Mest 1600 mtr. verplaatsen door een slang.

Dat was nodig om met de Fendt 820 en de Tjalma sleepslangenbemester ook het uiterste puntje van de percelen te bemesten. De FTH fronthaspel en de Fendt 818 met front en achterhaspel zorgden samen voor deze 1600 mtr. De 2 delige Swingover zorgde voor het begeleiden van de slang. De APV 350 Agrometer motorpompunit Combi met John Deere motor van +/- 280 pk zorgde dat de mest aangezogen en vervoerd werd met diverse pompen van o.a. BBA en Cornell en deze met max 350 m2 per uur en 12 Ato naar de bemester stuurden. Een Quad voor snelle controle was aanwezig en diverse be- en aansturingen gingen via…

Deel dit topic

Reacties

+4
hoest
Het is geweldig hoor mijn loonwerker kan al jaren tot 2 km ver komen maar goed
+1
Melkveehoudernh
De onze ook, en dan nog een fatsoenlijke 160 pk vier cylinder onder de bemester ook, en geen extra trekker met haspels, gewoon met twee man. Waarom in vredesnaam dit soort matrieel onder een sleepslang. volgens mij is het systeem ooit ontwikkeld om de bodem te ontzien, op deze manier kan je net zo goed met een trike of een vredo het land in vliegen
MaxxuM4ever
@Melkveehoudernh ik denk capaciteit en meer concurrentie. Hier worden de sleepslang combinaties ook steeds zwaarder en idd met 2 trekkers de boer op i.p.v. 3. De combinaties doen niet veel meer onder voor een tank zo onderhand.
Zag hier laatst een combinatie van een boer zelf langs komen, JD 4 cilinder met een wat smallere bemester en een dunnere slang. Die zal er wat langer over doen maar weegt ook een stuk minder.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden mest , bemesten , john deere , fendt , fendt 818 , fendt 820 , motor , pompen , 820 , controle , quad , swingover , Agrometer , front , pk , max , tjalma en bemester geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
0