De productie van kunstmestvervanger uit dierlijke mest

Volgens mij vergeet hij er bij te vertellen dat er een beetje rioolslib bijgemengd wordt. Ik wil geen shit van Thieme op mijn land.

 De productie van kunstmestvervanger uit dierlijke mest (veeteelt.nl)

christo

Reacties

diekman
De vloeibare mest is vrij van Thieme ziektes 😂
jan w
Rioolslib wordt toch allemaal vernietigd. zit veel te veel medicijnresten, antibiotica en hormonen in.
christo
@jan w En waar denk je dat ze de rest laten, de zgn, anorganische reststoffen?
Pluto
@jan w Daar ben ik nog niet zo zeker van !!. Het wordt ingedikt en dan wordt er een code aan gekoppeld . Die heb je weer in verschillende gradaties en volgens mij zijn er enkele bij die in compost mogen worden verwerkt !.
christo
jan w
@christo
Dus officieel mag het nog steeds. Hier hebben ze van het waterschap met een excursie ons wijs gemaakt dat alles werd ingedikt en nadien naar de verbrandingsoven ging.
+1
RSIB
@jan w en wordt de rest na de verbranding niet gebruikt onder nieuwe wegen?
+1
Pluto
@RSIB Asbest wordt gestort en afgedekt en dat heet vernietiging !!.Met rioolslib gaat het niet anders . Wanneer het niet voldoet aan de veilige grenswaarde van 10% wordt er bij gemengd tot het gewenste percentage wel wordt gehaald en dan zijn de stort kosten veel lager en kan het ingezet worden voor het verondiepen van water plassen of andere zaken !. Het verdien model heiligt alle middelen .
christo
@jan w Ambtenaren en jokken is iets wat wel vaker voorkomt.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden mest geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!