, de partijen, die er nu zitten, die hebben wat laten zien zeg.. De landbouw een zooitje, pensioen gelden gestolen, een hele generatie jongeren met een giga schuld opgezadeld en dan nog een begrotings tekort creeeren. Moet je ook kunnen...
christo
@Achso Het zou haast gaan kriebelen, maar werken met koeien is zou lekker voorspelbaar. Kan geen mens tegen op.
Jaap40
@Achso je vergeet de klimaathysterie.
Henry1
@christo Tot zover de interesse van Baudet op het gebied van landbouw (dit is het werk waar hij voor gekozen is):

boerderij.nl/Home/Achtergrond/…
+7
christo
@Henry1 Verwacht geen wonderen van een fractie van 2 personen. Dan is het niet eenvoudig om de aandacht goed te verdelen. Wanneer je liever de gevestigde orde steunt bij de voortzetting van het huidige beleid, Ga je gang. Hett lijkt mij tijd voor een verandering.
mlkvhoudr
@christo was annie nie be-ij oe uut de bochte gevlogen?

prikkebord.nl/topic/167889/
christo
@mlkvhoudr Zei is bij mij geweest. Maar er speelt nog een kleinigheidje. De EC wil geen openheid geven m.b.t. de WOB verzoeken. Wanneer de stukken er zijn kunnen we oordelen hoe iedereen gehandeld heeft en hoe artikel 95 van de beschikking door EC wordt uitgelegd. Ook de uitleg van de extra beleidsregel zitten we op te wachten. Het Europese hof heeft al geoordeeld dat er openheid moet komen. De EC vertikt het tot nu toe. Waarom? Het is toch allemaal netjes geregeld door Carola. Het is gewoon een kwestie van tijd. Met de vele leden is de advocatuur geen probleem en de rechtsbijstand is op onze hand. Jouw reactie is prematuur. Misschien heb je er een andere bedoeling mee?
mlkvhoudr
@christo nee geen andere bedoeling vond t gewoon verrassend dat je toen in kamp annie leek en nu in kamp fvd, dat verbaasde me. Annie had gisteren een bericht op fb dat de oneerlijke handelspraktijken aangepakt gaan worden. Dat klonk mij als goed nieuws.

Kleine voetnoot: de fosfaatproblematiek gaat langs me heen maar gun iedereen daar een goede afloop zonder het zelf te kunnen doorgronden want grondgebonden
de jonge
@mlkvhoudr maar wat heb je eraan als oneerlijke handelspraktijken aangepakt gaan worden als er geen boer meer over is......... een beetje het idee van trots zijn dat je de buren een brandblusser hebt gebracht maar je eigen huis staat ondertijd in de brand
mlkvhoudr
@de jonge ik heb t op t moment gewoon goed, is ook wel eens anders geweest hoor maar kan prima aan mijn verplichtingen voldoen en houd ook nog wel wat over. Het is voor mij als leverancier aan een particulier van belang dat er meer marktmacht naar producent gaat. Elk stapje in de goede richting juig ik toe.
christo
@mlkvhoudr Ik heb nooit in ''kamp'' Annie gezeten. Als politicus heb je een visie, als het goed is tenminste. Velen hebben dat niet. Annie ziet wat er kapot gemaakt wordt en kann daar slecht tegen. Vandaar haar hulp. Jacco heb ik nooit goed kunnen begrijpen. Ik had als ik in zijn schoenen zou hebben gestaan meer willen weten over de afspraken tussen Nederland en Brussel over de staatssteunbeschikking.
mlkvhoudr
@christo ah ok 👍 ik stem op karin bij de ps en op henk bij waterschap vvd is me te rechts (ha ha ha🙂🙂) nu neent niemand me meer serieus hier 😎
+1
Erik,1979
@mlkvhoudr ik persoonlijk heb vertrouwen in Anie. Maar ik heb het eerder geschreven. Het is als Messi. Bij Argentinië bager bij Barcelona de beste van de wereld. Geef Jacco en Anie een goede partij en de agrarische sector in Nederland floreert. Helaas is naar mijn mening de CDA geen boeren partij meer. Die 2 trekken aan een dood paard!
mlkvhoudr
@Erik,1979 cda is in mijn optiek juist nalatig geweest om tjdig duidelijk kaders neer te zetten. Laten we wel wezen, ik vind niet dat de nlse veehouderij schuld heeft, maar we slippen dicht in nl een land ter grote van ny city. Dat er steeds meer mensen autos industrie vliegbewegingen bijkomen heeft gevolgen voorvonze leefomgeving. Ik zou t daarom logisch vinden om de veehouderij over een langeee periode te laten krimpen, zeg maar elk jaar half procent, dan kan de genen die door willen de rechten er bij kopen maar daalt t aantal dieren in nl geleidelijk en voorkomen we eindeloos touwtrekken
Erik,1979
@mlkvhoudr ik ben het met jou eens. Die 8,3% terug en knelgevallen ruim helpen. En 25% afromen bij verkoop. Veestapel op een natuurlijke manier halveren. Wel stoppen met boertje pesten. Daar kots ik van!
Elvis
@Erik,1979 eerst 8.3% terug en dan halveren?
Erik,1979
@Elvis Ja. Gewoon bij iedere transactie 25 % afromen. Dat doet niemand pijn. De koper kan met die 25% verlies rekenen. De verkoper krijgt toch genoeg. Die 8,3% en die vuile streken bij de knelgevallen maken de melkveehouders kapot. Niet dat afromen bij de melkveehouders die nu nog willen uitbreiden. Dat is bij iedere bedrijfsplan in te calculeren. Op de zelfde manier ook de varkenshouderij geiten sector kalveren sector en de pluimveehouderij etc. saneren. Laat de tijd het werk doen. Niet zoals nu met de botte bijl!
+1
de jonge
@Erik,1979 als jaco en annie nou eens naar de fvd zouden gaan hebben we een win win situatie.......
Melkveehouder.
@Henry1 Sorry hoor, maar ik denk dat het in één adem noemen van de SGP in het rijtje ongepast is.
Jaap40
@Jaap40 laatste peiling:
Van 0 naar 8 zetels in eerste kamer voor FvD
+1
We zijn van oudsher gewend om altijd op CDA OF VVD te stemmen ,laat FVD EN PVV ook eens een tegengeluid geven ,dat kan alleen met voldoende zetels,wat er nu zit is BIZAR,we gaan naar de klote met dit aangeprate en domme klimaat verdrag ,financieel niet eens haalbaar ,effect 0,0 .,en als we dan gelijk even die grenzen dicht pleuren voor lui die hier niets te zoeken hebben en onze ruif leeg vreten,ZOU EEN ZEGEN ZIJN, neem voorbeeld aan AUSTRALIE daar slapen ze echt niet hoor..
Grutte Pier
Ben ook boerin. Contact gehad met FVD, wie weet. Niet geschoten is altijd mis.
Grutte Pier
@Grutte Pier en deze boerin is lid van de NMV
Grutte Pier
En mijn schoonvader is mede oprichter van de NMV. Had destijds de hoop al opgegeven als we het alleen maar met de LTO moesten doen en zijn een eigen vakbond begonnen. We missen iemand met ballen, die zegt en nu is het uit met de boeren het nog moeilijker te maken en weg te pesten.
+1
christo
@Grutte Pier Waarom zegt de nmv dat niet?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!