Het belang van onderdelen beschermen

Het probleem Allerlei werktuigmachines en industriële machines moeten vaak onder zeer moeilijke en onder ongebruikelijke ruimtelijke omstandigheden hun werk doen. Deze factoren zorgen voor slijtage, roest en corrosie van precisieonderdelen. Als roest en corrosie niet voorkomen of snel verholpen wordt, kan dit leiden tot slecht functioneren en schade aan vitale onderdelen. Deze onderdelen moeten dan vaak uit elkaar gehaald, schoongemaakt en weer in elkaar gezet worden. Alles bij elkaar een kostbare, tijdverslindende operatie. Machines staan stil te lang stil en kostbare uren gaan…

Deel dit topic

Reacties

Gooly
Met welk product spuit je het carrosserie traktor het beste in ? .
Gooly
Mengeling petroleum mazout ? Of bestaat er iets beter ?
+1
Kramer U800
@Gooly Tectiel of lijnolie is ook een hele goede roest beveiliger. Het is olie wat vloeibaar is als je het erop spuit, en als het erop zit droog het op en blijft het vettig.
CaseCS130
@Gooly Je moet carosseriedelen waar de lak nog goed op zit niet met diesel en olie producten ondersmeren. Dat doet meer kwaad dan goed. Als je wat wil doen moet je die delen in de wax zetten.
voor blanke ijzeren delen is een olieproductie wel prima.
Gooly
Kan je die ook spuiten dmv compressor?
Kramer U800
@Gooly Ja dat kan.
+1
RobVolvo
Owatrol is een goede conserveringsolie, beter als lijnolie. Lijnolie blijft namelijk een beetje plakkerig en Owatrol droogt op, maar beschermt goed en laat de roestplekken en oude lak mooi glimmen. Kijk evt bij mijn foto's naar de Bolinder Munktell 350, deze staat volledig in de Owatrol.
BjornV
@RobVolvo ik heb ook enkele jaren geleden een oud paardeploegje met ouwatrol met de verfspuit behandeld. Deze staat nu al enkele jaren buiten in de tuin in weer en wind en is nog ligt plakkerig. Ouwatrol word ook nog wel eens gebruik om oude stationaire motoren te doen glanzen 'dans son jus".
Fendt280S
@RobVolvo
Dubbel gekookte lijnolie hard normaal gesproken uit en is niet meer plakkerig. Wel met den doek na wrijven.
Fendt280S
@Fendt280S
Oja, sommige kunstoffen knappen ook erg op met gekookte lijnolie.
dirkford
Silicone olie is het beste, van gewone minerale olie zwellen de rubbers
Gooly
@dirkford
Dus siliconeolie kan voor niets kwaad en beschermd goed.
Kan owatrol kwaad doen aan plastiek of rubber dan ?
Sideswipe
@dirkford Siliconen olie trekt in gelakte delen waardoor je het nooit meer kunt overspuiten. (dan krijg je kraters in je lakwerk).

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden onderdelen , schade , machines en slijtage geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0