Nederland haalt doelen kwaliteit oppervlaktewater niet

De Europese Commissie bewaakt de waterkwaliteit in Europa. Daarvoor is de Kaderrichtlijn Water (KRW) een belangrijk instrument. Iedere 6 jaar moeten de lidstaten aan de Europese Commissie laten zien of ze aan de KRW-doelen voldoen en welk beleid ze voeren om daar aan te blijven voldoen. Vanwege de jongste evaluatie moet Nederland aan de bak met 2 verbeterpunten. Mest en gewasbeschermingsmiddelen zijn de hoofdpijndossiers voor de Nederlandse waterkwaliteit. Medicijnresten in het water blijven nog even buiten schot.
foodlog.nl/artikel/…

Vewin
vewin.nl/nieuws/paginas/…

Deel dit topic

Reacties

paul1
Het meeste oppervlaktewater komt via de rivieren uit het buitenland
+2
kanniewaarzijn
De effectiviteit en de betrouwbaarheid van de maatregelen moeten worden vastgesteld....

Werk aan de winkel dus!
christo
De KRW is een draak van een richtlijn. Het criteria waar aan voldaan moet worden is een goede ecologische kwaliteit van het water. Maar ja, wat is goed? Iemand een idee waar er harde normen te vinden zijn m.b.t. de KRW? En dan niet alleen voor zware metalen graag.
de Haas
@christo Ik weet geen harde normen. Wel weet ik dat de sloten vroeger vol zaten met aal en vis en de eenden hadden ook te knabbelen. Nu het water zo schoon is zit er helemaal niks meer.
Groen1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Groen1:
Handreiking KRW-doelenstowa.nl/nieuws/handreiki

"De auteurs en STOWA kunnen niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade...….."

Veelzeggend!
+5
Weidezicht
Overal in nederland wordt het hemelwater afgekoppeld van het vuilwaterriool. Dus dat regenwater van de wegen gaat rechtstreeks de sloot in. Van de zomer na de droogte in een wijk in het westen heb ik 800 kolken schoon gemaakt. (Zand en blad eruit) tijdens de eerste regen kwam het schuim uit de kolken. En je vindt op bepaalde plekken verbazingwekkend veel frituurvet en her en der een kolk vol olie (ff het autotje ververst. Plus alle oliedruppels van lekkende auto s en slijtage van de banden. Hoppa in de sloot. En dan natuurlijk de boeren de schuld geven. Wederom krom beleid. Laat de gemeentes het regenwater van de wegen ook maar lekker zuiveten. En de kosten voor de burger omhoog. Ze willen toch een beter milieu?
+2
jammermaarhelaas
@Weidezicht

Met je eens. Maar... dan kom je aan de portemonnee van een hele grote groep kiezers, en daar lopen vrijwel allen met een grote boog omheen.
+3
paul1
Vorig jaar heeft het bijna niet geregend , dan is het toch logisch dat het oppervlaktewater hogere concentraties van bepaalde stoffen heeft
hans1980
Iets om nader te onderzoeken V-focus!
+3
Bartenaar
De waterkwaliteit uit de rioolwaterzuiveringen blijft altijd weer buiten schot, zo laag dit.
+1
Pluto
Vandaag van een medewerker te horen gekregen dat er stoffen aan de landbouw worden toegeschreven welke in de scheepvaart worden ingezet als bestrijding van algengroei aan boten !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
13
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0