Alle melkveehouders mei 2019 aangesloten op JoinData

JoinData is een non-profit coöperatie opgericht door LTO Nederland, Agrifirm, CRV, FrieslandCampina, Rabobank en EDI-Circle. De al aangesloten melkveehouders spreken van een overzichtelijk dashboard dat snel inzicht geeft in wie welke data in wil of mag zien. Mei 2019 zullen alle melkveehouders aangesloten zijn. Vanuit een kerngroep gebruikers zullen dan meer leden uitgenodigd worden om hun account te activeren. Er liggen ook concrete plannen voor de uitbreiding naar akkerbouw.

Deel dit topic

Reacties

+13
dewittemotor
Niet doen. Geeft de stropdassen alleen nog maar meer macht over hun slaven
+1
robotmelker
@dewittemotor waar kan ik me afmelden voor deze belachelijke samenwerking??
+1
robotmelker
@robotmelker of zou ik moeten zeggen samenzwering??
+1
christo
@robotmelker Ik vind dat een goed idee. Ik heb geen reden om data te laten gebruiken voor dit doel.
+2
demelkboer
Ik wil niemand mijn data geven. Je zag bij de tweelingfraude hoe er mee omgegaan wordt. Voor je het weet wordt het gevorderd. Hier worden al jaren geen inseminaties meer naar crv verzonden
putjesschepper
@demelkboer ben ik met je eens
+2
Grensboertje
@demelkboer Hoe krijg je de kalveren stamboek dan? Vind inseminaties nog niet zo erg, dat geneuzel met de sjoemelwijzer/ibr bvd/energiescan/cdm koekompas is veel erger.

Wel gek dat ze denken dat mei 2019 iedereen aangesloten is, ik doe niet mee!
+7
labella
@Grensboertje Zonder stamboek geven ze net zo veel melk!
Grensboertje
@labella Is ook zo, voer hier jerseys uit Denemarken aan en heb sindsdien ook geen volledig stamboek meer. Maar ik geef altijd nog wel de inseminaties op, ondanks dat het 100% bwb is. Dat lijkt me nog niet de spannendste data wat crv heeft...
+5
George
Ongelooflijk dit. Hebben het altijd over privacywet en dergelijke en van de boeren ligt altijd alles op straat. LTO en RFC en dergelijke zijn met veel te veel dingen bezig welke helemaal niet belangrijk zijn. Er zijn zoveel nutterige dingen te doen.
Jowi
@George Zoals alle machtigingen weer intrekken voor mei
+1
Twentsch Land
@George

Er zijn er nog steeds veel die van mening zijn dat boeren geen mensen zijn, ook politieke partijen, nog heel recent is dit nog aangetoond in de tweede kamer waar 3 partijen niet wat extra willen doen tegen de toegenomen bedreigingen de laatste tijd naar de agrariërs en hun bedrijf toe.
+2
diezel
Quote Reactie van @Twentsch Land:
niet wat extra willen doen tegen de toegenomen bedreigingen de laatste tijd naar de agrariërs en hun bedrijf toe.

Nog even wat indoctrineren en boeren-bashen en die snotjong uit de lagere school staan op een doordeweekse schooldag samen met hun juf op je erf te demonstreren. 😞
Klimaatspijbelaar heeft vrij spel
telegraaf.nl/nieuws/3090752/…
christo
@diezel Ook Rob heeft kindsoldaten weten te mobiliseren voor de strijd tegen de vermeende opwarming van de aarde.
+4
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @diezel:
snotjong

Griezelige ontwikkeling dit. Die psychiater Esther van Fenema heeft het bij het juiste eind: "Scholieren worden gemanipuleerd om in actie te komen. Wat kinderen juist zouden moeten leren, is kritisch naar de feiten kijken, op school!"
+3
mlkvhoudr
Ok listen carefully i ionly tell it once: pssssssst lezen wat er staat er staat dat het in 1 OVERZICHT te zien is wie je allemaal GEMACHTIGD hebt.
+2
KuikenenKoe
@mlkvhoudr
It ' s me leclaire .
Nu nog wel ja .
Dat is een kwestie van tijd dat je die machtigingen af dient te geven
mlkvhoudr
@KuikenenKoe hoeven jullie dat dan nu niet? Bij leerdammer heb ik al wel 8 machtigingen uitstaan
dewittemotor
@KuikenenKoe voor 10 extra focus punten gaan er veel van die melkende knuppels om
pietjepuk
Quote Reactie van @dewittemotor:
oor 10 extra focus punten gaan er veel van die melkende knuppels om

Dat is dan op zijn vroegst december 2020. en geen mei 2019
cs-agrar
Quote Reactie van @mlkvhoudr:
wie je allemaal GEMACHTIGD hebt.

kan je alle machtigingen ook zelf op elk moment direct intrekken?
mlkvhoudr
@cs-agrar nee paar zijn verplicht door middel van leveringsvoorwaarden
cowboys
@cs-agrar probeer maar is een paar machtigingen in te trekken. Dan weet je gelijk dat het je bijna onmogelijk Word gemaakt om dat te doen.
+1
Melkveehoudernh
En wat is een machtiging waard, ooit van hackers, of stagelopers van onze dierenvrienden gehoord. je moet alle data niet bij 1 partij onderbrengen, is veel te risicovol. je ziet het nu al, lto moedigt iedere agrarier aan om alles maar op social media te zetten, zonder te wijzen op de risico`s. Die verschillende collega`s nu moeten ervaren.
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
En wat is een machtiging waard,

goeie vraag, bijv als je akkoord gaat met de gebruiksvoorwaarden van JoinData, ga je ook akkoord met het feit dat ze deze zomaar kunnen veranderen. Geven ze wel even bericht van, maar ondertussen ben jij bijna van ze afhankelijk. Daarbij veranderen de voorwaarden van de andere partijen aangelsoten bij JoinData ook nog wel eens... Ze willen allemaal data van je, maar geen die er voor wil betalen.
prikkebord.nl/topic/172119/
+3
christo
De laatste alinea van het artikel is de adder onder het gras. Big Brotherachtige taferelen dienen zich aan. Er zit vast weer een leuke korting of extra plus aan gekoppeld om de slaven vinkjes te laten zetten. De manier waarop de inzage nu geregeld is gaat ver genoeg.
Waldboerke
En een nieuwe Google / Facebook is geboren....

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , frieslandcampina , agrifirm , akkerbouw , crv , rabobank , melkveehouders , dashboard en coöperatie geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
27
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0