Landbouwplastic afvoeren

Een jaar geleden is er ook een topic over geweest echter is de markt aardig veranderd zoals ik begrijp. Wij voerde eerder altijd af via DalyPlastic reden route door het gehele land elke maand een andere provincie kosten eerder niks toen kleine bijdrage bij kleinere hoeveelheden nu standaard €140,- bij 2000kg elke kg extra €0,07 extra alles ex BTW. Behoorlijke prijsstijging als je normaal kosteloos 20m3 zeg maar 4000kg kon afvoeren. Hoe doen jullie dit zijn er goedkopere bedrijven in Nederland of Duitsland?
DutchDairyFarmer

Laatste  |  

Reacties

+1
Arum
Alles in de grijze bak,zijn ze erg blij mee! Het vuurtje in de oven wordt dan lekker heet!(Al dat natte huisvuil brand slecht).
+2
DutchDairyFarmer
@Arum die zit altijd wel vol.
+1
pietjepuk
Gewoon een 1000 liter container kun je alles in kieperen. om de 3 of 4 weken op laten halen.
ted9
@pietjepuk Huh past dit wel binnen het verantwoordelijk afvoeren van afvalstoffen binnen de kringloopwijzer. 🤔
+1
DutchDairyFarmer
@pietjepuk weet niet hoe dat bij jullie zit maar wij hebben 4-weeks en altijd vol. Plastic is aardig wat in de 4 weken.
Flinstone
@DutchDairyFarmer werkt hier ook fantastisch! Je ruimt ook veel meer op en anders komen ze maar een keer extra! Voor die 25€ kan ik geen grofvuil naar de gemeente brengen!
We stampen m hier altijd goed aan en als het nodig is een kop erop!
Lege drankflessen alles gooien we erin, ruimt lekker op
+1
cjw73
@Flinstone dat ding zit hier iedere 14 dagen al vol inclusief instampen maar als ik het landbouw plastic daar nog bij doe mag hij wel 2 x per week komen. 😭😭
En das ook niet voor niks.
Flinstone
@cjw73 dan heb je heel veel plastic maar een 1100 liter container moet makkelijk voor 100 koeien en jongvee plastic inkunnen
+1
cjw73
@Flinstone heb de helft van het kuilgras in balen en dan zit hij zo vol hoor.
DutchDairyFarmer
@cjw73 hoe werk jij het plastic weg dan?
cjw73
@DutchDairyFarmer wij deden dat net als jullie met een groepje boeren en hebben besloten om het gewoon zo door te doen en we hebben de kosten voor dit jaar geschat op 35 euro per bedrijf. Heeft te maken met het feit dat geen subsidie meer voor gegeven wordt.
+1
grondlozeboer
@Flinstone hoeveel lege drankflessen heb je wel niet 🤭🤭🤭
Elvis
@Flinstone
Quote:
lege drankflessen
tis altijd feest bij de Flintstonetjes😋
Frans1
Quote Reactie van @Flinstone:
Lege drankflessen alles gooien we erin, ruimt lekker op

Zuip je zoveel
+2
Flinstone
@Frans1 leven is een feestje maar we hoeven niet meer bij de glasbak ons te verontschuldigen 😂😂😂
+1
Frans1
@Flinstone bij mij zit er statiegeld op. Is planet proof😂😂
+2
Frans Z.
Lid worden van ZLTO of agrarisch collectief,gratis brengen.
Noorderling
@Frans Z.
Dit jaar nog steeds?
40kuubs container vol was vorig jaar nog gratis bij Dalyplastic. Met een paar boeren samen lukte dat altijd wel. Daar legt ZLTO ook geen geld bij alleen organiseert het. Ben benieuwd of er nog concurrentie is in de markt.
m uut m
Kost hier ook 70 euro per ton.
3 verschillende adressen allemaal dezelfde prijs!
+1
bio boer
Automatisch afdek systeem heb je geen folie meer 😉
cjw73
@bio boer ook geen wandfolie??
bio boer
@cjw73 op de filmpjes zie je ze jet niet doen maar heb er geen ervaring mee ben namelijk nog heel slecht bezig om dat nog alles in de folie balen heb 😅
cjw73
@bio boer ach zo slecht is dat toch niet .
Heb zelf de helft ook in balen. Alleen de eerste snee en de mais in de bult.
bio boer
@cjw73 die folie is slecht terecyclen dat is het probleem lijkt mij veel duurzamer om 10/15 jaar met het zelfde kleed tedoen lijkt mij nog wel eens wat als het de tijd er rijp voor is
sleepslang
@bio boer ik denk dat na 10 jaar de eerste gaten al gerepareerd moeten worden, en als je dan af moet voeren na 15 jaar krijg je ook een kostenpost die in het meervoudige ligt
bio boer
@sleepslang 1 zo kleed afvoeren gaat niet zo in de papieren lopen weet niet hoe het zit met de recyclen baar heid met dat kleet zit voor heen spaarde ik mijn plastic op dan 1 keer in het jaar grote container laten komen koste niet zo veel
tok achterhoek
@sleepslang De gaten brengt niet zo veel kilos aan
m uut m
@bio boer
Ze hebben al folie ontwikkeld dat verteerbaar is voor de koe komt waarschijnlijk met een aantal jaren op de markt.
Frans1
Quote Reactie van @cjw73:
Heb zelf de helft ook in balen

Kuilplaten liggen nog vol
cjw73
@Frans1 zo ongeveer. Heb nu weer 1 leeg dus d eerste snee dit jaar heeft weer plek.😨😨
+2
m uut m
Britse studenten ontwikkelen eetbaar balenplastic

één maand geledenRuwvoer2.775 keer gelezen2 reacties

Drie Britse studenten hebben eetbaar balenplastic ontwikkeld. Daarmee willen ze een einde maken aan het vele afval dat ontstaat bij het gebruik van wikkelbalen.

