Groot compliment voor Dirk Bruins

We hebben nog al eens wat te stellen met LTO, maar bij deze wil ik Dirk Bruins wel een compliment geven voor dit radio-optreden.

Luister hier: m.facebook.com/story.php/…

Deel dit topic

cs-agrar

Laatste  |  

Reacties

+2
J.v.G
Inderdaad netjes gedaan Dirk! Vooral die laatste zin over kringloop.

Ik snap ook niet zo goed wat de landbouw bij een klimaatakoord te zoeken heeft!
+1
de hoef
@J.v.G inderdaad super gedaan
+2
slagroomvla
Ja, heel goed gedaan! Ouwehand lijkt wel een antwoordapparaat met haar standaard opzeg tekstjes.
+15
John Spithoven
Mijn complimenten, houdt dit verhaal vast!
Draag het samen uit, niet met de zuivel, maar met andere belangenbehartigingspartijen. En gebruik bijvoorbeeld een STAF om foute feiten recht te zetten.
+2
J.v.G
@John Spithoven lees ik nu dat pvdd binnenkort aan de beurt is?
Mooiproater
Bedankt Dirk.
+3
demelkboer
Langzaam verschijnen er mensen op het toneel die weten hoe je in de media een verhaal moet vertellen. Nette Nederlandse vol zinnen en Antwoord geven op de vragen die passen en suggestie vragen ontwijken. Dirk goed bezig!
+1
wolfje
Inderdaad goed verhaal van Dirk, alhoewel Esther ook wel een punt heeft natuurlijk kwa export.
Ik bespeur ook een omslag bij de belangenbehartiger....
Jammer dit Lto dit standpunt van CO2 niet voor fosfaat verkondigde afgelopen jaren. Dat had een hoop ellende kunnen besparen....
Hij geeft aan dat de ratio is teruggekeerd bij de politiek.......maar niet alleen bij de politiek dus...
mlkvhoudr
@wolfje dat is ook gewoon een terecht punt van haar dat de veehouderij best wat minder kan in nl. Niet omdat de veehouderij wat mis heeft gedaan op de geiten na is geen sector gegroeid maar nl raakt gewoon overvol. 70 % krimp is dan weliswaar een karikatuur er van maken maar beetje krinp met de vergrijzing van de agrarisch ondernemers in t achterhoofd kan best
+1
siebes
@mlkvhoudr maar wel geld er voor uit trekken dan!!
mlkvhoudr
@siebes ja nu weet ik niet precies wat de warme sanering van de varkenshouderij gaat inhouden maar t klinkt mij niet verkeerd in de oren. Maar ook rood voor rood makkelijker maken bijvoorbeeld
+4
puntertje
Quote Reactie van @wolfje:
alhoewel Esther ook wel een punt heeft natuurlijk kwa export

Ja en nee, Esther eet ongetwijfeld wel eens een banaan of sinaasappel. En ja, die kunnen we ook hier laten groeien maar ik geloof niet dat dat echt bijdraagt aan het reduceren van broeikasgassen. En ik geloof niet dat melkkoeien zich geweldig voelen op plaatsen waar bananen floreren. Dus die efficiëntie van produceren compenseert ruimschoots de extra transportbewegingen. Maar als Esther haar Quinoa-etende achterban moet vertellen dat spruitjes eten echt beter is voor het milieu, of dat soja gemeden moet worden omdat het hier slecht groeit, daalt het enthousiasme van de wijn-nippenden (och wijn, dat kan dan ook niet natuurlijk) achterban.
+2
Coen
@puntertje , het gelijk geldt slechts voor de intensieve (melk)veehouderij, al het gesleep met voer en mest is eindig.

het imago van en voor de grondgebonden melkveehouderij is bij Jan Publiek zeer gunstig, daar ligt het onderscheidende voordeel 😄

aanvullend: interessante bijdrage over de bijeenkomst van AR en PvdD linkedin.com/pulse/…
+3
Frits1
@wolfje heeft Ouwehand echt niet door dat we geen soya voeren maar de restproducten van haar soya melk?
casev
@Frits1 het meeste van die soja, en de meeste palmolie verdwijnt gewoon in haar benzinetank als de verplichte bijmenging.
+1
puntertje
Quote Reactie van @Frits1:
Ouwehand

