'Wij boeren hebben veruit het beste klimaatverhaal'

Akkerbouwer Piet Hermus deed zondag mee aan de Klimaatmars in Amsterdam om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij roept meer landbouwers op zijn voorbeeld te volgen.

Waarom deed u als landbouwer mee aan deze Klimaatmars?
'Ik zie deze mars vooral als een kans. Wij boeren hebben veruit het beste klimaatverhaal. Wij ondervinden nu al de gevolgen van klimaatverandering, maar hebben direct ook de oplossingen in huis. Uit de doorrekening van het Planbureau voor de Leefomgeving blijkt dat alleen de landbouw op koers ligt om de klimaatdoelen te halen. Dat kan geen andere maatschappelijke sector ons nazeggen.'
 'Wij boeren hebben veruit het beste klimaatverhaal' (nieuweoogst.nu)

Akkerbouwer Piet Hermus doet zondag mee aan de Klimaatmars in Amsterdam om aandacht te vragen voor klimaatverandering. Hij roept meer landbouwers op zijn voorbeeld te volgen.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden landbouw , piet , zondag , klimaatverandering , amsterdam en akkerbouwer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!