Npo1 Jouw Stad, Ons Dorp

Tv tip voor vanavond 21:30 - 22:20

In deze nieuwe zesdelige serie ruilen echte stedelingen en honkvaste dorpsbewoners van huis en haard. Hoe ga je als stadsmens om met de rust, ruimte en sociale controle op het platteland en hoe ervaar je als dorpeling de drukte, smeltkroes van nationaliteiten, maar ook het grote aanbod van winkels, restaurants en cultuur die de grote stad te bieden heeft? Twaalf gezinnen/koppels nemen in zes afleveringen de proef op de som om uit te vinden of zij gelukkiger zijn tussen het stadse beton of op het beloofde platteland.

De familie Schep woont op een melkvee- en kaasboerderij net buiten het Zuid-Hollandse dorp Bergambacht. Het hele gezin, inclusief oma, steekt dagelijks de handen uit de mouwen om te helpen met alle werkzaamheden. Het geloof speelt een belangrijke rol in het leven van de familie. Op zondag bezoeken ze dan ook, net zoals de meeste dorpelingen in Bergambacht, de kerk. De Rotterdamse Ahmet en Anne hebben niet zoveel op met het geloof. Zij stoppen al hun energie in het runnen van hun rotizaak. Samen met Anne's dochters wonen zij op de elfde etage van een flat in de wijk Ommoord. Hoe reageren de Rotterdammers als zij aan den lijve ondervinden waar hun stukje vlees vandaan komt? En wat vindt het boerengezin van de multiculturele Rotterdamse samenleving?


Jouw Stad, Ons Dorp

AFLEVERING

6 - Bergambacht en Rotterdam

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Is dat familie van jan en egbert schep?
casev
@putjesschepper nee is geen familie. Komen wel uit het zelfde dorp
+2
putjesschepper
@casev was ontzettend leuke tv
weurding
NPO 3 was keuringsdienst van waarde met de smaak van vlees. Gras of graangevoerd.....
newholland6640
+1
weurding
@newholland6640 komt neerdat ieder zijn eigen smaakbeleving heeft, maar ze lieten wel mooi het verschil zien

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0