Hoe het klimaat vraagstuk op te lossen

Zeer interessant uitgangspunt.

Originele beschrijving

"Desertification is a fancy word for land that is turning to desert," begins Allan Savory in this quietly powerful talk. And it's happening to about two-thirds of the world's grasslands, accelerating climate change and causing traditional grazing societies to descend into social chaos. Savory has devoted his life to stopping it. He now believes -- and his work may show -- that a surprising factor can protect grasslands and even reclaim degraded land that was once desert. (NOTE: Statements in this talk have been challenged by scientists working in this field. Please read "Criticisms & Updates" below for more details.)

Deel dit topic

Reacties

+3
puntertje
Interessant. Misschien dat de KLW-bedenkers ook even kunnen kijken.
+5
spotmelker
Ach, het is net als het gros van het milieu beleid. Als de verdienmodellen er uit gehaald worden is er geen reden meer om het nog uit te voeren.
+8
horstink
Wie kan dit filmpje delen met Thieme / Ouwehand / Klaver en al die andere beleidsmakers die het liefst onze veestapel decimeren en meer 'natuur' creëren?!

Gebruik vee om het land vruchtbaar te maken en te houden! Het reduceren van de veestapel is het domste wat je kunt doen hoor ik deze onderzoeker uitleggen. Graslanden helpen ons om een goed microklimaat in de bodem te creëren wat zorgt voor koolstofopname en vasthouden van de gevallen neerslag. Via de veestapel die dit planmatig begraast, kunnen we dit gras (wat de mens niet kan verteren) toch benutten en ook in de toekomst de groeiende wereldbevolking voeden.
Dit weten wij al lang....
groeier
@horstink
M.a.w. aantal runderen/koeien wereldwijd moet zowat met 100/1000 maal verdubbelen, om klimaatproblemen op te lossen en de enorme groeiende vraag naar voedsel op elkaar af te stemmen, met vlees en melk als belangrijkste voedselbron van de wereld.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @horstink:
filmpje delen

Ngo's plukken er toch uit wat hen past. Verbod op scheuren grasland, verplichte weidegang en herplaatsing van een groot deel van de veestapel in gebieden met marginale gronden. Veel fantasie heb je niet nodig om de stellingname te voorspellen.
+2
groeier
@Jack Rijlaarsdam
De linkse partijen kunnen geen kant op, is toch 5 voor 12 wat klimaat betreft, melk en vlees hebben een gouden toekomst. Ook zijn dieren in staat om op een zeer milieuvriendelijke manier restafval/voedsel opnieuw tot waarde te brengen.
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @groeier:
De linkse partijen kunnen geen kant op, is toch 5 voor 12 wat klimaat betreft, melk en vlees hebben een gouden toekomst.

Omdenken 2.0 !
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
Dat is toch ook de bedoeling.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @m uut m:
Dat is toch ook de bedoeling

Wiens bedoeling?
m uut m
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @m uut m:
Allen

Woody?
m uut m
@Jack Rijlaarsdam
De auteur van bovenstaande artikel.
Grapjas.
m uut m
@horstink
De meeste boeren zijn dit ook allang vergeten.
+1
Jan-T
Dit verhaal sluit goed aan op het feit dat willen we de aarde goed beheren en toekomst geven voor onze kinderen, dan moeten we de aarde goed verzorgen door de juiste dingen te doen.
Dit is dus wat onze grootouders hebben toegepast ontginnen en 3 t/m 4 x per jaar de weilanden te maaien en te bemesten.
Wat onze natuur beheerders nu doen is het tegen over gestelde, Natuurland niet meer beheren en het maaisel op het land laten verrotten met als resultaat, Meer methaan productie in plaatst van minder.

Dus wij doen het gewoon goed als agrariërs en de wereld verbeteraars zoals natuur monumenten / staats bosbeheer niet.
Cursus herscholing zou wenselijk kunnen zijn.
Pluto
Dat de biodiversiteit afneemt is niet bijzonder gezien het feit dat er alleen in de vrije natuur wordt gemeten en niet op landbouw grond . Landbouw grond telt in de hele berekening niet eens mee .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's klimaat en show geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN