Schiphol moet blijven groeien

Best hilarisch zo'n laatste alinea. 😞

Deel dit topic NOS Teletekst (nos.nl)

diezel

Bijlages

(klik om te vergroten)

Laatste  |  

Reacties

+3
Weidezicht
Maar als voedeselproduktie daarheen verschuift en wij moeten importeren knapt het klimaat natuurlijk wel op. Dat is logisch.....
pietjepuk
Laat ze in België of Duitsland opstijgen dan hoeven die gif treinen ook niet meer dwars door Brabant om dit gif in de kerosine bij te mengen.
Twentsch Land
@pietjepuk

Regel dat even, krijg je van mij een fles goede wijn 😉
pietjepuk
@Twentsch Land eentje maar 😉
+7
Dirk van Zetten
@pietjepuk inderdaad lees melkveehouderij ipv Schiphol. Ik zeg minister van Nieuwenhuizen moet minister van Landbouw worden en Schouten weg ermee. Kunnen de lobbyisten van Schiphol naar LTO, vliegreisje belangrijker dan voedselproductie!!
+5
Grasbaal
@Dirk van Zetten ja, die tekst moeten we goed bewaren, als eerste moeten de nertsenhouders dit gaan gebruiken:
Quote:
De groei is volgens de minister niet in
strijd met de klimaatdoelen.Het klimaat
schiet er niks mee op als mensen vanuit
Duitsland en België vertrekken,zegt ze.
Todi
@Grasbaal Ik denk dat het van zelf wel op gelost wordt. Nieuwe directeur en weg is schiphol.
+15
diezel
Ojee, dat CO2.
Neem aan dat de Nederlandse geïndoctrineerde kindertjes nu ook snel spandoekjes gaan maken en massaal richting Republiek A'dam gaan. 😄
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @diezel:
Republiek A'dam

Reservaat
cjw73
@diezel misschien de kinderen in het midden en zuiden van het land. Hier in het noorden hebben ze toch vakantie en dan hoef je niet te demonstreren voor een dagje spijbelen
+2
robbies
@cjw73 Ik verwacht ze over 2 weken hier allemaal demonstrerend. In een stoet door het dorp, allemaal achter elkaar. Met electrische tractoren, want CO2 besparend en zonder confetti, want we moeten het oerwoud sparen. Onze snackbar heeft alleen nog maar vegaburgers, de rest is toch slecht en de glazenophalers in de kroeg zijn ontslagen. Iedereen heeft zijn glas van thuis meegebracht.
klaasvaak
@diezel eigenlijk begint het wel een zieke zooi te worden tegen de veehouderij. Heb het idee dat er veel boeren hetzelfde denken. Alleen hoe nu verder?
+2
robbies
@klaasvaak Niet teveel van aantrekken. Zorg dat het in de stal loopt en dat je met je buren cq gemeenschap goed overweg kunt, meer kun je toch niet doen.
+5
Frans1
@robbies het lijkt Door de linkse media alsof het grootste deel van nl negatief tegen de agrarische sector aankijkt,maar als je wat neutrale (social) media leest merk je al snel dat er veel weerstand tegen de link keer drammers is en dat men over het algemeen toch heel positief over de landbouw denkt
+1
cornelissen
@Frans1 Er is over het algemeen nog meer als voldoende draagvlak in de maatschappij voor grondgebonden melkveehouderij en dan maakt zo nu en dan een niet weider bedrijf niet zoveel uit
+4
diezel
Quote Reactie van @Frans1:
dat er veel weerstand tegen de link keer drammers is

Het meest frappante en enge vind ik momenteel dat die linkse drammers steun hebben bij zowat het voltallige Nederlandse bedrijfsleven. Lobbyclub VNO/NCW (dus met zowel LTO als NZO) is ronduit lyrisch over het komende Klimaatakkoord. Alle ceo's van de grote bedrijven zijn naar de ijsbeertjes en naar Antartica geweest voor die Climate-change filmpjes op het Staatsjournaal. Het is m.i. ronduit schofterig, maar een verdienmodel voor velen van hen...om je vingers bij af te likken.
Er wordt gepraat over een totaal te investeren geldpot ter waarde van Deltawerken/Betuwelijn/HSL etc. etc. in het kwadraat. ( 700-1000-1500 miljard, wie kan er een slag naar slagen??) Per Nederlandse burger gaat het over 50 mille. Extra schilletjes om de huizen- extra hypotheekje - extra warmtepompjes - verplicht electrisch auto-tje, etc. etc.
De Nederlandse burger heeft het misschien nog niet goed in de gaten, maar hij gaat komende decennia uitgeknepen worden als een rijpe 🍋
dewittemotor
Gisteren was er een verkiezingsdebat op de TV. Het ging natuurlijk ook over CO2 en klimaat en vooral waar dan de kosten moeten te komen liggen. Bij de burger of het bedrijfsleven. In het algemeen vonden de meesten het bedrijfsleven. Het bedrijfsleven berekent echter hun kosten altijd door of ze vertrekken naar het buitenland of ze krijgen geheime speciale regelingen - zie bij de belastingen, ik denk dat dit dadelijk met de CO2 net zo gaat bij de multinationals.
Ik vrees dat er ook heel veel bedrijven de kosten door gaan berekenen aan de boer, maar hoe wij deze en onze kosten door kunnen berekenen is mij een volledig raadsel. Dan lukt ons nooit. Onze melkprijs is voor het grootste deel afhankelijk van de wereldmarkt.
Dat gaan nog zware jaren worden voor de Nederlandse Melkveehouderij
putjesschepper
@dewittemotor als je alleen al zie dat er 100 Russische winkels in Duitsland komen met pakken melk voor 0.50 cent dan wordt het hier nog een bittere strijd.
Frans1
Quote Reactie van @dewittemotor:
Dat gaan nog zware jaren worden voor de Nederlandse Melkveehouderij

Laat je maar niet gek maken
JohnDeere6serie
Goed gezien diezel. Het klimaat wordt er echt niet beter van als onze koeien in België of Duitsland gemolken worden 💯 punten
Nou kan je zien wat voor minister van landbouw we hebben ,ze is gewoon ziek in d,r kop,nu draait ze de visserij de nek om,zometeen de melkveehouderij,nou dat Brussel is het hoor ,leve de EU.WORDT TIJD DAT WE DE BIJDRAGE DIE HET HOOGST IS VOOR NEDERLAND STOP GAAN ZETTEN.Handel kunnen we altijd doen dat hebben we vroeger wel bewezen (voc).En kom niet aan dat we dan douane aan de grens krijgen ,hebben we vroeger altijd al gehad,komt goed uit kunnen ze gelijk controleren wie hier binnenkomt!! Twee vliegen in een klap!! In Australie doen ze niet anders..
jg
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl Ten opzichte van de VOC-tijd missen we de koopmannen en hebben we teveel slaafse volgers.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schiphol en best geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!