En ze is inderdaad een telg uit het 'Ouwehands dierenpark' geslacht. Ik denk dat binnenkort ook de hekken van het Berenbos en Pandahuis opengezet worden. Of meet mevrouw Ouwehand dan weer met 2 maten?
Salon-dieractivisme, dat is de kar waarvoor de jongetjes en meisjes, die op hun 5e een knuffelratje kregen, zich voor laten spannen. In de overdaad aan welvaart en met een sektesausje er overheen kunnen ze zich dan toch 'zinvol' voelen in deze boze wereld.
Frans1
Quote Reactie van @puntertje:
In de overdaad aan welvaart en met een sektesausje er overheen kunnen ze zich dan toch 'zinvol' voelen in deze boze wereld.

😄 Mooi omschreven 👍
+4
mh79
Idd complimenten. de vrouwelijke presentator deed het ook goed. Dirk kreeg ook ruimte om zijn verhaal te doen. zie je ook weleens anders. en dan is het opeens een heel stuk beroerder. terwijl je daar geen invloed op hebt.
esther ouwehand begint wel heel erg in de repeat te vallen
Piet1960
@mh79 Ja, Willemijn Veenhoven deed 't goed, juist wetende dat zij een links Amsterdamse grachtengordelmevrouw is.
+1
Brutus64
@Piet1960 Dirk heeft ook een hele poos in het panel gezeten van het Lagerhuis (radio editie) vorig jaar, was een onderdeel van dit programma (de Nieuwsbv), dus Dirk en Willemijn kennen elkaar al langer en daar kon Dirk ook zijn voordeel mee doen.
En ja Willemijn is er echt 1 van de grachtengordel, een echte vrijdenker.
Maar ze is een zeer kundig presentator, ik ben op dat gebied wel fan van haar, maar niet in haar principes die zijn super progressief.
+2
Erik,1979
Geweldig gedaan van Dirk Bruins
+2
robbies
Goed verhaal van Dirk. Complimenten daarvoor. Die Ouwehand is wel een verschrikkelijk eng mens. Zo overtuigd van haar gelijk en bijna pure haat in haar ogen. Daar krijg je geen enkele ratio meer ingeslagen.
Twentsch Land
@robbies

Idd, het gaat altijd wel over Thieme maar Ouwehand is veel geraffineerde en daar waar Thieme stopt gaat zij nog wel een stukje verder !
+1
paul1
@Twentsch Land esther is meer activist dan parlementarier
+1
ted9
@paul1 Esther is de minste persoon die ik momenteel ken. Maar die ik het meeste toe wens.
+5
cs-agrar
@robbies ze mist nog net een klein snorretje..
+1
weurding
@cs-agrar Heb je geen beeld van haar in natura..... wie weet😊
+1
Frans1
@weurding 😂😂 leuke bikinilijn
+2
puntertje
Goed te horen dat LTO de korte CO2 kringloop benadrukt. Echter in de KLW die mede door de LTO is verplicht is een broeikasgasberekening die helemaal geen onderscheid maakt tussen kort en lang. Moeten ze daar ook maar werk van maken.
+6
Flinstone
Weer een reden om lid te zijn van LTO, ik kan het zelf niet zo mooi brengen en daar huur ik dus LTO voor in!
Klasse Dirk, je moet het maar leuk vinden om onze sector te verdedigen en geregeld een bak shit over je heen krijgen van je collega’s hier!
+5
John Spithoven
@Flinstone Nu niet de confrontatie op zoeken, maar gezamenlijk juiste feiten naar buiten brengen. En Dirk maakt daar een mooie stap in
+2
robbies
@Flinstone dat Dirk nu gelijk heeft wil niet zeggen dat Dirk altijd gelijk heeft hè
+8
christo
Krijg je een keer de kans om haar recht te zetten... Vraag de volgende keer eens waar soya olie voor gebruikt wordt en wat we met het schroot zouden moeten doen wanneer we het niet aan de koeien mogen voeren. Dat is wat in de visie grondgebondenheid staat. Minder eiwitaanvoer. waar gaat dan de schroot naar toe?
+10
de hoef
Quote Reactie van @christo:
Krijg je een keer de kans om haar recht te zetten... Vraag de volgende keer eens waar soya olie voor

