Voergang

Ons voerpad wordt er niet beter op nu we gemengd laten voeren door de loonwerker. Zijn er mensen die over het bestaande asfalt hebben gelegd? Beton is slechte optie ivm uithardingstijd.
JappieJo

Laatste  |  

Reacties

Noorderling
Gaat uitstekend, beton was hier aardig versleten en gescheurd omdat het te dun was zonder bewapening voor 50ton auto's.. Nu er geen water onder komt is alles nog steeds heel. Nog geen slijtage te zien terwijl een hoek die niet aangepakt is ondertussen op z'n einde is.
+1
Koeien boertje
Als je asfalt over beton wil draaien krijg je met een paar jaar spijt van
Noknok
@Koeien boertje hoezo? Ze lappen voerplaten/sleufsilo,s zo toch op met asfalt.
+1
cjw73
@Noknok net wat je zegt. Oplappen
Melkveehoudernh
Niet aan asfalt beginnen, voerwagen rijd altijd over het zelfde spoor, krijg je zomers zo spoorvorming, je kan nooit zomers een trekker, heftruck of iets dergelijks op de gang laten staan zonder dat ie gaten achterlaat. je kan beter de voergang opstorten met flink ijzer erin, in ons geval hebben we zelfs hijpalen door de oude vloer heen geslagen, geen kelders. meteen muurtjes onder voerhek storten, en nieuwe staanders voor voerhek erin mee storten. ben je dr weer voor dertig jaar af.
+1
JappieJo
@Melkveehoudernh he getver ding is al 44 jaar. Nu nog weer 30 jaar...
Melkveehoudernh
En als je het zomers doet maak je gewoon een tijdelijke voergang in een sleufsilo of op het kavelpad. is een maandje afzien, maar das beter als alle dagen voor de komende tien jaar, en uiteindelijk het asfalt weer moeten afvrezen en alsnog. sleufsilo wordt altijd omgespoord dus minder spoorvorming, maar ook in een sleufsilo moet je de voerwagen somers niet op het steunpoot drukken, dan staat er eind van de dag wel een mooi rondje
Mooiproater
@Melkveehoudernh of vierkantje 🤣
+1
Melkveehoudernh
@Mooiproater of vierkantje, als je m een paar dagen precies genoeg neerzet, kan je boter kaas en eieren spelen op de vloer
Dre van Helmond
Wij hadden op onze oude stal een gietasfalt vloer.zeker 25 jaar plezier van gehad.
Altijd mechanisch gevoerd
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!