Hogan uit zorgen over knelgevallen Nederland

Hogan uit zorgen over knelgevallen:

Eurocommissaris Phil Hogan heeft zijn zorgen geuit over de situatie die in Nederland is ontstaan met de komst van de fosfaatrechten. Vooral de manier waarop knelgevallen in Nederland worden behandeld, begrijpt de Eurocommissaris niet. „In Ierland is dit ondenkbaar.”

Meer: melkvee.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

+1
robbies
Valt buiten de verantwoordelijkheid van Hogan, dus ook hier krijgen ze niet veel meer dan begrip en bemoedigende woorden. Niet direct iets waar je rechten aan kunt ontlenen.
de hoef
@robbies wel 1 die zegt dat het zo niet hoeft en kan
+2
Twentsch Land
@de hoef

Dat is dan wel zo maar zoete koekjes vertellen die niet uit eigen trommel komen is natuurlijk wel makkelijker praat !
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @Twentsch Land:
zoete koekjes vertellen die niet uit eigen trommel komen

😂
robbies
@de hoef klopt. Maar wat schiet je ermee op?
+1
Coen
@de hoef , dan voor deze 5%-knelgevallen nog maar meer korten bij de reeds gekorte rest ?
+1
christo
@Coen Waarom zullen we het niet op een andere manier doen? Door jouw standpunt, wat door iedereen zo verkondigd is overigens, kun je heel goed volhouden dat er in de sector geen draagvlak is om meer te korten. Dat zou ook niet correct zijn. Dat die argumentatie er toe leidt dat politici zelfs denken dat een hogere generieke korting de enig mogelijke weg is om knelgevallen tegemoet te komen getuigd van een te groot geloof in het afgelegde traject wat tot invoering van de wetgeving geleid heeft. Tijdens en na de invoering zijn er meerdere zaken aan de orde geweest die vragen om meer openheid. Die openheid wil Carola niet geven, en dat geeft te denken. De kamer heeft de houding aangenomen dat het wel goed zal zitten tot het tegendeel eventueel bewezen wordt. Wanneer ik kamerlid zou zijn zou ik mijzelf kritischer opgesteld hebben.
Coen
@christo , omdenken, het zijn de verborgen agenda’s van de politici die de voortgang bepalen.
+2
christo
@Coen Dan kun je beter dat zeggen dan dat de rest niet extra gekort mag worden. Dat is juist het excuus wat men gebruikt om weg te kijken.
We hebben een tweede kamer die unaniem zegt het heeeeel erg te vinden dat er zo veel mis gegaan is. Een minister die het een heeeeel moeilijk dossier vind, en een melkfabriek die het best een goed plan vond. Tja, wat doe je dan als minister: je onttrekt je aan je verantwoordelijkheid door te zeggen dat er geen draagvlak in de sector is. Lekker creatief. Wat doe je als ex nzo-er en lid van de coalitie? Juist, het ook heeeeel moeilijk vinden. En de rest hobbelt er achteraan?
cornelissen
Quote Reactie van @Coen:
dan voor deze 5%-knelgevallen nog maar meer korten bij de reeds gekorte rest ?

Dat had al lang gemoeten,is het nu misschien al te laat voor qua uitvoering.
Tijdens de invoering van het melkquotum in 1984 werden de grote groeiers ook extra gekort.
Dat er geen draagvlak is bij de grote niet grond gebonden "cowboy"melkveehouders ( dus de grote groeiers ) wil ik wel aannemen, maar als belangenbehartigers ben je er voor heel de sector als je dat zegt. Aan Van Dam heeft het niet gelegen, die wou duidelijk meer korten, en dan kon je de niet of bijna niet groeiers een gedeelte van de korting teruggeven ( als toen bij invoering van het melkquotum)
En misschien had er nog wat varkensfosfaat omgezet kunnen worden naar melkveefosfaat.
Is natuurlijk bij de grote varkensjongens ook niet veel draagvlak voor, Maar er is bij mij in de omgeving (Waskemeer) ook weinig draagvlak in de directe buurt, waar Elshof een klein varkensbedrijf opkoopt en er hokken voor 10000 mestvarkens neerzet.
+1
de hoef
Quote Reactie van @Coen:
5%-knelgevallen n

er had in 2017 al duidelijkheid moeten zijn en rechten. maar door dit getrut konden de knelgevallen niet kopen. enhadden ze geen boete hoeven te betalen ,dan had er ook eerder 10 procent bij verkoop gekort geworden, en die kon dan weer uitgedeeld worden.
en al hadden de vleesvee houders niet toebedeeld geworden, en carola gewoon haar fout toegegeven had, in plaats van recht praten wat krom is. hadden wij in nederland veel minder problemen gehad
cowboys
Zou Phil naar calon gebeld hebben om hem dit mee te delen?
overstekend wild
@cowboys denk eerder bang voor asbest in zijn tuin
+1
George
Quote Reactie van @cowboys:
ou Phil naar calon gebeld hebben om hem dit mee te delen?

Nee ik denk eerder dat hij belt of er al voldoende sneeuw ligt om samen met zijn vechtmachine gaatjes in de sneeuw te pissen.
christo
@George Ik heb hem uitgenodigd, maar hij wil niet.
+2
groeier
Nogal wat knelgevallen hebben wel erg veel gegokt, maar dan kan je beter Las Vegas bezoeken.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's fosfaat en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN