De klimaatvisie van D66 en GroenLinks: nattere weiden, minder koeien, drijvende steden en dorpen

Recent legde Jopie Duijnhouwer op Foodlog uit dat het verhogen van het waterpeil een veel gemakkelijker én rendabeler manier is om de uitstoot van CO2 tegen te gaan, dan ingewikkelde technische maatregelen. Wethouder Hilde Niezen van Gouda vertelde ons hoe lastig haar stad het heeft om met inklinkende zachte veenbodems om te gaan. Haar stad kan beter leren drijven, zegt ze.
Alsof ze goed geluisterd hebben, kondigen vandaag regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks een plan aan om de waterstand in Nederland te verhogen. De partijen willen niet met techniek tegen de natuur, maar slim met de natuur werken om Nederland om te kunnen laten gaan met de consequenties van klimaatverandering. Het plan zal met name consequenties hebben voor de melkveehouderij in het Groene Hart en het veenweidegebied van Friesland. Op nattere grond kun je minder koeien houden.
 De klimaatvisie van D66 en GroenLinks: nattere weiden, minder koeien, drijvende steden en dorpen (foodlog.nl)

Recent legde Jopie Duijnhouwer op Foodlog uit dat het verhogen van het waterpeil een veel gemakkelijker én rendabeler manier is om de uitstoot van CO2 tegen te gaan, dan ingewikkelde technische maatregelen. Wethouder Hilde Niezen van Gouda vertelde ons hoe lastig haar stad het heeft om met inklinkende zachte veenbodems om te gaan. Haar stad kan beter leren drijven, zegt ze. Alsof ze goed geluisterd hebben, kondigen vandaag regeringspartij D66 en oppositiepartij GroenLinks een plan aan om de waterstand in Nederland te verhogen. De partijen willen niet met techniek tegen de natuur, maar slim met de natuur werken om Nederland om te kunnen laten gaan met de consequenties van klimaatverandering. Het plan zal met name consequenties hebben voor de melkveehouderij in het Groene Hart en het veenweidegebied van Friesland. Op nattere grond kun je minder koeien houden.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveehouderij , koeien , friesland , klimaatverandering , natuur , foodlog , groenlinks , grond , uitstoot , d66 , CO2 en groene hart geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!