Lage melkprijs hakt erin bij FrieslandCampina

De lage melkprijs en concurrentie in Azië hebben een flink gat geslagen in de resultaten van FrieslandCampina. De zuivelreus zag zijn winst en bedrijfsresultaat behoorlijk teruglopen.

Deel dit topic Lage melkprijs hakt erin bij FrieslandCampina (telegraaf.nl)

De lage melkprijs en concurrentie in Azië hebben een flink gat geslagen in de resultaten van FrieslandCampina. De zuivelreus zag zijn winst en bedrijfsresultaat behoorlijk teruglopen.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+5
hans1980
Alweer geen nabetaling?
Die pipo's kunnen alleen maar wat met natuur organisaties en CO2 onzin..
Hoe hebben ze een prachtige coöperatie kapot kunnen maken?
Nu aan de vooravond van de laatste blunder van RFC nl. Beursgang en we zullen erkennen dat alle leden vergaderingen en huiskamerconcerten een farce waren....

Go A-ware jullie houden zich nog bij je leest!
weurding
Quote Reactie van @hans1980:
Go A-ware jullie houden zich nog bij je leest!

nog........ kan gauw omdraaien
+3
van Ittersum
@hans1980 andere zienswijze: Door alle private labels die de retail er nu op na houd retailtrends.nl/news/52603/… is de consument onze klant niet meer maar puur de klant van de retail, (herkomst van het produkt is niet meer herkenbaar). Wij boeren hebben maar een paar klanten , namelijk de retail. Door de komst van Aware heeft de retail nu meer keuze en wij minder te eisen. Ik durf de stelling wel aan dat de rat-race mede daardoor nu versneld plaats vindt voor dezelfde prijs. Campina was eerst met het VLOG, anderen beginnen ook dus Campina gaat over op VLOG pro weiland. Aware en Cono hebben hun eigen pakket en zo is constant de retail de lachende derde. Mede door de private label, mede daardoor er voor de retail nu meer keuze is zonder afhankelijk te zijn van een merk.

En dat moet zich voor ons nog de komende jaren enorm settelen en alle fabrieken krijgen hun tik wel. Met alle respect, Aware kost elke boer daardoor enorm veel geld. Dat Campina bij sommigen geen coöperatief gevoel meer geeft is meer de schuld alle boeren zelf , we zijn kennelijk niet in staat geweest onze eigen invloeden zeker te stellen. En dat beeld zie je ook terug in waterschappen, politiek enz.

Mijn gedachte uiteraard, maar tis wel makkelijk om zo veel mogelijk naar anderen te wijzen ipv zeg maar vijf keer terug te evalueren waar de oorzaak van dit alles ligt. En dat ligt niet in vorig jaar of die jaar ervoor maar dit speelt feitelijk al jaren.
+10
JanCees
@van Ittersum dat heb je niet goed begrepen Royal A-ware heeft de ratrace naar de bodem namelijk doorbroken door als eerste te zeggen :"Wij willen best een hoop extra vragen aan onze melkveehouders maar dat kost ook extra geld" En dat laten we door een accountant berekenen.
RFC maakt er weer een ratrace van door minder te vragen en de principes uit te hollen en zogenaamde duurzame samenwerkingen aan te gaan met WNF en Natuurmonumenten clubs die op andere plekken (Tweede Kamer,Media,plannen voor 125.000 ha extra bos) de melkveehouders het leven zuur maken. Die 125.000 ha extra bos komt echt niet in s'Graveland op het terrein van Natuurmonumenten zelf maar op boerenland
Jaap40
@JanCees helemaal eens @JanCees jancees. En maar wat jammer dat er ook maar 2 centen aanhangen bij de extra inspanningen. Ben bang dat de coöperatie teveel leden wil pleasen met te weinig oog voor het echte keurmerk verhaal.
Mijn gevoel zegt dat er open eindjes zijn binnen Planet Proof. Niet erg 'proof'?!🤔🤔

Gaan de boshectares in de toekomst wel meetellen aan de zogenaamde planet Proof liters van RFC?
+4
hookwood
Quote Reactie van @JanCees:
RFC maakt er weer een ratrace van door minder te vragen

Waar baseer je dat op? Ik heb geen idee wat Aware meer ontvangt dan de 3 ct die ze de leveranciers betalen.

