Bel Leerdammer verhoogt negatieve grondprijs

Bel Leerdammer heeft vanaf 2019 een aanpassing gedaan in de melkprijs; zo is de negatieve grondprijs verhoogd. Waarom heeft de kaasmaker dit besluit genomen, en wat doet dit met de melkprijs?

Deel dit topic

Reacties

+1
mlkvhoudr
Doen de leverancies het een keer niet
boerenbusiness.nl/melk/artikel/… brengen ze zelf weer negatief nieuws😉 dit is overigens gewoon herverdeling melkgeld om hogere gehalten hoger te waarderen en lage gehaltes krijgen lager meljgeld. Waar vollgens mij weinig op aan te merken valt
+1
Koeien boertje
@mlkvhoudr wacht maar af, zolang er geen a-ware voor staat komen de opmerkingen vanzelf.🤣
+1
Flinstone
@Koeien boertje Jan Anker van A-Ware is tot God verheven lijkt het soms wel!
Vooralsnog zie ik nog niet veel verschil met de halleluja stemming die bestond toen er hordes ex Coberco leden naar DOC vertrokken!
+2
sjoerd de melker
@Flinstone meneer Anker zal wel niet rijk geworden zijn door aan iedereen koekjes uit te delen. Zal naar alle waarschijnlijkheid met het overmatig uitdelen van melkgeld ook wel niet het geval zijn.
+1
Koeien boertje
@Flinstone achteraf is het gebleken dat Friesland de kar van coberco getrokken heeft.
Met coberco was het net zo'n midden motor als nu DOC
spotmelker
@Flinstone het marketing beleid van DOC toen was wel een heel groot verschil met dat van nu. Het is dus de vraag in hoeverre je aan een dergelijke strategie wil binden. Dan is A- ware niet zo'n rare keus maar buiten alle betutteling om hebben FC- boeren niets te klagen.
+1
RSIB
FC heeft een aantal jaren terug de neg.grondprijs juist afgeschaft om volgens mij uiteindelijk meer melk en daarmee netto meer kilos lactose te ontvangen.
Ik vond het destijds maar niets vanwege de duurzaamheid(vervoer van meer water) maar dat telde toenblijkbaar nog niet zo zwaar.
labella
Ze doen bij leerdammer ook van alles om de uitbetaade melkprijs per kg vet en eiwit nog wat te doen lijken in de hoop dat die domme leveranciers niet meer weg rennen.
Koeien boertje
@labella leg je melkprijs ff naast je buurman die niet naar a-ware is gegaan en trap dan maar weer verder 😅
labella
@Koeien boertje Dan had ik als niet weider bij leerdammer minder ontvangen dan bij aware.
HansBa
Volgens mij verandert er niet veel. Had in december 39 cent en in januari ook bij vrijwel gelijke gehalten. Excl. btw.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's grondprijs , leerdammer , bel leerdammer en kaasmaker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0