dat viel mij ook op ja,maar zo kun je altijd wel zijken op iemand ,hij heeft het prima gedaan gisteren, en ga er zelf maar effe staan zonder dat je thuis komt en denkt oja dat had ik ook nog moeten zeggen.
de toon is gezet door dirk super
+1
Johannushoeve cv
@christo dat weten ze niet een maand geleden al aan becel gevraagd waar ze se rest producten van de oliepersenij laten . Maar ze zijn het nog steeds aan het uitzoeken want ik heb er nog geen antwoord op gehad 😁
+1
diezel
Quote Reactie van @Johannushoeve cv:
Maar ze zijn het nog steeds aan het uitzoeken want ik heb er nog geen antwoord op gehad

Of ze liggen op het hoofdkantoor van Unilever nog onder hun bureau van het lachen. 😄
pietjepuk
@diezel Unilever heeft dat bedrijfsdeel toch verkocht?
diezel
@pietjepuk
Juist. Blijkbaar begint het voor mij allemaal wat te snel te gaan. 😄
cornelissen
Quote Reactie van @christo:
Vraag de volgende keer eens waar soya olie voor gebruikt wordt en wat we met het schroot zouden moeten doen

Daarom, als het noodzakelijk is de discussie aangaan en goed voorbereid op pad . Hoe meer je dat doet ,hoe beter je wordt, want de "feiten"van PvdD kun je onderhand wel redelijk inschatten.
+8
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @cornelissen:
Daarom, als het noodzakelijk is de discussie aangaan en goed voorbereid op pad

Dirk gaat de directe confrontatie juist grotendeels uit de weg en gebruikt dezelfde strategie als Ouwehand. De gesprekstijd die hij krijgt gebruikt hij om ons positieve verhaal te vertellen, goed ingestudeerd en zo vaak mogelijk. Hij laat zich niet verleiden tot direct reageren op valse beschuldigingen, omdat hij weet dat er dan extra spreektijd naar de tegenpartij gaat, die zich weer verweert met een ingestudeerd statement. We hebben nu wel geleerd dat het de kunst is een boodschap zo vaak mogelijk te brengen, dan blijft deze hangen. Hij heeft goede mediatraining gehad.
christo
@Jack Rijlaarsdam Met een paar stevige argumenten van iemand die in dienst is van een vechtmachine zet je haar zo te kijk. Je weet wat er komen gaat wanneer de langspeelplaat van de pvdd aangezet wordt. Het was een dappere poging van Dirk maar die fluwelen handschoenen mag hij de volgende keer thuis laten liggen.
+5
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @christo:
fluwelen handschoenen mag hij de volgende keer thuis laten liggen

Ben ik absoluut met je oneens. Al je zendtijd pakken om de grammofoonplaat te blijven herhalen, precies de strategie van PvdD. Zoek je de confrontatie, dan geef je de dierendames juist een extra podium, niet doen.
+2
christo
@Jack Rijlaarsdam Daar zullen we het dan nooit over eens worden. Dirk kiest de lijn van de verdediging. Ik ben voorstander om het geneuzel en gedram de kop in te drukken. Dat kan op een fatsoenlijke manier. Maar zeker de confrontatie opzoeken. Je kunt je als sector blijven verdedigen tot je een ons weegt, het gaat je niet helpen. Dat hebben we toch langzamerhand wel in de gaten?
+1
boer aad
Quote Reactie van @christo:
Het was een dappere poging van Dirk maar die fluwelen handschoenen mag hij de volgende keer thuis laten liggen

Het is ook nooit goed bij jou als Lto wel een keer iets goed gedaan heeft, dan nog moet er iets negatief komen van jou .
+14
de hoef
@christo maanden heb je hier lopen tieren en raadsel rond strooien, en je zou dit en dat en we zullen het wel horen
allemaal kwats en duimzuigerij
en nu dirk wat heeft laten zien,wil jij het kleineren
stuur hem een bosje bloemen daar heb je meer aan
christo
@de hoef Jij bent al redelijk snel tevreden. Ik verwacht meer van iemand die het belang van de sector zegt te dienen. Hij mag van mij korte metten maken met deze vleestante.
+4
robbies
@christo ga jij maar de arena met haar in. Dan kom je er zelf wel achter hoezeer jij jezelf nu overschat.
christo
@robbies Ik heb nog niets van haar gezien waar ik van onder de indruk ben. Dat jij zeker weet dat ik mezelf overschat is gebaseerd op....?
robbies
@christo op het gegeven dat jij niet kunt debatteren. Merk ik hier wel. Jij wilt je gelijk halen. Dat is heel wat anders dan een debat voeren met iemand
christo
@robbies Debatteren is iets anders dan discussieren. Dat ik slecht kan discussieren geef ik toe. Debatteren is ff iets anders.

nl.wikipedia.org/wiki/Discussie/
+1
robbies
@christo ik ken het verschil wel tussen een debat en een discussie. Met politici ga je nooit, maar dan ook nooit in discussie. Dat is altijd een debat. Zij kiezen uitgangspunten en blijven dat herhalen. Dirk deed hetzelfde, maar dat vond jij niet genoeg. Er is gewoon niet meer eer te behalen.

Jij denkt dat jij Ouwehand kan laten zeggen: "verdorie, we hebben het al die jaren verkeerd gezien? Dank voor het geven van een ander inzicht "
christo
@robbies Nee. Wij snappen beide dat dat niet gaat gebeuren.
+2
de hoef
Quote Reactie van @christo:
Ik verwacht meer v

ga je gang ,als het je lukt zal ik je prijzen hier op prikkebord, en zorgen voor een bloemetje
bio boer
@de hoef Meschien wil christo liever een kratbier met droge worst 😛
Frans1
@de hoef dacht dat jij niet zo van de bloemetjes was😁
de hoef
@Frans1 bloemetjes niet nee bloemetje wel
+1
pietjepuk
Las dat thieme kerosine weer terug komt in de kamer. Wat gaan ze aan die co2 verslinster doen?
Coen
@pietjepuk , exact 4 maanden verlof nemen en in die periode leven van ons belastinggeld 😞
Piet1960
@Coen Inderdaad, is gewoon vooropgezet plan die vier maanden. Even kijken of Ouwehand het alleen redt, is Thieme zometeen weg.
+2
diezel
Quote Reactie van @Piet1960:
is Thieme zometeen weg.

Heeft een geschil met pvdd-baas Kofferman.
Jij denkt toch niet dat die veel radicalere heks zetelwinst op gaat leveren? 😞
BoerBart
@diezel
Radicalere heks. 😁 Knap gevonden!
dwers
Zonder export van melkproducten, blijft er 250000 liter per melkveebedrijf over.
+3
jvt
@dwers eerlijk gezegd interesseert mij dit helemaal niks, al bleef er maar 150.000 liter over. Als je met de 150.000 meer netto overhoud dan met 800.000 liter melk, is dat toch prima. Tandje terug, mooi 40 uurtjes werken voor het zelfde geld als nu, liefst meer.
+1
dwers
@jvt zo is het ik wil ook wel 250000 liter leveren bij een prijs van 0.70 cent
+1
anonymous_292
@jvt Dat zeg je nu , binnen een half jaar denk je wat een vrije tijd
Kan ook makkelijk dubbel aantal koeien , dubbel netto inkomen
De melkveehouders moeten tegen zich zelf beschermd worden
Kun je wel zien in periode tussen quotum en fosfaatrechten
In no time probeert iedereen meer koeien dan de buurman te melken
Allemaal grootheidswaanzin / bang niet bij de blijvers te behoren
mlkvhoudr
@anonymous_292 ik beloof bij 70 cent niet te groeien in liters/land/aantal koeien. Breng maar door die euros
Flinstone
@mlkvhoudr kan jij daarvan je lasten betalen dan??
Betekent 170 mille omzet, das niet veel
mlkvhoudr
@Flinstone nee ik bedoelde met huidige aantal kg maal 70 cent dan ga ik echt niet meer melken
Elvis
@Flinstone als van de kosten ook maar een derde overblijven kan het makkelijk
grondlozeboer
@Flinstone je kan nog zoveel omzet draaien, maar als je er niks aan overhoud werk je indirect voor een ander 🙄
+1
Deutzrijder
Klasse gedaan Dirk bruins
+1
Albert Altena
Iedereen vindt het klasse gedaan. Nou ik niet.
Voor de neutrale toehoorder is Ouwehand de overwinnaar.
Wij boeren snappen wel wat Bruins zegt, maar niet de mensen buiten de landbouw.
En die willen we toch bereiken?
Wat wou ik graag die kans hebben!
+1
Flinstone
@Albert Altena ga je gang dan
+2
Flinstone
@Albert Altena neem een filmpje op en zet het hier online dan kunnen wij zorgen dat jij tegenover Esther Ouwehand komt te staan
+1
Elvis
+1
de hoef
@Albert Altena jij bent hier al anoniem laat staan dat je daar komt
boer aad
Quote Reactie van @Albert Altena:
Wat wou ik graag die kans hebben!

