De succesvolle strijd tegen fosfaat leidt ertoe dat er onbedoeld te veel stikstof wordt uitgestoten

.De succesvolle Nederlandse strijd tegen de fosfaatproductie in de landbouw leidt ertoe dat een andere meststof, stikstof, onbedoeld nog te veel wordt uitgestoten. De totale hoeveelheid vrijgekomen stikstof uit dierlijke mest daalde weliswaar, maar is nog steeds hoger dan in de Europese Unie is afgesproken.

Deel dit topic

Reacties

+1
Coen
Door allerhande besparingen qua fosfaat komt een ander plafond dus in beeld, voor de linkse kliek dus de opmaat voor hun campagne naar verdere vermindering veestapel.
Grasbaal
Het is nooit goed:

Hier wreekt zich volgens mestexpert Frits van der Schans het jarenlange Nederlandse mestbeleid gericht op fosfaat. ‘Als je op een punt let, dan gaat het elders mis’, zegt de adviseur van Centrum voor Landbouw en Milieu. ‘Beleid zal zich ook nadrukkelijker op stikstof, ammoniak en broeikasgassen moeten gaan richten.’

Aanvullende maatregelen tegen stikstof zullen volgens mestexpert Van der Schans eerder voortvloeien uit de rechtszaken tegen het PAS dan uit deze CBS-cijfers. ‘De kleine overschrijding van de stikstofnorm zal Europa naar mijn verwachting wel accepteren’, zegt hij. ‘Helemaal met de geplande warme sanering van een deel van de varkenshouderij.’

Daarmee is het onweer niet uit de lucht. Stikstof is vluchtig in de vorm van lachgas en ammoniak. Die daalt vervolgens neer op natuurgebieden, waar kwetsbare begroeiing wordt overwoekerd door bramen en brandnetels. Ook als Nederland onder het stikstofplafond komt, blijft net als nu grofweg driekwart van de belangrijkste natuurgebieden last houden van neerdalend stikstof in de vorm van ammoniak.

Bron: volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/…
+2
Erik,1979
@Grasbaal hoe zit dat met adbleu. Komt daar de stikstof belasting niet vandaan?
CorP
@Erik,1979 ammoniak in de natuurgebieden neerdalen, dan moeten die toch al naast het bemeste perceeel/stal liggen
+3
BertK
Ik wil de door mijn koeien geproduceerde ammoniak op mijn land! Wil de eerlijke vinder het ff terugbrengen?
+1
Pluto
Ammoniak neerdalen ????????? het is lichter dan lucht !. De succes volle strijd geeft aan dat de stikstof ergens anders vandaan komt dan landbouw !!. En het was niet de bedoeling dat dit naar buiten kwam .
@Pluto Precies pluto dit mag niet naar buiten komen , de leugen regeert, met lto/rfc/nzo /rabo/ ledenraad VOOROP !!!
OPHOUDEN met dit domme gedram !!!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , stikstof , fosfaat , meststof en fosfaatproductie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0