Melk minder in trek, klanten laten 'ongezond' zuivel staan


Originele beschrijving

Melk is goed voor elk, luidt de bekende slogan, maar daar denken veel mensen anders over. We laten het pak melk steeds vaker staan in het schap van de supermarkt. Vorig jaar kochten we 25 miljoen liter minder melk dan in 2017. Belangrijke reden: de bewering dat melk ongezond zou zijn.

Deel dit topic

Reacties

bio boer
Het wordt tijd dat er positiefe reclames komen op internet en TV zie nooit reclames van de zuivel sector wel van wakker dier en herhaling doet wonderen zo doen wakerdier dat ook
+2
Jansky
@bio boer Het word weer tijd voor Joris Driepinter reclame, net als het positieve verhaal over melkvet.
+1
BoerBart
Ik maak me zorgen over het opleidingsniveau. Vooral over het niveau van de opleiding.
Bij hoogopgeleide vrouwen praat je al snel over 17 jaar school. Hebben ze in die 17 jaar niet 1 lesje over gezond eten gehad?
weurding
@BoerBart de lessen zijn ook al antizuivel
bio boer
@weurding jep wakker dier maakt al les stof voor basis onderwijs om de kinderen te hersenspoelen warom doet LTO/de zuivel niet van die initiatieven????
+2
slagroomvla
Quote Reactie van @bio boer:
warom doet LTO/de zuivel niet van die initiatieven????

Die denken zelf net zo...
+3
robbies
@bio boer als ik iedereen zo hoor is er niemand meer lid van LTO en van de zuivel roepen we dat ze zich alleen maar druk moeten maken om de verkoop van melk en verder niks.

Als we allemaal wat geld aan Team Agro NL geven, dan kunnen we zelf lespakketten en reclametijd inkopen.
bio boer
@robbies idee die levert aan fabriek die lit is van nzo betaalt daar ook voor toch dus kunnen ze vast ook wel uit de naam van zuivel sector daar ook wat aandacht aan schenken
+1
robbies
@bio boer
Quote:
idee die levert aan fabriek die lit is van nzo betaalt daar ook voor toch dus kunnen ze vast ook wel uit de naam van zuivel sector daar ook wat aandacht aan schenken

Waarom moet de NZO dat doen? Wij zijn toch melkveehouders? Is het dan niet gewoon onze taak om ons product en ons bedrijf zelf te verkopen ipv dat door een brancheorganisatie te laten verzorgen? Ja dat kost geld, maar Ik bepaal liever zelf hoeveel ik overmaak dan dat ik straks met een verplichte verhoging van de ZuivelNL-bijdrage wordt opgezadeld.

Vorig jaar werd in het kader van het P-reductieplan ook een verhoging doorgevoerd. Er ligt op de burelen van NZO nog een portemonnee met 25 miljoen erin. Dat zou eigenlijk terug naar ons moeten, maar ik gok dat er weer een of ander projectje mee gefinancierd gaat worden. Die hele NZO hou ik liever kort. Hebben een ander belang dan het onze.
bio boer
@robbies als je vrijwillge bijdrage doet zijn er altijd die betalen niks die profiteren dan van een ander mans geld daarom kun het beste bij alle melkveehouder beetje vragen
+1
robbies
@bio boer klopt, maar NZO is nu al niet scheutig qua transparantie over het overgebleven geld van het P-reductieplan. Nog een keer bijstorten zie ik niet zo zitten. Als RFC bij de nabetaling 100 euro aftrekt van iedereen en daarmee 1.4 miljoen euro overmaakt aan Team Agro NL, dan mogen ze dat van mij.
bio boer
@robbies dan moet er dus wat veranderen bij de nzo heb mij nog nooit echt verdiept in de nzo moet ik er ook bij zeggen
bio boer
@bio boer heb nog even ev n geken wat teamagro nl is die zijn dus voor de promotie van de landbouw alleen zal de slag kracht daar nog beperkt zijn door het budget
robbies
@bio boer klopt. Maar dat zijn ook allemaal boeren die nog een bedrijf te runnen hebben.
+2
Leo,s vriend
Quote Reactie van @bio boer:
warom doet LTO/de zuivel niet van die initiatieven????

Sommige lto afdelingen zijn heel actief met dat soort initiatieven, er gaan vele klassen(basisonderwijs) de boer op.
casev
"Vroeger" had elke school ook gewoon schoolmelk. En bijna alle kinderen maakte daar gebruik van. Helaas moet ik constateren dat van de 8 basisscholen waar mijn zus als invalskracht werkzaam is, er nog maar 2 zijn waar er uberhaupt nog schoolmelk te krijgen is, en doen er veel kinderen niet aan mee of nemen chocolademelk.... Melk moet een kind leren drinke , en als de ouders dat niet doen, dan maar op school.!
George
Quote Reactie van @casev:
oen er veel kinderen niet aan mee of nemen chocolademelk.