Bij RFC is het uitgangspunt dat de meerkosten die een melkveehouder moet maken voor een aparte melkstroom worden vergoed aan de individuele deelnemer aan die melkstroom. Die is nu bepaald op 2 ct. De overige leden delen mee in de meeropbrengst die bovenop die 2 cent wordt gerealiseerd. En dat substantieel meer dan het verschil tussen de 3 ct die de boeren in het AH concept ontvangen en de 2 ct die RFC vergoed aan de deelnemers aan Planet Proof. Op deze manier is het binnen de coöperatie volgens mij prima te verantwoorden dat bepaalde leden dus een toeslag ontvangen en andere niet.
+1
jan w
Quote Reactie van @hookwood:
Bij RFC is het uitgangspunt dat de meerkosten die een melkveehouder moet m
bla,bla,bla.
Ik vind het een beetje een kul verhaal. De weidepremie komt ook nog niet volledig uit de markt. Daar wordt nog steeds geld gejat van melkveehouders die niet kunnen en of willen weiden. In de akkerbouwsector wordt er niet gesproken over een meerprijs, maar daar is het advies om € 1000.= per ha meer te vragen. Dit buitenom de prijs van de producten die eraf komen.
Het vlogverhaal kan ook helemaal niet uit voor die paar cent. En als een melkveehouder ermee stopt, krijgt hij het advies duidelijk opgedrongen dat er niet over gesproken mag worden. Zal mij niks verbazen als ze kaas van die vlogmelk maken, indien er teveel van wordt geproduceerd dat er dan een cent of 7 bijgelapt moet worden.
Het ging toch allemaal veel te gemakkelijk, de winst kwam wel uit azie en hier heeft men de boel verzaakt.
Een goed middel zou zijn, dat de top en het bestuur op provisiebasis zouden werken. Uitgangspunt 5 cent prestatietoeslag, iedere cent minder toeslag 20 van het salaris en vergoedingen af.
+1
van Ittersum
@JanCees ik twijfel aan u standpunt dat Campina minder vraagt, kan dat nergens herleiden maar u kunt dat vast onderbouwen.

Moeten de zuivelondernemingen niet gewoon inschrijven op de private labels en daarbij een soort "bidbook" bij leveren onder welke voorwaarden zij deze producten kunnen en willen leveren. Oftewel, als iedereen hetzelfde kan leveren (bv. VLOG) voor dezelfde prijs (productiekosten zijn echt niet zoveel verschillend) je wel moet onderscheiden met een extra (bv. Pro weiland) anders zit je echt met een vermarktingsprobleem. Dat deze niet geheel betaald worden is toch het gevolg van die toename private labels nu.nl/nuzakelijk-overig/2017501/… en de beperkte hoeveelheid aan afnemers? Daarbij komt (mijn kern) dat Aware een nieuwe aanbieder voor de Retail is dus een aanbieder meer is. Less is more helaas zit er dan voor ons dus niet in dus we moeten nu meer bieden voor hetzelfde geld. Links om of rechts om, wel (mede)het gevolg van. Voor de boer lijkt het meer keuze maar netto, netto kon het wel eens het tegenovergestelde uitpakken. tijd zal het leren
JanCees
@van Ittersum Als je de berichten eind 2017 goed hebt gevolgd dan had je kunnen lezen dat AH en RA een duurzame meerjaroge overeenkomst zijn aangegaan zonder bidbook of tender of iets dergelijks. En ja RFC is met zn paperplof iets onder de het AH conncept gaan zitten maar goed het stelt ook minder voor das dan ook weer waar
+2
Flinstone
@JanCees het mag aan mij liggen maar jij hebt in LTO en RFC gezeten en wat doe je nu, zo’n beetje alles besmeuren wat die twee doen! Ik vind je een beste kerel in veel dingen wat je doet JanCees maar dat begint me een beetje te irriteren!
Vind het ook niet erg volwassen voor een vent van midden 50!
+9
JanCees
@Flinstone Wat ik doe is mijn zienswijze weergeven volgens mij is dat een groot goed in dit land dat je ergens een mening over mag hebben en en deze mag uiten. Verder heb ik er een redelijke pesthekel aan als mensen de kluit besodemieteren en boeren daarvan de klos kunnen zijn sorry maar dat zit in mijn gestel. Daar mag jij dan weer je eigen mening over hebben ik zou zeggen ga je gang
Twentsch Land
@JanCees
Verder heb ik er een redelijke pesthekel aan als mensen de kluit besodemieteren en boeren daarvan de klos kunnen zijn

Is niet iets van de laatste paar jaar...misschien wel een beetje van alle tijden......hier zijn we 21 jaar geleden al weg bij lto omdat we vonden dat het toen ook al aan de orde was.

