Wormen houden niet van Nederlands mestbeleid

Op weilanden waar drijfmest in de bodem is geïnjecteerd, zijn minder wormen te vinden dan op weilanden waar ruige stalmest is opgebracht. Injectie snijdt de grasmat open en verstoort de bodemstructuur. Dat laat de toplaag zo sterk uitdrogen dat de wormen zich niet meer aan de oppervlakte laten zien. In zulke weilanden, het overgrote merendeel in Nederland, hebben weidevogels die van wormen leven duidelijk minder te eten.

Deel dit topic

Reacties

+1
hans1980
Klopt ketsplaat het beste daarna sleepvoet daarna injectie
Helaas een verbod op sleepvoet voor ammoniak dan wat weer een kul argument is , alle emissie maatregelen hebben de afgelopen 30 jaar 0 effect gehad wel:

-Ontplofte stallen door emissie arme vloeren
-Minder bodemleven door mestinjectie
-Stalbranden bij varkens door centrale afzuiging met luchtwassers
-hogere kosten ondernemer
Koeien boertje
Wormen vogels boeren natuur, wie houdt er wel van?
+1
Pluto
Het ondergronds aanwenden is vernietigend voor de totale flora en fauna !. 2 jaar nadat het op grasland verplicht werd kwamen de eerste berichten al in de media over de plotselinge achteruitgang van weidevogels !.Kievit en scholekster probeerden het nog enkele jaren door uit te wijken naar bouwland ,tot het doek ook hier viel. Je kunt als minister wel 9 miljoen uit trekken voor weide vogels maar je hebt hun voedselbron vernietigd en bent niet in staat al dan niet moedwillig om die situatie te veranderen laat staan te verbeteren . Hoe lang is het geleden dat Gerard Doornenbos al voorspelde ,,,,LNV ministerie van Landbouw en Natuur Vernietiging,,,.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bodem , mestbeleid , weidevogels , bodemstructuur , eten en drijfmest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0