Blog: Melk produceren zonder restricties

Een land zonder quotum. Een melkfabriek die het liefst zoveel mogelijk melk wil. Subsidie voor elke melkkoe die er loopt. Nederlandse melkveehouders kunnen er alleen van dromen. Voor de Roemeense collega’s is dit werkelijkheid. De emigranten Michel en Miranda Noordman doen dan ook hun uiterste best om zoveel mogelijk melk te leveren binnen de beperkte omstandigheden. Niet het quotum, maar de huisvesting en het personeel is voor hun de beperkende factor. In deze blog deelt Miranda Noordman hun ervaringen.

„Ha, zeg Michel maar dat hij het bier alvast koud zet”, zegt onze medewerker enthousiast als ik het tanklokaal in kom lopen. De melkwagen is er. De chauffeur heeft 6.964 liter gemeten, voor de afgelopen twee dagen. En we hebben de medewerkers een kratje bier beloofd als we over de 7.000 liter zouden gaan. We hebben wel vaker 3.500 liter op een dag gehad. Maar op de één of andere manier was het dan de dag erna toch weer een paar honderd liter minder. Er moet eigenlijk een koppeltje koeien weg, omdat we teveel koeien in de stal hebben. Maar het zou wel leuk zijn als we voor die tijd toch nog over de 7.000 liter gaan.

Lees hier de complete column: melkvee.nl/artikel/…

 Blog: Melk produceren zonder restricties (melkvee.nl)

Een land zonder quotum. Een melkfabriek die het liefst zoveel mogelijk melk wil. Subsidie voor elke melkkoe die er loopt. Nederlandse melkveehouders kunnen er alleen van dromen. Voor de Roemeense collega’s is dit werkelijkheid.

Nieuwsgrazer

Reacties

cowboys
Ik dacht dat de eu voor een gelijk speelveld is en niet voor konkurentie vervalsing.
Erik,1979
@cowboys in Nederland verzinnen ze de mooiste dingen. Daar moet ik vaak om lachen. Toch zou het ook voor Duitsland en Denemarken goed zijn om het landbouw beleid volledigop een hoop te gooien. En èèn Europees beleid te maken. Dan missen ze in Nederland de derogatie. Maar zijn ze van het extreme boertje pesten af. Dan maken ze nog een beetje kans tegen de Nederlanders die in het oosten boeren. Dan heb je gelijk speelveld.
cowboys
@Erik,1979 Nederland is niet het enigste land met derogatie in Europa. Maar één eu beleid is er al maar ieder land heeft zijn eigen uitzonderingen
cowboys
@Erik,1979 opvallend dat echte originele nl melkveehouders totaal niet op deze topic reageren.
+6
paul1
Wel fijn dat het hun goed gaat, ik heb hun verhalen van de begintijd in Roemenië gelezen, maar het is ze ook niet aan komen waaien, ze hebben er hard voor gewerkt.
cowboys
@paul1 het is ze zeker niet aan komen waaien en ze hebben er hard voor gewerkt maar het laat ook zien dat je grote stappen kunt maken in hetzelfde Europa.waar dezelfde regels zouden moeten gelden.
+2
de hoef
@paul1 ik weet het ook nog wat een getob daar,mooi dat het nu beter gaat, en mooi da ze bier hebben
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden melk , melkfabriek , melkvee , quotum , melkkoe en melkveehouders geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!