Destructiekosten bijna kwart hoger

De totale destructielasten van Rendac stijgen dit jaar 23,8 procent. Dat blijkt uit de nieuwe kadavertarieven van het destructiebedrijf. Die prijsstijging is te wijten aan dalende opbrengsten, hogere brandstof- en energieprijzen, indexaties en verrekeningen.
nieuweoogst.nu/nieuws/2019/…

Deel dit topic

Reacties

+4
puntertje
En niet te vergeten de monopoliepositie.....
+3
JappieJo
@puntertje staat denk ik op nr 1...
Arum
😀
robbies
Rechtstreeks de schuld van het wanbeleid van ZLTO. Maar als Hans straks afzwaait wordt hij bedankt voor bewezen diensten
+1
puntertje
Quote Reactie van @robbies:
als Hans straks afzwaait

afzwaait?, dat type mensen wordt vervolgens weer 'adviseur', externe 'deskundige' of 'taskforce groepslid' van één of andere stuur/klankbord/review/peer-groep.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @puntertje:
, dat type mensen wordt vervolgens weer

Het is inderdaad een hardnekkig probleem om vanaf te komen...
putjesschepper
Vorig jaar hier vlakbij kalf gedumpt.zit je ook niet op te wachten.
Grensboertje
Alweer? Vorig jaar ook al zo idioot hard gestegen...
Boertje25
Als friesland campina etc nou ook eens de kosten doorberekend
Groen1
MINISTERIE VERHOOGT DESTRUCTIETARIEVEN
Veehouders betalen in Nederland een door de minister van LNV vastgesteld tarief voor het laten ophalen en verwerken van kadavers en dierlijk restmateriaal. Rendac komt elk jaar met een voorstel voor de tarieven. Dit voorstel wordt met het ministerie van LNV en de sector besproken. Rendac heeft voor 2019 een tariefsverhoging van 23,8% voorgesteld. LTO Nederland, POV, NVP en NMV vinden deze tariefsverhoging onacceptabel. De tarieven worden al jaren stelselmatig verhoogd, nu met een percentage dat niet meer als reëel kan worden gezien.
De aanleiding voor deze tariefsverhoging is dat de resultaten van Rendac met betrekking tot de destructieactiviteiten over 2017 een fors verlies laten zien. Dit verlies wordt verrekend met de nieuwe tarieven. De verwachting is dat ook over 2018 een fors verlies zal worden geleden.
LTO, POV, NVP en NMV zijn tot de conclusie gekomen dat zulke extreme tariefstijgingen naar de leden niet meer zijn uit te leggen. De organisaties wijzen deze verhoging af en nemen hiervoor op geen enkele manier verantwoordelijkheid. Dit is besproken met het ministerie van LNV, dat verantwoordelijk is voor het vaststellen van de tarieven.
Er is bij het ministerie van LNV op aangedrongen om een deel van de kosten voor rekening van de overheid te laten zijn. De verantwoordelijkheid en betrokkenheid van de overheid bij de zorgvuldige verwerking van kadavers is immers in het belang van de volksgezondheid.
Tot onze spijt heeft het ministerie onlangs besloten geen verantwoordelijkheid voor een deel van de kosten op zich te nemen.
ltonoord.nl/nieuws/2019/…
mlkvhoudr
@Groen1 dit zou toch ook volslagen belachelijk zijn dat als wij een dode koe of kalf zouden hebben dat de nlse belastingbetaler daar aan mee zou moeten betalen. Ik heb veel liever een kleine heffing op t melkgeld waar een fonds van komt voor bedrijven die in zwaar weer zitten en het niet kunnen betalen. Zo n sectorfonds zou ook euthaniseren van dieren door dierenarts kunnen betalen zo dat geld ook geen reden kan zijn om daar te lang mee te wachten als duidelijk is dat dier niet herstelt of nog weg kan
+1
puntertje
@mlkvhoudr Rendaq was altijd winstgevend, nu is het duur verkocht en nu moeten we meer betalen omdat het verliesgevend zou zijn. Dan wil ik eerst wel eens die cijfers zien, het is tenslotte een monopolist.
mlkvhoudr
@puntertje van zelf sprekend. Ik ga er overigens van uit dat rendac verplicht is om te komen, ook bij wanbetalers.
puntertje
@mlkvhoudr En geen toetsingscommissie met Toontjes en Hansjes die betaald koffie gaan drinken.
mlkvhoudr
@puntertje ok geen bestuur er tussen of in ieder geval onbezoldigd dat mag t probleem niet zijn.
Leo,s vriend
@puntertje Klopt, volgens mij was het totale rendac winstgevend, nu na verkoop is het uit elkaar getrokken, en de ingrediententak, die eerst de winst maakte, er los van gezet, zo kan je een verliesgevend bedrijf "creëren"
weurding
Gehaktballen draaien dus.....
ted9
@weurding Kalf kan mooi in de brand ton.😆
Wolswinkel
Gaan hier altijd voor de bulkkorting..

Boeven, dá bint!
+2
de jonge
En straks och en wee roepen als er sommigen zijn die een ouderwets gat gaan spitten. er was een tijd dat er zelfs in nederland geld werd betaald voor de kadavers als je ze naar een bepaald punt bracht.........
j h p
@de jonge Dat was voor dat de kleding- en schoenenindustrie helemaal naar de kl..ten was geholpen.
+2
slagroomvla
Dit is ook weer een voorbeeld van de door Carola gewenste kringlooplandbouw, waarbij de kring om de landbouw heen maximaal profiteert en blijft profiteren!
Pluto
Vreemde motivatie aangezien Rendac altijd een kosten dekkend tarief heeft gehanteerd !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
23
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0