ga je gang dan
Albert Altena
Vul mijn naam maar even in op facebook met daarbij tweelingfraude of boerenlied
Erik,1979
@Albert Altena jij kunt beter zingen dan ik 😉
buorman
@Erik,1979
Het was mij ook al opgevallen dat jij meer piept 😃
mlkvhoudr
@Albert Altena jij word zeker ondertitlt op de hilversumse tv
+2
richard melkvee
Ik ben geen lid van LTO maar dit verdiend een compliment. LTO heeft veel te veel over zich heen laten lopen.
Als LTO deze koers inzet en blijft zetten wil ik weer lid worden,
Maar wacht even af
+2
Flinstone
@richard melkvee alleen hiermee kan LTO zn tijd niet vullen! Discussie met dit soort lieden win je nooit en als je hem wint dan worden ze nog extremer!
LTO is op veel fronten actief en nee ik ben geen bestuurder maar hoe meer leden hoe meer we kunnen doen met elkaar.
+1
Albert Altena
@Flinstone Ze hadden veel leden!!!
Maar ik heb het al op zoveel forums gezegd. Plaatselijk doet de LTO zeer veel goede dingen. Maar ze laten het afweten in de landelijke uitstraling.
Bang zijn voor nog meer extremere benaderingen is de handdoek in de ring gooien.
Dat heeft hen juist veel leden gekost. Altijd met de uitspraak: "We willen het onderwerp niet te groot maken".
Flinstone
@Albert Altena heb je optreden ff bekeken maar daarmee kan je nog nie in de schaduw staan van Dirk!
Dirk is een plucheklever dat weet ik ook maar zulke mensen zijn we nodig nu!
Albert Altena
@Flinstone Dit was een gesprek over mijn lied en daarbij wilde ik nog veel vertellen. Maar dat werd steeds afgebroken met de verwijzing om alles maar op te nemen met een beat eronder.
Maw. De discussie met Ouwehand was to the point. en daar wilde ik haar weleens over sparren.
Albert Altena
Eerlijkheid gebied te vertellen wat ik niet goed vindt aan het interview:
Zeggen dat je goed bent voor het klimaat door getallen te noemen dat je nu 1 miljoen koeien minder hebt, staat gelijk aan een bekentenis dat die dieren toch wel iets verkeerds voor die natuur waren.
Al uitstoot van dier, maar ook van de mens staat altijd in evenwicht met de opname door het voedsel.
Bij dieren is het altijd 100% kringloop, maar bij de mens krijg je scheefgroei doordat we nutriënten in het riool doorspoelen. Maar ook al onze luxe geeft een verandering voor het klimaat.
Echter groeien woestijnen nog steeds, waardoor de noodzaak om te zuiveren ontbreekt.
Natuurlijk moet er wat gebeuren. maar de grote vraag is waar het ideale evenwicht ligt.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Albert Altena:
dat je nu 1 miljoen koeien minder hebt, staat gelijk aan een bekentenis dat die dieren toch wel iets verkeerds voor die natuur waren.

Helemaal mee eens. Sowieso iedere keer dat geneuzel van "kijk eens, nu doen we ….. en nu gaat het veel beter"! Onzin allemaal. Allemaal theorie.
+3
torrarica
@Albert Altena Dirk Bruins noemt feiten en geen aannames.Dat jij dat geen goed intervieuw vind doet niet terzake,Ik vind het wel een goed intervieuw,maar dat doet ook niet terzake.Het gaat erom dat hij die Mevrouw goed van repliek dient en dat dat ook door anderen gehoord wordt en misschien anders over dingen gaan nadenken.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!