Plan LTO : Gewasderogatie 300kg N op grasland 170kg N op maisland.

Fosfaatplafond blijft, 80/20 verhouding gras/mais op de schop

Deel dit topic

Reacties

+2
Flinstone
Goede zaak, wordt mestafzet behoorlijk goedkoper van!
ted9
@Flinstone Is al goedkoper
grondlozeboer
@ted9 wat doet t nu dan?
+4
christo
Stoppen met het optuigen van een nieuw moeilijk systeem. Alle grasland 300 kg dierlijk zonder pilots met een lto sausje of domme papieren onderbouwing. Gras kan het ook zonder rekentool prima doen op 300 kg dierlijke N.
+3
marcel r
@christo Ga het maar in Brussel uitleggen. Succes.
+2
christo
@marcel r Ga jij maar de borging van de kringloopwijzer uitleggen. Ik denk dat ze mijn verhaal eerder snappen dan dat papieren gedrocht wat zuivelnl er met geweld door wil drukken. Fraude, dat krijgen ze er voor terug.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @christo:
op 300 kg dierlijke N.

En nog wel meer ook!
m uut m
Elk plan dat niet de totale mest productie van Nederland begrensd aan de plaatsingsruimte in Nederland is bij voorbaat een slecht plan.
+5
CorP
@m uut m dus elk plan wat de plaatsingsruimte groter maakt is dus een goed plan
m uut m
@CorP
De mest productie moet eerst nog flink naar beneden willen we alle mest in Nederland plaatsen.
+2
Melkveehouder.
@m uut m dan moet je dit ‘beleid’ ook doortrekken voor andere sectoren en niet alleen voor de landbouw. Je kunt bijvoorbeeld de landbouw toch niet afrekenen op milieu terwijl we het huisvuil uit Duitsland importeren om de vuilverbrandingsovens rendabel te houden?

Dat snappen ze in Brussel best wel hoor!
+1
hans1980
@Melkveehouder. Mest is geen afval product, hoogwaardig matriaal N,P,K + o.s.
achterhoeker2
300 kg n voor grasland is kansloos , het zal eerder 200 voor zandgronden in zo nederland en 230 voor overige worden.
m uut m
@achterhoeker2
Forfaitair blijft fosfaat toch de beperkende factor.
Noorderling
@m uut m ligt maar net aan je pal/pw getallen en je ureum.
Heb ondertussen een flink deel in fixerend, op bouwland verdubbeld je P ruimte dan bijna, mag het niet bemesten en daalt elk jaar een punt gemiddeld.
m uut m
@Noorderling
Dacht dat jij op jonge zeeklei boerde
Noorderling
@m uut m
Klopt, maar als je gemiddeld 120kg onttrekt en 80-90 mag bemesten tikt dat na verloop van tijd wel door. Akkerbouwers hebben jaren de schuimaarde buiten de mestboekhouding mogen houden en dat was makkelijk P aanvoeren. Mochten wij uiteraard ook alleen nooit gedaan.
Ze konden daarmee hun P gehalte op peil houden of vallen nu in hoog en kunnen alsnog maar weinig dierlijke mest en fosfaat aanvoeren. Nu beginnen ze er ook wel achter te komen dat met de huidige normen de pw waarden dalen. P moet bij de aardappelen ook al in de rij onder de knol, substraatteelt begint het op te lijken.
m uut m
@Noorderling
Dan is je grond dus niet fosfaat fixerend.
+3
@m uut m Fosfaat is geen ENKEL probleem , en dat word het ook niet, dit moet stoppen dat domme gedram .
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Detukkeroettwente:
geen ENKEL probleem , en dat word het ook niet,

Dubbele agenda Tukker!
+4
christo
Door vast te houden aan de KLW is het een kansloos plan. Dhr. Swinkels heeft gezegd dat de KLW de eerste 5 jaar nog niet te borgen is. Verwacht maar niet dat Brussel staat te juichen wanneer de lto over de KLW begint. Hoe lang zal het nog duren voordat Henk de rationaliteit verkiest boven de masculiniteit?
+1
Grietje62
@christo masculiniteit..... tja even kijken wat de encyclopedie zegt wat dat precies is.... Masculiniteit is een vlucht van de meest radicale nachtmerrie-achtige dimensie van subjectiviteit. Of.... Masculiniteit is nep. Nu begrijp ik het een stuk beter zeg!
+3
CorP
Quote Reactie van @christo:
masculiniteit

kijk jij in je vrije tijd speeches van Moscowitz?
+3
slagroomvla
Quote Reactie van @CorP:
kijk jij in je vrije tijd speeches van Moscowitz?

Dat zou abject en infaam zijn...
christo
@CorP Ik wordt elke keer uitgedaagd door de bewuste club om een gepaste omschrijving te gebruiken. Dat wordt steeds ingewikkelder.
nederlandse boer
De 300 kg N is in Brussel zo naar binnen te schuiven. Is een eitje. Vlaanderen heeft het al sinds jaar en dag.

Denk dat Carola straks eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecht alles geprobeerd heeft in Brussel maar dat het eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeecht niet gaat...……..
christo
@nederlandse boer Is het echt 300 bij die Belgen?
christo
@robbies Kijk, dat is handig. Bedankt. Dit scheelt ons weer een hele bult werk. Gewoon een kopie van de aanvraag van Belgie insturen en de getallen iets ophogen en klaar is Carola. Als je in de zomer in Belgie bent en je ziet wat daar groeit met deze derogatienormen is het goed aannemelijk te maken dat wij iets meer zouden mogen poeperen dan de Belgen. Dat moet goed komen voor de volgende periode.
pietjepuk
@nederlandse boer Carola zal wel achter ons gaan staan net als bij de vissers. Maar als ik zeker weet dat alleen Carola achter mij staat zelfs dan durf ik nog niet te bukken.
+2
de Haas
@pietjepuk Carola is een spreekbuis en vindt zelf helemaal niks.
Todi
Hoe zit het nou? De export mest [n en p] wordt die nu in mindering gebracht bij de landelijke n en p
+1
christo
Pleiten voor 170 kg N op maisland is HET teken waar de lto voor staat. Lto staat voor een door links gewaardeerde melkveehouderij. Dan past mais niet meer in het landschap. Ze doen uitermate hun best om links te pleasen. Bemestingstechnisch slaat het nergens op om meer kunstmest te gaan gebruiken op maisland terwijl je meer dierlijke mest zegt te willen gebruiken op grasland. Onze Duitse collega's hebben een stikstofnorm van 200!!!! kg per hectare. Dan mag Henk S. even uit komen leggen waarom er meer dierlijke mest op grasland zou moeten ( waar ik groot voorstander van ben overigens), terwijl we moeten minderen op maisland. Daarnaast ook even onderbouwd ingaan op onderzaai en rijenbemesting. Doe de rapporten er maar direct bij waaruit blijkt dat die maatregelen het grondwater redden. DAn snapt de gemiddelde prikker ook direct hoe jullie de boel belazeren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0