Fc ... daar was het in die jaren ook wel aan de orde dat het niet altijd even fair coöperatief was.

Maar denk dat het even buiten lto en fc om wel bij veel meer coöperaties en belangen verenigingen in zowel Nederland als buiten Nederland aan de orde was en is.
Weidezicht
@Twentsch Land toen 20 jaar geleden men begon met kkm (KETEN KWALITEIT MELK) heb ik en meerdere op een ledenvergadering gevraagd waarom je zoiets dan ook niet op de produktverpakking vermeld. Je doet meer dan wat normaal is om je produkt te verbeteren. Dan is dat een uitstekend marketinginstrument. Nou er was geen sprake van dat dat op het pak kwam. Niet nodig geen meerwaarde ik weet niet precies meer maar op het pak kwam het niet. Achteraf natuurlijk omdat er ook melk van buitenaf in het pak zat waar al die kkm regels niet voor golden. Dat was in die tijd gemiste kans. Moet je nu eens kijken. Het zal de consument een zorg zijn. Pak melk is melk. Als die wat wil pakt die biologisch en de fanatiekste kopen rechtstreeks bij de boer. Klaar.
+2
Jansky
@Weidezicht Insteek is goed alleen had dan controle en naleving van het KKM ook op een hoger niveau gemoeten. Dit zou dan betekenen onaangekondigde controle’s en strenger beleid.
Laten we eerlijk zijn zoveel stelt het niet voor.
+2
willemkopalt
@van Ittersum aware is niet nieuw ze zijn al vele jaren zeer groot in de handel. En verhandelden ook altijd de kaas van FC dus uiteindelijk is FC nieuw op de markt
hans1980
@JanCees klopt daar moet je geen vriendjes mee willen worden behalve @Wiebren dan
+6
dewittemotor
Het allerergste vind ik nog dat ik vele malen in dat jaarverslag moet lezen " Goede inkomsten voor onze boeren". Dan ben je compleet niet wijs, als je dat anno 2019 meent met een melkprijs van ca. 37 cent.
Komend weekeinde carnaval: een pilsje 3 euro.
+2
m uut m
@dewittemotor
Koop je een glas melk betaal je ook 3 euro
+2
de jonge
@m uut m ja jij probeert toch alles recht te praten,maar je kunt mij niet wijsmaken dat de brouwers dezelfde prijs nog beuren als 30 jaar terug
+1
ted9
@de jonge omdat de kleine brouwers of weg zijn of zich gespecialiseerd hebben. Hoe denk je dat het de kleding industrie vergaan is. Die konden ook niet tegen het buitenland op en zijn gestopt. Zo zal het met een hoop boeren in Nederland ook gaan. Als het niet meer kan kan het niet meer.
paulus2
@de jonge de bierbostel is in ieder geval net zo duur als de inkoop van gerst
+1
m uut m
@de jonge
Een kratje bier kost bij de Aldi 90 cent per liter en verse volle melk 95 cent per liter.
George
Quote Reactie van @m uut m:
Een kratje bier kost bij de Aldi 90 cent per liter en verse volle melk 95 cent per liter.

Heet dat ook bier?
+1
dewittemotor
@m uut m Dat bedoel ik er natuurlijk niet mee. Al 40 jaar geen enkele inflatiecorrectie op onze melkprijs. Dat gaat een keer fout
+1
m uut m
@dewittemotor
Moet je ook niet meer produceren dan dat er vraag naar is.
+3
dewittemotor
@m uut m We zijn in Nederland toch minder gaan produceren. Helpt niks. Ook niet als we 25 procent teruggaan. Vult buitenland meteen op. Jij wilt iets wat onmogelijk is.
m uut m
@dewittemotor
Niet helemaal waar.
Je hebt 3 grootmachten op de wereldmarkt.
Amerika, Europa en Oceanië.
Melkt het overal goed dan is de melkprijs laag. We zijn afhankelijk van slechte weersomstandigheden in Oceanië of Amerika willen wij een goede melkprijs.
Dus minder produceren geeft een hogere melkprijs.
+1
dewittemotor
@m uut m Inderdaad melkprijs is puur wereldmarkt gerelateerd en die maak je niet langdurig hoger door allemaal die extra eisjes. Die verhogen alleen de kostprijs en daardoor gaat een groot deel van de Nederlandse melkveehouderij eraan. Incl. RFC , alleen zien ze dat zelf nog niet.
robotmelker
@m uut m heb jij al ooit meegemaakt dat er bier te weinig is..... ?? Over vraag en aanbod gesproken
+3
Jaap40
@dewittemotor u heeft gelijk. Maar indien Nederland massaal bio zou gaan wat @m uut m graag wil, komt er ongeveer de helft minder melk in Nederland maar is tegelijk de bio melkprijs volledig verknald door overaanbod.

