Een electrische auto toch groener dan een auto op diesel en benzine.

Het duurt even, maar toch...…. 😄

ad.nl/auto/…
diezel

Zelf uw fosfaatrechten kopen of verkopen??

Fosfaatrechten zijn nu het nieuwe melkquotum, bekijk hier actuele vraagprijzen en het aanbod.

Advertentie
Bezoek website

Reacties

hans1980
Ja lachen, laten ze eerst de infrastructuur mbt stroomkabels op orde maken voordat VW in 2025 3miljoen elektrische auto's per jaar maakt
j h p
@hans1980 Wil je er trolly auto's van maken. 😂
Een professor, hij durft waarschijnlijk heel niet met zijn naam in de krant met die groene Khmer.
hans1980
@j h p je begrijpt hopelijk wel dat straks wanneer iedereen om 17:00uur zijn elektrische auto aan de laadpaal zet er voldoende KVA moet zijn
grös
@hans1980
Bosch heeft samen met VW al lang een diesel ontwikkeld die nog veel schoner is als welke benzine of gas auto dan ook, vanaf 2020 is voor alle auto max. 120mg nox, deze Golf TDI stoot nu nog maar 13mg nox uit, kan dus gewoon alle binnensteden in.
Maar, de politiek (Europa), werkt tegen. En de historie, het dieselschandaal werkt natuurlijk ook niet echt mee. Dus nu moet er ergens maar een vieze kolen of gascentrale draaien om stroom op te wekken voor auto's die uren aan de lader moeten staan, en in China nog een fabriek voor accu's, die met de grootste vervuiler ter wereld hier naar toe gevaren worden.
George
@grös BMW heeft een Diesel die maar 1 mg Nox uitsstoot en bij een nieuwe Benz C klasse konden ze de Nox uitstoot amper meten , was nog minder dan 1.

NOx-emissies geproduceerd door dieselauto’s zoals getest door Duitse ADAC:
Huidige wettelijke limiet voor Euro 6-voertuigen: 168 mg/km NOx
Audi A8 50 TDI: 15 mg/km NOx
BMW 520d Steptronic: 4 mg/km NOx
BMW 520d Touring: 1 mg/km NOx
BMW X2 xDrive 20d: 13mg/km NOx
Citroen Berlingo BlueHDI 130: 7mg/km NOx
Honda Civic 1.6 i-DTEC: 101 mg/km NOx
Kia Ceed 1.6 CRDi: NOx 22 mg/km
Mercedes A180d: 40 mg/km NOx
Mercedes C220d: 0 mg/km NOx
Opel Astra 1.6D: 1mg/km NOx
Peugeot 308 SW BlueHDi 180: 30 mg/km NOx
Volvo XC60 D5 AWD: 56 mg/km NOx
VW Golf 1.6 TDI SCR: 14 mg/km NOx
grös
@George
Schandalig dat de milieukliek en politiek de "vuile diesel" aan het verketteren is, techniek is ooit uitgevonden om op plantaardige olie te kunnen rijden, maar Diesel had nog een betere uitvinding maar die is samen met hem in de zee verdwenen.
Japanse autofabrikanten hebben al afscheid van de diesel in personenauto's genomen, en Renault komt ook niet in het rijtje voor, want een beetje Renault of Dacia schijnt nog gewoon 1000 nox uit te stoten.
+1
pietjepuk
Mooie berekening ze gaan er alleen van uit dat de accu 700000 km mee gaat. Denk dat al tien keer nieuwe accu's hebt moeten leggen om aan die km te komen. Dus de benzine auto is veel milieuvriendelijker. 😁
Grasbaal
@pietjepuk onderschat de ontwikkelingen in de accutechniek niet. Ik heb zelf nu al 8 jaar een elektroauto. Accu heeft nog dezelfde capaciteit als nieuw.
cs-agrar
@Grasbaal hoeveel km?
+3
Coen
@Grasbaal , hier stond enkele weken geleden eentje (kleine electrische Peugeot) met een lege accu: wat koudachtig weer, verwarming en ventilator aan gehad maar wel na 170km een lege accu 😞
heeft toen onze auto maar geleend om naar zijn bestemming te gaan 😄
+1
weurding
Quote Reactie van @Coen:
wat koudachtig weer, verwarming en ventilator aan gehad maar wel na 170km een lege accu

je houdt je hart vast wat er gebeurd als iedereen die electrisch rijdt in de file staat op weg naar wintersport, dan mag er een vermogen aan fossiele brandstoffen uitgegeven worden om alles weer op de plek te slepen 😁
+1
Jaap40
@Grasbaal schijnt dat de accu's voor dit soort auto's onder voor mensen erbarmelijke omomstandigheden geproduceerd worden.
+1
weurding
@pietjepuk Heb trekker van 2009 zit 1e accu nog op. Afkloppen.. maar doet het nog steeds
ej-van-de-voort
Schoonpa heeft na een goeie 120k op zn eerste ampera geklokt te hebben nu de tweede volledig electrisch, rijd meestal korte stukjes, maar swinters is capaciteit accu een stuk lager. Uur wachten bij fastned is mijn hobby ook niet ben ik achter..
Pluto
Gaan we elektrisch vliegen en als de accu het halverwege opgeeft mag je bij mij een nieuwe halen !.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!