'Industriële landbouw redding voeden wereld'

De schaalgrootte, efficiëntie en productiviteit moeten omhoog om de groeiende wereldbevolking te kunnen voeden. Kleinschaligheid en lokaal maken het agrarisch landschap compleet. 'Die ecologische transitie moet binnen verantwoorde kaders gebeuren', zegt Gerard Albers.

Deel dit topic

Reacties

+10
George
Het is totaal nog geen probleem. Er is nog een boel overproductie en verspilling van voedsel. Die overproductie houdt de prijzen veel te laag en de boeren arm.
bio boer
@George het probleem is dat het in veel landen een puinhoop is daar is geen geld voor eten
+1
George
@bio boer
Ja maar daar zijn niet de boeren verantwoordelijk voor. Ik ga niet gratis voedsel produceren.
bio boer
@George dat ben ik met jou eens
+1
willemkopalt
@George verspilling klopt! overproductie is er niet er zijn meer dan een miljard mensen die structureel honger lijden.
+3
cornelissen
Quote Reactie van @willemkopalt :
dan een miljard mensen die structureel honger lijden.

Je kunt ook zeggen ,gebrek aan koopkrachtige vraag en daardoor "overproduktie"
Maar dat (gebrek aan koopkrachtige vraag) is iets wat de politiek moet oplossen, dat kun je moeilijk van een voedselproducent verwachten
George
@willemkopalt
Er is overproductie want anders lagen de prijzen wel hoger. Honger in de wereld oplossen is niet een taak van de boeren die al veel te weinig krijgen voor hun productie. Als jij graag gratis produceert voor die hongerlijders dan mag dat van mij. Het lijkt mij niet dat het de verantwoordelijkheid van de boeren is .
+3
spotmelker
@George prijs of geen prijs, de honger wordt hoofdzakelijk in stand gehouden door de vaak corrupte regeringen in die landen, die lokale productie achteloos om zeep helpen. Zo lang dat blijft verandert er niks daar.
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @spotmelker:
de honger wordt hoofdzakelijk in stand gehouden door de vaak corrupte regeringen in die landen, die lokale productie achteloos om zeep helpen

Komt mij bekend voor wanneer zouden wij hier honger lijden?
+2
spotmelker
@pietjepuk bij de eerstvolgende burgeroorlog?
casev
@pietjepuk
Quote:

Komt mij bekend voor wanneer zouden wij hier honger lijden

Nou, als hier de pleuris nog eens uitbreekt, en vrij simpel het drinkwater, communicatie en electriciteitsnet weet plat te leggen, moet je eens kijken hoe snel de supermarkten leeg zijn.....
+1
weurding
Wat willen ze nu..... geen megastallen... wel industrieel... Wat een gekrakeel
pietjepuk
@weurding allemaal aan de sojaboon
groeier
We moeten vanaf nu 2019 nul kennis meer exporteren, andere landen lopen anders over 10 of 15 jaar over West Europa heen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , landschap en Agrarisch geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
14
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0