De ene melkstroom kan niet zonder de ander.
m uut m
@Jaap40
Wij gaan in Nederland biologisch produceren met of zonder skal certificaat.
Zie je dat nu nog niet.
Jaap40
@m uut m ik respecteer uw mening maar dit zou een kwalijke zaak zijn.

Zeker qua prijsvorming.

Ook een met antibiotica behandelde biologische koe buiten de biologische keten 'weg werken' is iets wat volgens mij niet kan. Daarmee aangevend dat zonder antibiotica klaarblijkelijk toch onwenselijk is in bio sector.

Qua dierenwelzijn nog een hele weg te gaan dus binnen biologisch. Overigens blijft het behandelen van biologische koeien met antibiotica een prima oplossing.

Als dit soort oneffenheden opgelost worden binnen biologisch, zou biologisch heel dicht bij traditioneel kunnen komen.
m uut m
@Jaap40
Volgens mij begrijp je het niet.
Jij wordt straks verplicht "biologisch" te leveren zonder dat je er voor gecertificeerd bent.
De eisen van de fabrieken gaan al verder.
Ik heb er voor gekozen om biologisch te boeren. De huidige gangbare veehouders worden gedwongen om straks biologisch te boeren.
De natuur weide heeft nu al aanvullende voorwaarden voor biologische melkveehouderij. Dus ook wij ontkomen niet aan deze onzinnige ratrace.
Flinstone
@m uut m och weer zo’n geitenwollen sok gezeur!
Meeste boeren zijn biologisch geworden omdat dat de laatste strohalm was! En zo te lezen ben jij ook zo een! Gefeliciteerd maar veel meer moeten het er ook niet worden omdat ze nu de biologische melk al niet kwijt kunnen en het prijsverschil is in de markt al noet goed te maken!
m uut m
@Flinstone
Waar baseer je dat op.
robbies
Quote Reactie van @Flinstone:
Meeste boeren zijn biologisch geworden omdat dat de laatste strohalm was! En zo te lezen ben jij ook zo een! Gefeliciteerd maar veel meer moeten het er ook niet worden omdat ze nu de biologische melk al niet kwijt kunnen en het prijsverschil is in de markt al noet goed te maken!

Jij lult echt een slag in de rondte. Volop potentie voor biologische. EkoHolland verkoopt zijn melk voor een jaar vooruit. Met mijn 1 miljoen kilogram regulier moet ik gaan leuren. Biologisch kan ik morgen intekenen
+1
KuikenenKoe
Quote Reactie van @robbies:
Biologisch kan ik morgen intekenen

Misschien bij jullie in het zuiden . Hier in het noorden niet .
robbies
Quote Reactie van @KuikenenKoe:
Misschien bij jullie in het zuiden . Hier in het noorden niet .

