Ruim 35% van de CRV stieren valt in een andere codegroep dan 234

Breaking news:
CRV heeft de jarenlange strijd tegen het triple-a systeem gestaakt en hun marketingafdeling heeft bedacht dat het misschien wel een idee is om ook hun stieren te gaan vermarkten met triple aAa codes, het word zelfs al in 1 alinea genoemd met woorden als "uitgebalanceerd, efficiënt, gezond" .. Speciale triple aAa folders.
Ik meende dat aAa in CRV kringen altijd compleet "not done" was.

Lees meer »

grös

Reacties

Noorderling
Kruisen was ook niks en een maand later staat er vanalles op de stierenkaart.
Volgens mij moet je als coöperatie leveren wat klant wil en hierin ondersteunen en zelf niet teveel vinden. Ergens gaat er in dat traject wat mis.
+2
DeBoerin
@grös Ik meende dat aAa in CRV kringen altijd compleet "not done" was.
ca. 15 jaar geleden een open dag op ons bedrijf voor boeren burgers en buitenlui gehad.
Staan er 2 gepensioneerde melkveehouders aan het voerhek, zegt de een tegen de ander: Ze hebben hier geen CR-Delta koeien. We gebruik(t)en wel degelijk CR-Delta stieren maar alleen als het op basis van aAa goed was en hadden daarom ook zeker geen "typische" CR Delta koeien. Met dank aan Maurice Kaul al meer dan 20 jaar tevreden aAa gebruikers.
Er is gelukkig nog zoveel meer dan........
+1
newholland6640
@DeBoerin

Dan CRV, gelukkig wel.
jan w
@DeBoerin
Ze verklaren mij wel eens voor gek, misschien is dat ook wel zo? Maar ik zeg wel eens dat je aan de koppels koeien die in de wei lopen kunt zienof dat een crv boer is of een boer die ook over de afrastering kijkt.
cjw73
@jan w ze hebben mij vanmiddag anders geprobeerd duidelijk te maken dat zij verweg de beste stieren op de kaart hebben staan. Heb tegen hem gezegd dat ik dan de slechtere wel gebruik en vooralsnog nog geen belangstelling heb.
+2
de hoef
@DeBoerin waarom is crv dan veruit de grootste geworden
DeBoerin
@de hoef apps.crv4all.nl/siresearch/nl/…
Weet ik niet. Had er 35 jaar geleden de ballen verstand van. Maar deze stier was het je van het.
Het tegendeel bleek waar. Sindsdien minder vertrouwen in de cijfers van... Gelukkig bepaal ik hier de stierkeuze niet maar mijn mannen die graag duurzame koeien willen. aAa
+1
de hoef
@DeBoerin pak is een stier van een andere organisatie van 30 jaar terug en je schrikt nog harder ,hier vroeger alles superstar ,daarna magic,rocet daarna amos ,sunnyboy canvas g force adison ,allemaal stieren waar je wat aan gehad hebt als boer
de stier die jij noemt heb ik nooit gezien,maar stond misschien in zuid,wij zaten bij mid west
CorP
Quote Reactie van @de hoef:
,allemaal stieren waar je wat aan gehad hebt als boer

Naast deze stieren is er waarschijnlijk ook nog een hele waslijst te vinden waar je achteraf niets aan had. De stieren die je noemt vielen ook pas achteraf op. Behalve de sunny boy's, die vielen vanaf eerste melkmaal al op..
+2
de hoef
Quote Reactie van @CorP:
te vinden waar je achteraf niets aan had.

