Herbezinning mestbeleid

De herbezinning van het mestbeleid biedt volop kansen voor onze donkergroene medepolderaars om de kapstok die de KRW is vol te hangen met boerbelastende maaatregelen.
De KRW schrijft voor dat er gestreefd moet worden naar goed water. Dat is nogal ruim uit te leggen. De enige harde norm die er in staat is 50 mg nitraat. Dit moeten we halen voor 2027. Dat er nu gedacht wordt om de bemestingsnormen aan te passen is niet uit te leggen wanneer je weet dat op melkveebedrijven de normen gewoon gehaald worden.

Bron

Herbezinning mestbeleid
rijksoverheid.nl

Deel dit topic

Reacties

hans1980
Onder natuurgebieden vaak hogere nitraat waardes dan landbouw grond..

Het houdt een keer op hÄ—...
christo
@hans1980 Dat vind jij...Er zijn ook mensen die het huidige systeem niet houdbaar vinden.

Wie een grote voorsprong heeft kan en moet ook verantwoordelijkheid nemen voor de
toekomst van de land- en tuinbouw en visserij. Want hoe mooi onze resultaten ook zijn,
de manier waarop we nu ons voedsel produceren raakt steeds verder uit balans. Het gaat
verder dan wat de aarde kan geven. En is niet houdbaar.

Klinkt dit herkenbaar?
+1
spotmelker
Quote Reactie van @christo:
Klinkt dit herkenbaar?

Zolang de agrarische sector probleemhouder gemaakt wordt, accepteert en blijft zal het nitraatspook de sector achtervolgen. Waarom erkennen wij dat we 100% verantwoordelijk zijn voor de kwaliteit van grond en oppervlaktewater?
christo
@spotmelker Dat hoor je mij niet zeggen. Lto-ers misschien die dan bedelen bij het ministerie om projectgeld om het verzonnen probleem op te lossen.
cs-agrar
@spotmelker Als je land in- of aan dorp of stad grenst, zijn de waardes dan ook anders? Water vanuit bebouwd kan simpelweg maar een kant op, en dat is naar of via onbebouwd... Er zijn hier vast kijkers van goldrush, als stromingen veranderen gaan er deeltjes neerslaan, het zou betekenen dat sommige boeren helemaal geen bemesting meer zouden mogen toepassen, omdat bij hun land altijd alles neerslaat
+1
matt
@cs-agrar een van de weinige dingen die ik kijk,met tony beets wanne kerel.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , mestbeleid , melkveebedrijven en nitraat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0