Zit het hier ook een keer mee 😉
m uut m
@KuikenenKoe
Weet je dat zeker.
KuikenenKoe
@m uut m
nu niet meer na jouw opmerking
Maar wat zijn dan eventuele afnemers voor overschakelende bedrijven in het noorden ?
bio boer
@KuikenenKoe farmel zit ook in bio melk
m uut m
@bio boer
Farmel, Willig in Heerenveen, Aware en in Veenhuizen zit nog een kleine kaasmaker die ook nog plek heeft.
Om maar een paar te noemen.
bio boer
@m uut m lever zelf aan willig die heeft al paar nieuwe leveranciers dus weet niet of af ze er nog meer willen
Elvis
@bio boer waar baseerd willig dan zn melkprijs op?
bio boer
@Elvis volgens mij volgen ze de rfc prijs krijg er ook nog weide premie op weet niet of rfc dat ook doet bij eigen leden
Elvis
@bio boer weidegang is toch verplicht bij biologisch. Krijg je toch geen weidepremie extra
+1
bio boer
@Elvis toch krijgen we het er nog over heen bij willig 1.50 de 100 kg
bio boer
@KuikenenKoe 2018 is er 50 miljoen kg melk geïmporteerd heb ik gelezen
+2
achterhoeker2
@Jaap40 Biologisch of niet , feit blijft dat groei erg duur wordt en de melkprijsen zich stabiliseren op een 35 cent zonder extreme uitschieters naar boven of beneden.
Men zal aan de (vaste) kosten moeten gaan werken, want dat verhaaltje van kosten uit smeren over meer melk ,en "stilstand is achteruitgang" is nu wel uitgewerkt .
+1
Jaap40
@achterhoeker2 bij 35 cent zullen er nog velen stoppen.
rutger-hennipman
@Jaap40een koe met antibiotica mag gewoon als bio verkocht worden hoor. Alleen dubbele wachttermijn en meer als een paar keer in bepaalde periode dan niet. Maar dan gaat die gewoon met handelaar mee zonder verklaring.
Jaap40
@rutger-hennipman dus komen er met antibiotica behandelde biologische koeien in het reguliere kanaal. Sluit daar ook uw keten.
Overigens heb ik er geen probleem mee dat deze koeien goed behandeld worden met antibiotica, meestal heel goed voor dierenwelzijn, waar noodzakelijk zeker gebruiken!
Maar de consument denkt bij biologisch dat er geen antibiotica gebruikt is, dat is dus niet zo. Het vlees is na wachttermijn natuurlijk wel antibiotica vrij, net als al het andere vlees.
bio boer
@Jaap40 wij mogen het gebruiken alleen mag je dd niet boven de 0.75 komen als een koe echt ziek is kun je soms niet amders hoe wel ik de ervaring heb als ik denk nou die koe heeft het zwaar tepakken moet maar antibiotica hebben dat het vaak ook niet succesvol is 2e keus middel mogen we niet gebruiken je mag de zelfde koe niet meerdere mallen behandelen dus de regels zijn wel strenger maar 100% vrij zijn we niet nee zelf dd van 0.30 naar dubbele wacht termijn mogen ze gewoon bio naar de slacht of melk in de tank hormoon gebruik is wel verboden bij voorbeeld tochtig spuiten
+2
Jaap40
@bio boer Ik durf de stelling wel aan:

In biologische melkveehouderij gaan onnodig te vroeg koeien naar slacht door te weinig effectief antibiotica gebruik en geen gebruik effectieve hulpmiddelen om koeien alsnog drachtig te krijgen.

#gemiste kansen in biologische melkveehouderij....
+1
rutger-hennipman
@Jaap40 Hoi Jaap ik kan niet namens andere bio boeren spreken. Heb een hekel om zomaar wat te roepen. Dit zijn mijn gegevens van vorig jaar levensproduktie bij afvoer 51 000 liter plek 81 van heel Nederland. Ddd 0.2 celgetal 150. Dus kan wel met bio en wat zijn jou kengetallen?
bio boer
@rutger-hennipman dat zijn wel nette cijfer
bio boer
@Jaap40 in de biologische landbouw worden koeien gemideld wel ouder en de afvoer leeftijd is bij ons 7.3 terweil gemidelde van alleboeren toch rond 5.2 zit koeien die gemiddeld 7000 kg melk geven hebben minder vruchtbaarheid en gezondheids problemen
+1
rutger-hennipman
@bio boer jaap is nog steeds zijn eigen gegevens aan het opzoeken om zijn stelling kracht bij te zetten... Beetje plagen mag toch?
Jaap40
@rutger-hennipman prima cijfers Rutger! Uitzonderingen bevestiging de regel. Hier door fosfaat krimp wel lager dan andere jaren. 41000 kg celgetal 80. Zelf verwacht ik dat dit verbeterd richting 50000 a 55000. Vooral door eenvoudige produktie stijging.

