Mest is een zwak argument voor instandhouding veehouderij

Zonder dieren geen mest en zonder mest geen plantaardig voedsel. Zo werkt de landbouw, volgens veeboeren. Onzin, zegt Armanda Govers van stichting Even geen Vlees.
Planten kun je ook voeden met kunstmest. Trouwens: veevoer wordt ook voor een belangrijk deel geproduceerd met kunstmest.
 Mest is een zwak argument voor instandhouding veehouderij (foodlog.nl)

Zonder dieren geen mest en zonder mest geen plantaardig voedsel. Zo werkt de landbouw, volgens veeboeren. Onzin, zegt Armanda Govers van stichting Even geen Vlees. Planten kun je ook voeden met kunstmest. Trouwens: veevoer wordt ook voor een belangrijk deel geproduceerd met kunstmest.

Nieuwsgrazer

Reacties

Melkveehoudernh
Ja, kunstmest is lekker goed voor het klimaat, das nou juist waar we minder van moeten gebruiken. En volgens mij vergeten de planteneters onder ons dat bijna alle tarwe in nederland niet de kwaliteit heeft om voor humane consumptie gebruikt te worden , wordt door de dierenhouderij opgewerkt tot topkwaliteit eiwit. Dat een groot deel van de hoge zandgronden zonder het jarenlang toedienen van dierlijke mest nu nog gebruikt kan worden als landbouwgrond, anders was de hoge veluwe nog 6 keer zo groot geweest. en dan alle graslanden in lager gelegen gebieden die helemaal niet geschikt zijn voor tuin en akkerbouw (tenzij je ze vol zet met kassen) en via het gras en de graasdieren nog hoogwaardig voedsel leveren voor humane consumptie. en zo zijn er vast nog wel een paar punten.........
« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden mest , landbouw , onzin , vlees , veehouderij , veevoer , kunstmest , dieren en voedsel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!