Met hun uitvinding wonnen de drie studenten van het Imperial College London een financiering van 10.000 pond. De drie kwamen op het idee nadat een van de studenten, die op een boerderij opgroeide, merkte dat op het bedrijf van zijn ouders veel afval ontstond bij het voeren van de balen aan het vee. Het eten van het folie koste zelfs een koe het leven.

Het product bestaat uit biopolymeer, wat gemaakt wordt van natuurlijke grondstoffen, zoals maïs en suikerriet. De dieren kunnen zelf de balen open maken.

Momenteel testen de drie studenten het bio-plastic uitgebreid. Daarna willen ze er mee de markt op. Uiteindelijk willen ze voor elke diersoort een plastic ontwikkelen. Naar verwachting duurt het nog drie tot vijf jaar voor het product beschikbaar is.

De prijs zal in eerste instantie vergelijkbaar zijn met gangbaar landbouwplastic. Maar naarmate de vraag toeneemt, zou het product zelfs goedkoper kunnen worden, verwachten de ontwikkelaars.

Britse studenten ontwikkelen eetbaar balenplastic

Tekst: Sjouke Jacobsen

Begon na de HAS zijn loopbaan in de fokkerij en veevoedingsbranche. Sinds...

Meer van deze auteur

Beeld: Ruth van Schriek

Bron: Farmers Weekly
+1
bio boer
@m uut m interesante ontwikkeling ben benieuwd als het echt te koop komt
m uut m
@bio boer
Landbouwplastic wordt een groot probleem. Ik hoop van harte dat dit lukt.
garriet vant pad
Afvalstoffenheffing op restafval is met ingang van begin van het jaar gestegen met 18.91 euro per ton. Het werk van de GROENE lobby in Den Haag word steeds gevoeliger in de knip.
Overigens geldt dit ook voor de burgers op de restafvalcontainer.
onderstaande tabel komt van de belastingsite

Jaar Tarief
2015 € 13,00 per 1.000 kg
2016 € 13,07 per 1.000 kg
2017 € 13,11 per 1.000 kg
2018 € 13,21 per 1.000 kg
2019 € 32,12 per 1.000 kg
puddingbroodje
Hier kregen ze bij lto met meerdere containers vol altijd een redelijke vergoeding!
cjw73
@puddingbroodje dat was zo.
JoranK
Bij NNRD voor een paar tientjes landbouwplastic opgehaald. Je betaald alleen voor de stop. Hoeveelheid plastic maakt niks uit.
m uut m
@JoranK
Wanneer was dat
JoranK
@m uut m Laatste x was in september afgelopen jaar.
m uut m
@JoranK
Bel ze nu nog maar een keer.
Noknok
@m uut m 27.50 per lediging nu per 1 jan. Vorig jaar 20 eur0 per mnd onbeperkt .
jan w
Hier konden we het altijd gratis naar Daily Plastics toe brengen. Heb je alleen een vervoersbewijs nodig, anders mag je het niet vervoeren. En in de omgeving houden de meeste loonwerkers wel inzamelactie's. De laatste jaren kon je alles gratis brengen, dit jaar moet er voor de wikkelfoli weer betaald gaan worden. Weet ook een loonbedrijf die heeft er continu een paar containers staan en ook zelfs 1tje die gaat s'winters langs de veehouders om het plastic op te halen.
Pluto
Afgelopen jaren bracht landbouw plastic 20 euro per ton op en wikkelfolie was gratis . Door er nu een onkosten plaatje aan te hangen gaat er heel veel in de vuurton , daar kun je op wachten . Hier bij de gemeente gaan ze er prat op dat er steeds minder rest afval wordt opgehaald , OOOO wat doet de consument toch goed aan afvalscheiding ????. En elke zaterdag brandt de vuurkorf volop . En de gemeente woordvoerder weet te melden dat er geen signalen zijn dat er meer wordt verbrand !!!!. Ga zo door jonge je komt er wel .
pietjepuk
@Pluto Hier heeft de gemeente de frequentie van het gemeente busje wat het gedumpt vuil uit de polder haalt verhoogd van 1 naar de 2 keer per week. En nu willen ze in de toekomst 1 keer in de vier weken vuil ophalen in plaats van iedere twee weken.
Pluto
@pietjepuk Zo hou je dat busje wel aan gang !.
Pluto
@pietjepuk De gemeente komt alleen met cijfers over wat er wordt opgehaald !!!. en dat is steeds minder. Niet met cijfers over waar de rest blijft .
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!