Gaat wel behoorlijk bio krachtvoer in dan of niet.....anders haal je die 51000 bij lange na niet.....
rutger-hennipman
@Jaap40 dank je voor compliment. Wij hadden ook niet verwacht zo hoog te komen.Hier ook extra uitval door frp. Veel kracht voer laat je wel prijzen rond de 45 cent per kilo brok. En goed bevleesde biokoeien worden goed uitbetaald. Prijzen rond de 1000euro dus dat is al mooi begin voor opfokkosten nieuwe vaars.
rutger-hennipman
@Jaap40 en wat is je ddd?
Jaap40
@rutger-hennipman 2,3 (incl eigen jongvee opfok)
Met name verminderd gebruik droogzetters heeft in verleden nogal eens ongewenst schade gebracht aan (jonge) koeien. Dit willen we niet meer, wij blijven doorzetters gebruiken!
De verschillen tussen bio en anderen moet je dan ook zoeken bij de droogzet systematiek.
bio boer
@Jaap40 ik durf de stelling ook wel aan dat er door veehouders tevaak en tesnel naar antibiotica wordt gegrepen wat leid tot onnodig hoog gebruik van medicijnen
Jaap40
@bio boer zou kunnen, maar koeien laten lijden is hier uit den boze! Dan maar een hogere ddd.
+2
rutger-hennipman
@Jaap40 Hier net zo en als echt niet wil komt de veearts ze laten inslapen. Kost wel wat maar hier de stelregel alles wat ik niet zelf zou eten wordt ook niet verkocht, zowel melk als vlees.
Erik,1979
@rutger-hennipman dat is bij ons ook. Je blijft voedsel producent. Voedsel veiligheid en kwaliteit gaat bij ons boven alles.
+2
m uut m
@dewittemotor
Helpt ook niet zodra de melkprijs omhoog gaat volgt de kostprijs.
+1
jan w
Quote Reactie van @m uut m:
volgt de kostprijs

De kostprijs gaat ook wel naar boven, zonder dat de melkprijs naar boven gaat
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @m uut m:
zodra de melkprijs omhoog gaat volgt de kostprijs.

daar ben je zelf bij
danielle0
@dewittemotor bier van de aldi mag je zelf opdrinken....😂
Groen1
Goeie ouwe tijd: dit betaalde je voor een biertje of koffie in 2000
wnl.tv/2017/09/…
weurding
@Groen1 even kijken wat je toen voor een doorsnee middenklasser gaf....
+1
kaas
En kaas is zelfs goedkoper geworden sinds 2000 diep triest
+1
JohnDeere6serie
De titel klopt niet: "Lage melkprijs hakt erin" ja bij ons als melkveehouder. Betere titel was: "dankzij lage melkprijzen toch nog positief resultaat"
buorman
@JohnDeere6serie
Jij bent geloof ik de eerste die inhoudelijk reageert.
De Televaag snapt kennelijk niet hoe het werkt bij de coop, maar lage grondstofprijzen zijn meestal niet de reden voor matige/slechte bedrijfsresultaten.
Zouden ze nu te veel voor de melk betalen, of te weinig voor het eindproduct beuren?
Het kan natuurlijk ook nog zijn dat er te veel aan onkosten word uitgegeven of in gaten gestopt moet worden.
achterhoeker2
Bij shell hebben ze het over up stream en down stream, levert de raffinage niet genoeg op draaien ze de up stream ( olie op pompen ) wat terug of ze slaan het op
Alles in 1 bedrijf ,dat kan bij RFC niet omdat de aandeelhouders /leveranciers een minimale prijs verwachten.
Bij A-ware zou het zomaar kunnen dat afname contracten van producenten ,niet verlengd of met andere voorwaarden herzien worden.
Jan-T
Dit is toch het ultieme bewijs dat als we op deze manier blijven werken dat we over tien jaar nog dezelfde k...t melkprijs ontvangen, als we niet gaan veranderen, de veranderingen moeten bij ons melkveehouders weg komen,
Als we niet gaan samenwerken en verbinden met elkaar dan realiseren we nooit een beter verkoopbaar product.
De veranderingen dienen van ons zelf te komen en niet opgelegd te worden.
Hoe gaan wij dit realiseren en wat word het plan en de bijbehorende doelstelling 45 euro cent is niet genoeg.:
En het grote RFC moet een schop onder zijn arrogante kont krijgen en de verbinding opzoeken.
Niet alleen zwetsen wat de retail wil ook de melkveehouder er bij betrekken.
+2
Jaap40
@Jan-T de retailer wil helemaal niets....

die willen alleen de mooiste melk met de meeste toeters en bellen voor een kwartje op de eerste rang....
+1
robotmelker
Onze onderneming heeft navenant ze meer personeel in dienst heeft ook minder omzet gedraaid.... elk lid heeft bijna 2 fc medewerkers op zijn schouders hangen
Elvis
@robotmelker dat kan goed want ik heb nog nooit 2 keer de zelfde aan de telefoon gehad van de binnendienst
de hoef
Quote Reactie van @robotmelker:
2 fc medewerkers op zijn schouders hangen

als elk lid een miljoen aflevert, valt dat nog best mee
Twentsch Land
@de hoef

Ook dan valt het niet mee !