Ik heb eerlijk gezegd ook liever chocomel. 😀
+2
EDOO
@casev Op basis scholen in Amsterdam worden de lunchpakketten gecontroleerd door het onderwijzend personeel. Kinderen worden vermanend toegesproken als er vleeswaren of worst of zoetigheid op boterhammetjes zit. En er wordt contact opgenomen met de ouders. Tenminste dat zag ik een tijd terug in een TV programma. Ik zou ze elke dag een Mars of Bounty meegeven als ik daar schoolgaande kinderen had....
Piet1960
@EDOO Blijft niet zoveel meer over om wel op de boterhammetjes te doen dan.
+3
ROORDAJ
Eerst maar weer eens volle melk terug in het schap.Het liefst nog rauwe melk zo uit de tank.Die half volle smaakt nergens naar.Waterriche boel.
Flinstone
@ROORDAJ rauwe melk uit de tank? Waarom zijn we de melk ooit gaan koken?
Maar ik ben het eens met extra promotie van zuivel want de hetze tegen alles wat dierlijk is moet stoppen🍼🍼
groeier
@Flinstone
Teveel is nooit goed, maar dat is met plantaardig ook zeker zo.
Johannushoeve cv
@Flinstone omdat in de jaren 50 60 de hygiëne nog niet zo ver was als het nu is . Daarom zijn ze de melk gaan verhitten
grös
@Flinstone
Vroeger was d'r ook nog runder-TBC, daarom is men gaan pasteuriseren.
Hier ook altijd vers uit de tank, ook toen we salmonella verdacht waren.
m uut m
@grös
Stoere praat.
Boer hier vlakbij had zijn beide zoons in het ziekenhuis door salmonella.
Die doet dat niet weer.
grös
Quote Reactie van @m uut m:
Stoere praat.Boer hier vlakbij had zijn beide zoons in het ziekenhuis door salmonella.Die doet dat niet weer.

Ja en is het ook aantoonbaar dat dat uit de melk kwam, of word dat aagenomen, ik ken alleen maar gevallen van zwemmen in een vieze sloot, of gerommel bij een barbecue whatever. Bij mij is overigens nooit een koe aangetoond die salmonella had, zodra ze antistoffen in je melk vinden word je door melkfabriek en GD gebombardeerd met papier en waarschuwingen dat je heel hygiënisch wil werken, in een melkfabriek word de melk van tientallen bedrijven vermengd en dan lijkt het me verstandig om de pasteuriseren, alhoewel dat ook maar 95% (?) van de bacteriën/virussen dood.
Waldboerke
@ROORDAJ Ja Joop, dat heb je goed! Wij gebruiken alleen maar volle producten en scheppen dan 1 keer op. Geen hongerig gevoel en hoge weerstand. Ik heb ook voldoende energie om hard te werken! (Tankmolke bliuwt it lekkerst) Er is trouwens een leuk initiatief van die jongens van "Menken" ze hebben bij AH -SmaakVolle- melk in het schap staan. Volgens mij kort gepasteuriseerde tankmelk(met wisselende gehaltes) . Als die prijs de juiste consumentenprijs zou worden, dan zit er nog wel lucht in de melkprijs...
grös
@ROORDAJ
Zaanse Hoeve Volle melk, en dan lees ik : 3,5% VET 3,5 % EIWIT, dat is toch geen volle melk.
dwers
@grös dat zijn vastgestelde normen, 6 uur per dag weiden is ook volledige weidegang.
grös
@dwers
Tuurlijk, en de consument kiest toch vaak de goedkoopste, als er dan ook maar alternatieven zijn waar wel genoeg vet in zit.
m uut m
@grös
En ook nog gehomogeniseerd.
grös
@m uut m
Ik heb mijn twijfel ook bij zulke producten, voedsel moet je niet teveel bewerken en uit mekaar halen en weer in mekaar. Er is tegenwoordig veel "knutselvoedsel", kijk maar naar veganistische hamburger, maar ook de Valess burger wat van melk gemaakt is en naar kip smaakt.
Het menselijk lichaam herkent voedsel met de ogen en de smaak en daar reageert de maag ook op. Er komt nu vlees en dan verwacht de maag ook vlees, de mens is niet een varken waar je zo maar wat in kunt gooien.
Zelfde verhaal met zoetstoffen en smaakstoffen, er gaat een signaal naar de maag "er komt suiker" en de maag bereids zich voor op suiker, vervolgens komt er helemaal geen suiker en men heeft nog meer behoefte aan suiker.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melk , supermarkt en zuivel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
32
DEELNEMERS
19
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN