'Nederlandse drinkwatervoorziening in gevaar door vervuilde wateren'



Originele beschrijving

De waterkwaliteit in Nederland is ver onder de maat. Slechts 1 procent van de grote rivieren en meren voldoet aan de Europese eisen voor waterkwaliteit, blijkt uit een donderdag verschenen rapport van duurzaamheidsorganisatie Natuur & Milieu.

Deel dit topic

Reacties

+1
Weidezicht
Maak een account aan bij nu. Nl en reageer daar. Beetje tegengas geven want volk wat daar reageert is merendeel anta landbouw. Ik reageer daar als AJW.
Dirk van Zetten
@Weidezicht Water rondom de grote steden is veel meer verontreinigd dan op het platteland. Verder ben ik benieuwd wat het verschil is in verontreiniging tussen de waarden in Lobith en in de Lek net voor het randstedelijk gebied. Maar het zijn de boeren die het veroorzaken.
paul1
Grote rivieren lopen voor het grootste deel door het buitenland
+2
Piet1960
Alles wat deze weken in het nieuws komt omtrent grond-drink of oppvlaktewater heeft te maken met de waterschapsverkiezingen, moeten zich gewoon op de kaart zetten en het belang benadrukken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's maat , milieu , natuur en waterkwaliteit geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0