Lijkt me zo dat 1 fc Mederwerker wel zeker 10 melkveehouders met een miljoen liter aan moet kunnen.
de hoef
@Twentsch Land lijkt mij sterk
ted9
@Twentsch Land foliekaas maken ja dan kan dat.
+2
Jaap40
@robotmelker voor mijn part werken er 10 per miljoen liter melk, maakt mij echt geen ene moer uit, als er maar een goed resultaat geboekt wordt bij RFC.
+3
Zwaagdijk
Hoi ik ben geen geen melkveehouder, ik kweek bloemen, lees vaak prikkebord uit Intresse.
maar als wij aan de retail leveren moeten verdienen we niets, denk dat dat voor bijna iedere retail leverancier geld. De verdiensten moeten komen uit export en anders kan je beter stoppen
+2
Jaap40
@Zwaagdijk correcte aanvulling, kostprijs beheersing in combinatie met onderscheidende producten en veel liters
tok achterhoek
Even op de beursgang wachten en dan ben ik ook weg daar
+2
hookwood
@tok achterhoek dan kun je nog lang wachten....
achterhoeker2
@hookwood Het regiobestuurslid spreekt!
+1
Druk
@achterhoeker2
Weten die regioraadsleden wel wat er op de bestuursburelen en in de directiekamers wordt besproken?
puddingbroodje
@hookwood financieel gezien denk ik met genoegen terug aan de beursgang van FF maar RFC zouden we niet moeten willen!
de Haas
@puddingbroodje Als ik Keurentjes cs zie stuntelen denk ik weleens, hebben ze een dubbele agenda? Helpen ze de ooit zo mooie fabriek opzettelijk kapot en waardeloos, zodat de leden af kunnen worden gescheept met een schijntje en anderen er met de buit van door kunnen gaan? Erg integer zien ze er anders niet uit.
puntertje
Jullie hebben wat bestuursleden die niet vies zijn van beursgang, pas maar op.
slagroomvla
Quote Reactie van @puntertje:
Jullie

Jij niet?
puntertje
@slagroomvlaLaten we zo zeggen, districtsbestuursleden kan ik nog op stemmen en in die zin zijn het mijn districtsbestuursleden. hoofdbestuursleden komen altijd uit het zelfde ons kent ons wereldje en daar heb ik wat minder mee.
putjesschepper
@puntertje volgens hookwood gaat het nooit gebeuren.
+1
christo
@putjesschepper Maar dat is een bestuurder.
tok achterhoek
Er wordt al gepraat binnen het bestuur hierover. Komt vlugger dan je denkt. Wel jammer overigens . Ze maken er ook wel een potje van nu, hoop dat het gauw weer beter wordt daar
+2
Brutus64
Als je als bedrijf naar de beurs wilt, moet je als onderneming alles toch wel redelijk voor elkaar hebben, dat is toch niet aan de orde.
Veel onrust, dalende winstcijfers, ook dalende rating bij de ratingsbureaus, enz.
Biegin 2016 had het gekunt, misschien een kans gemist, toen kwam een beetje naar boven dat er meer gereserveerd zou moeten worden, was een mooi moment geweest om naar de beurs te gaan.
Toen was het beurs sentiment ook erg positief, dat is nu ook minder.@tok achterhoek
Detukkeroettwente
@Brutus64 Men is binnen RFC het overzicht totaal kwijt , dat idee heb ik ze rotzooien maar wat aan , en dan dom lullen en wies kiekn. En net als Rutten alles weg lachen.
tok achterhoek
@Brutus64 Misschien wel leen voordeel dat ze het toen niet gedaan hebben, anders was nu het geld alweer op geweest. Dat moeten ze nog een beetje leren, met geld omgaan en goed ondernemen.
Todi
@tok achterhoek Tja als je laag in zet kan /kun je hoog eindigen. Is ook weer een voordeel.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden frieslandcampina , melkprijs en telegraaf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!