Zuivelfabriek haalt melk vaker uit Duitsland

De Nederlandse zuivelverwerkers oriënteren zich steeds vaker op Duitsland en België voor het ophalen van de melk. Door de introductie van het fosfaatrechtenstelsel is de rek namelijk uit de Nederlandse melkaanvoer.

Deel dit topic

Reacties

+4
nederlandse boer
Logisch toch. Het hele circus met bonussen en toeslagen bla bla bla is goed voor nog geen 25% van de melk. De rest (75%) is gewoon melk die wit moet zijn, kwalitatief goed en vooral niet te veel moet kosten.

Afnemers in het buitenland kopen Nederlandse producten vanwege goede kwaliteit, stabiliteit en leverbetrouwbaarheid. Niemand is geinteresseerd in het feit of die koeien nou wel of niet 4 maanden van de 12 maanden buiten lopen. Laat nou 50% van het productievolume in NL bestemd zijn voor deze exportmarkten...………………….
putjesschepper
Ja jong hier afknijpen en daar groeien zeer duurzaam
+1
weurding
Ach.... en rfc zou beter af zijn met minder aanvoer... wat moet je nou geloven?
+1
van Ittersum
@weurding verkeerde hoeveelheid op de verkeerde tijdstip zou een reden kunnen zijn. Dit is toch waar Aware groot of succesvol mee geworden is? Eigen basismelk aangevuld met externe "losse" melk. Is ook een vorm van (economische) duurzaamheid
tok achterhoek
@weurding ja ja, vorig jaar minder melk, meer medewerkers en minder winst. Hoe moet dat nou?
robotmelker
@tok achterhoek simpel... voor volgend jaar minder 'vaste' melk van leden. Meer melk importeren tegen een lagere prijs. Hopende Dat er veel leden stoppen/ vertrekken...... dan komt er wel een nabetaling
m uut m
@robotmelker
Dan gaat jouw nabetaling op aan reservering
putjesschepper
@robotmelker denk dat er niet veel meer vertrekken.beperkte ruimte elders.
Erik,1979
Ik wacht op een belletje van Wiebren of ik nog wat pp melk kan leveren 😂😂😂
christo
@Erik,1979 Wanneer je een betere kringloopwijzer weet ik wel een accountant die voor veel geld er een handtekening onder zet. Ook een adviesbureau in de aanbieding die PP waardige kringloopwijzers maakt. Die is aantrekkelijk geprijsd. Kost geen berg😁
Erik,1979
@christo ik geloof niet in de meerprijs. Wat ik vandaag super doe heeft morgen iemand anders verbeterd. Die rat race ga ik niet aan. Al weet ik dat wij ver voorop lopen.
+2
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik,1979:
Al weet ik dat wij ver voorop lopen.

Richting afgrond ja!
Erik,1979
kanniewaarzijn
@Erik,1979 Oh, ik dacht dat je bedoelde "wij" als Nederland. Maar je bedoelde je eigen bedrijf?
+2
Erik,1979
@kanniewaarzijn wij als bedrijf kijken puur na wat levert energie besparing cq investeringen op. Wij hebben zonnepanelen, bijna alle mest gaat door een aantal biogas installaties . Ik denk dat eind van het jaar alles LED verlichting is etc. Puur economisch. (Andere hocus pocus rotzooi zijn wij jammer genoeg ook verder in denk ik) Dat is niet om dat wij zo "goed" zijn. Dat is omdat Duitsland jammer genoeg veel verder zijn met groene energie. Energie is voor de normale consument belachelijk duur wegens belastingen. Ze verkopen wegens overschot het voor bijna niets aan Nederland. Ik vind het een trieste bedoeling. Als ik jullie was allemaal CDA VVD groenlinks of D66 stemmen. Krijgen jullie dezelfde shit als wij!
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Erik,1979:
. Energie is voor de normale consument belachelijk duur wegens belastingen.

Ik heb er het nodige over gelezen. We zouden er een voorbeeld aan kunnen nemen hoe het niet moet.
+2
Erik,1979
@kanniewaarzijn waarom ik het een rat race noem is heel simpel. Traditioneel is in een sneltreinvaart bio aan het inhalen. De eerste geluiden dat bio niet goed genoeg is hoor je al. Schaalvergroting kun je berekenen. Duurzaamheid is een gevoel. Is niet te beïnvloeden. Daarom vind ik die risico's veel te groot om een bedrijf daaraan op te hangen. Vandaag vinden ze het goed. Morgen heeft de buurman inplaats van gele oormerken blauwe voor de stierkalveren en roze voor de vaarskalveren en je melkfabriek laat je op de melk zitten. Mij niet gezien!
+1
CorP
Quote Reactie van @Erik,1979:
Morgen heeft de buurman inplaats van gele oormerken blauwe voor de stierkalveren en roze voor de vaarskalveren en je melkfabriek laat je op de melk zitten

wees daar niet bang voor, genderneutraal wordt de norm

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , melk , melkaanvoer en zuivelverwerkers geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
18
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0