Minister maakt zich zorgen over insectensterfteOriginele beschrijving

Minister Carola Schouten (Landbouw) wil onderzoek naar de toestand van de insecten in het agrarisch gebied. Ze maakt zich zorgen over studies die aantonen dat het aantal hard afneemt.

 Minister maakt zich zorgen over insectensterfte (trouw.nl)

Minister Carola Schouten (Landbouw) wil onderzoek naar de toestand van de insecten in het agrarisch gebied. Ze maakt zich zorgen over studies die aantonen dat het aantal hard afneemt.

putjesschepper

Laatste  |  

Reacties

hans1980
Na roundup gaat o.a primstar , cirran etc.
etc. het ontgelden, de extreemlinkse partijen draaien overuren
putjesschepper
@hans1980 straks pp melk zonder kunstmest
de hoef
@hans1980 volgens een imker hier uit de buurt ,zit er een virus in de kasten op veel plaatsen
Twentsch Land
@de hoef

Zeker een virus met de eigenschap die alle honing meeneemt 😂
+2
de hoef
@Twentsch Land nee lijkt me niet,de beste man kwam ik tegen op een paarden men club,en we kregen een gesprek over dat we de maiszaaier omgebouwd hadden voor de insecten ,en toen vertelde hij dat er hele volken dood gingen door een virus, dat neemt niet weg dat we er niks aan kunnen blijven doen, hier in de buurt zijn veel projecten met en in de natuur, met vooral gangbare boeren als deelnemer
dorpsrandhoeve
@de hoef Er kan, en wordt veel aan gedaan. Maar de meeste middelen die schadelijk zijn voor insecten gaan zowiezo naar 97 % driftbeperking, en ook door op een bepaald moment te spuiten kun je veel insectenleed voorkomen. Maja kan dan gewoon doorgaan met haar leven.
+2
mlkvhoudr
@de hoef en dat die boeren hun omgeving ook aan de volgende generatie op een mooie manier mag wel eens wat meer belicht worden. Be good and tell it is zo n dooddoener maar altijd maar in t defensief wat ik hier nu weer in de meeste reacties lees schiet ook niet op
Herbert
@de hoef klopt. In Australië is niks aan de hand en daar gebruiken ze ook wel bestrijdingsmiddelen. Daar is dat virus gewoon niet.
+9
ted9
@Herbert Denk dat het geefdeboerdeschuld virus dat veel in de grote steden voor komt de oorzaak is.
+1
Teunis D
@de hoef Gaat het niet om de varoamijt? Deze zit al jaren in de volken (ook in Australië). Wel wordt gezegd dat de weerstand van de bijen afneemt door oa bestrijdingsmiddelen, waardoor ze minder weerstand tegen de mijt hebben. Maar of hier bewijs voor is?
dwers
Wel wat hypocriet van het ministerie , sleepvoet verbieden dus bijna geen mest meer op de grond gevolg minder insecten.
Dat wordt nog eens versterkt door het 5 keer per jaar zode kapot snijden, wat de kwetsbare bloeiende plantjes doet verdwijnen, gras en ridderzuring is wel sterk genoeg.
Waarom zou er anders alleen maar vaste mest op kruidenrijk mogen.
putjesschepper
@dwers inderdaad zeer hypocriet
+1
Noordoost
Ik begin me zorgen te maken over onze minister......
groeier
@Noordoost
De oplossing is, de kudde's koeien op de wereld met 1000% toe laten nemen ivm tegengaan van de verwoestijning.
+1
Gerritjan
@Noordoost Het beleid van de overheid deugd niet. Geintegreerde teelt kan goed effect hebben op de insecten, maar dat woord kennen ze niet meer. Zaaizaad behandeling is daar een voorbeeld van, heel effectief op een bepaalde groep insecten, met een heel laag gebruik van chemie. Dit mag in de bietenteelt niet meer gebruikt worden, het gevolg is dat je veel meer curatief moet spuiten met veel meer chemie. Onvoorstelbaar toch dit besluit. Verstedelijking is ook een grote boosdoener voor de insecten, maar wordt niet onder de aandacht gebracht. Verder kan iedere burger met een tuin ook zijn steentje bijdragen, door inheemse planten te houden en die buitenlandse rommel niet te kopen/planten, want de nederlandse insecten herkennen die planten niet, en verhongeren zo dus.
dwers
@Gerritjan is het zelfde als die geleerde commissie die de 65 % norm heeft uitgevonden voor grondgebondenheid.
Als je dat rapport doorleest zie je ook dat ze zelf onderkennen dat boeren met veel natuurgrasland in de knel kunnen komen om voldoende eiwit van het land te halen, ja dan denk je wat willen ze nou. Waarom is gve per HA niet goed genoeg.
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @dwers:
Waarom is gve per HA niet goed genoeg.

Omdat de intensieven dan niet genoeg bevoordeeld kunnen worden.
dwers
@kanniewaarzijn juist jij hebt hem door ,daarom co2 ook per liter melk en niet per HA.
+1
christo
@Noordoost Dat is wel een tikkie aan de late kant, maar beter laat dan nooit.
+1
putjesschepper
Vanmorgen bij fysiotherapeut geweest kregen over de insecten. Deze man was heel stellig dat se mobiele telefoon zeer schadelijk is voor de insecten vanwege de stralingen.een gebied waar gem meer gsm masten staan,zijn bijna geen insecten meer.ook wordt er al een verband gelegd tussen hersentumoren en gsm.dat aantal neemt rap toe.
christo
@putjesschepper Ik ken mensen die veel kennis op dat vlak hebben en hun telefoon alleen op luidsprekerfunctie willen gebruiken i.v.m mogelijke schadelijke gevolgen.
PIONIER
Misschien moet ze zich ook eens zorgen gaan maken over sterfte onder agrariërs door het beleid. Lijkt mij belangrijker dan die paar muggen en andere beestjes.
Pluto
Er is nog nooit onderzoek gedaan naar insecten in agrarisch gebied . Alle onderzoeken hebben plaatsgevonden in natuur gebied. Het sturen van onderzoeken heet monitoren en Schouten heeft laten zien dat ze dit goed in de vingers heeft .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden landbouw , schouten , onderzoek , Agrarisch , insecten en insectensterfte geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!