Kabinet wil wegblijven van krimp veestapel

Het kabinet blijft op het standpunt dat ze liever met technische maatregelen de uitstoot van de veehouderij beperkt dan via volumemaatregelen.

Dat blijkt tijdens het debat over het klimaatakkoord in de Tweede Kamer. Esther Ouwehand van de Partij voor de Dieren drong er tijdens het debat op aan dat bij de doorrekeningen van het klimaatakkoord ook moet wordt gekeken naar de kosten en effecten van krimp van de veestapel. Ouwehand vindt dat het kabinet het advies van de Raad voor de Leefomgeving negeert. RLi concludeerde dat ingrijpen in de omvang van de veestapel onvermijdelijk is.

 Kabinet wil wegblijven van krimp veestapel (boerderij.nl)

Het kabinet wil liever met technische maatregelen de uitstoot van de veehouderij beperken.

Nieuwsgrazer

Reacties

christo
Tjeerd de Groot gaf hetzelfde aan in het debat dieren. Wanneer de overheid dingen gaat verplichten moet ze het ook controleren. Daarom wil hij afspraken maken in de keten over bijvoorbeeld dierwelzijn. Grapjas. Regel dan ook even het welzijn van de aangevoerde nuka's van van Drie die uit het buitenland komen en de biggensterfte van de gesloten varkensbedrijven die hun slachtrijpe dieren in Duitsland afzetten. Zo zet Tjeerd zichzelf gewoon te kijk. Maar de positieve boodschap is wel dat onze politici zaken helemaal niet zelf wil regelen maar alleen een heel grote mond hebben.
+1
verbi
Als links aan de macht komt zijn we de l*l.
Twentsch Land
@verbi

Ook wel als een kleine meerderheid rechts zit van het midden, er zullen compromissen gemaakt moeten worden met links ... ga er maar van uit dat er nog vee moeten verdwijnen ten gunste van auto en vliegtuig.....verstandig is niet nu hameren op meer en meer maar vastbijten in de uitgegeven fosfaatrechten recent en dat nu maar eerst eens bij een andere deur moet worden aangeklopt.
mlkvhoudr
@Twentsch Land ik zie ook geen problemen in paar procent krimp je moet met zn allen de boel levendig en leefbaar houden
EDOO
Baudet zal wel heel veel stemmen moeten krijgen, willen wij krimp van de veeestapel voorkomen.
+1
oubi
@EDOO en die gaat ie ook krijgen.
+3
casev
@EDOO en jij denkt dat je als agrisch nederland bij die charlatan aan het juiste adres bent?
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @casev:
bij die charlatan aan het juiste adres

Bij de rest sowieso ook niet. Gun hem het voordeel van de twijfel.
koeboer
@kanniewaarzijn beste man wil uit de eu stappen zit echt niet op nexit te wachten
christo
@casev Beter kun je niet vinden in Den Haag.
EDOO
@casev Nee, ik moet er niets van hebben. Maar op dit punt is hij duidelijk.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden veehouderij , boerderij en uitstoot geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!