we stierden hier alles met 1 stier tot de dochters kwamen ,en er was maar 1 eis 1000 liter melk in de plus ,behalve amos die had gehalte maar die had opa graag ,toen deden we als ik ze zag sunnyboy en als opa ze tochtig zag amos
doen we nu ook nog maar dan rood of zwart kinderen willen rood hier
+2
DeBoerin
Quote Reactie van @de hoef:
allemaal stieren waar je wat aan gehad hebt als boer
@de hoef je hoort mij ook niet zeggen dat ze geen goede stieren hadden/ hebben. Lees mijn vorige reactie maar eens goed.
"We gebruik(t)en wel degelijk CR-Delta stieren maar alleen als het op basis van aAa goed was en hadden daarom ook zeker geen "typische" CR Delta koeien"
Als CRV aAa eerder had geaccepteerd hadden kenmerken als levensduur, levenproduktie, beenwerk en uiergezondheid er op veel plaatsen mogelijk anders uit gezien.
CRV heeft jarenlang 2 stierenkaarten gehad 1 zonder aAa en voor degene die daar om vroegen een stierenkaart MET aAa.
+1
mlkvhoudr
@de hoef somwhere long ago hoef was in the mid west choosing the right bull. Je kan zo een cowboyfilm in jij 😉
cjw73
@de hoef op een enkele sunnyboy na heb ik voor de rest van die andere stieren weinig goeds overgehouden hier.
de hoef
Quote Reactie van @cjw73:
op een enkele sunnyboy na heb ik voor de rest van die andere stieren weinig goeds overgehouden hier

superstars zijn hier ook allemaal weg hoor
ejb
Quote Reactie van @de hoef:
waarom is crv dan veruit de grootste geworden

heel erg veel fusies en dat betaald met geld van de domme nederlandstaligen
+1
de hoef
@ejb gewoon goed gedaan de meeste blijven trouw op een enkele loper na,
cs-agrar
Was not done, de combi sap-aAa, m.i. een mooie combi, hebben inspecteurs nu ook wel wat omarmd. Op districtsbijeenkomst werd door enkele boeren ook wel de zorg geuit dat de spreiding van aAa-codering binnen het stierenaanbod wel wat tegenviel. Die 35% buiten 234 is dan nog wat karig, en de stieren binnen die 35% moet je dan wel willen gebruiken, er valt in het 561 segment nog wel wat in te halen bij CRV, op de huidige holsteinkaart vindt je bij ZB 4x een 5, en wel 1 keren een 6.. terwijl die cijfers echt wel gevraagd zijn.
shop.crv4all.nl/shop/nl/…
grös
@cs-agrar
Ze lopen nog 5 jaar achter, het is nog een heel gezoek naar de juiste aAa codes, het 2e en 3e cijfer is ook belangrijk, 546 op een 645 koe kan best, maar geen 165 weet ik uit ervaring, heb er net 1 uit het hok gehaald, 3e kalfs en 10 dagen met minimelker gemolken en een stuk of 10 infuzen in gestopt, had 1 zenuw beschadigd maar loopt gelukkig al weer wat rond.
mlkvhoudr
@grös kortere naald gebruiken volgende keer
+1
Bekkink
@grös ligt dat aan de koe of managment??
Bekkink
@cs-agrar crv ambreed staan zat 156 stieren op. Maarja...die willen ze nie hier op aan halen. Staan 2 stieren op site. Australische geloof ik. Staat ook heel toevallig geen aAa bij😉. Kijk je op ambreedsite...zijn ze allebei 156😂knuppels zijn het bij crv.
Hier al 14 jaar aAa liefhebber. Crv vertegeneoordiger lachte mij toen uit. Was niet wat zei hij...tegenwoordig moet ie van crv aAa uitleggen aan veehouders😂😂
christo
@Bekkink De manier van een paring maken is bij aaa gewoon simpel en doordacht. Compenseren. Deden ze 100 jaar geleden al.
+2
Bekkink
@christo daarom ist ook een mooi systeem
grös
@mlkvhoudr
Koe gaf direct al 8 liter, 2e dag al 16 liter, geen wonder dat ie dan koude oren heeft. Maar @Bekkink ik heb 2 gevallen melkziekte per jaar, misschien 2 aan de nageboorte blijven staan, kalven gaat voor 95% vanzelf, ligt het dan aan management of aan de koe?
Ik denk na 5 jaar geboert te hebben, dat fokkerij en opfok wel tot het belangrijkste management behoren, in de stal als de voeding en huisvesting goed zijn moet je er niet meer teveel werk mee hebben.
mlkvhoudr
@grös t was maar een grapje 😉
+1
grös
@mlkvhoudr
Ik dacht al flesje was binnen 5 seconden leeg 😬
+1
cjw73
@grös als hij elke dag de helft meer geeft is het een echte topper!! 😜😜
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!