Miljoenen varkens meer gefokt in Nederland dan toegestaan

Ja joh, we beginnen het RTL Nieuws met dit onderwerp en we besteden er de helft van de zendtijd aan. Gebeurd anders toch niets spannends in dit rare land.
Ja hoor, ook hier weer onafhankelijke experts. Ja hoor, ook nog een paar pratende boswachtertjes van Natuur Monumenten.
Welke agr. sector zal het morgen weer zijn? 😞


Er zijn fors meer varkens in Nederland dan we tot nu toe wisten. Elk jaar worden hier 2,3 miljoen varkens meer gefokt dan de officiële cijfers melden. Dat blijkt uit berekeningen van dierenrechtenorganisatie Varkens in Nood, die worden bevestigd door onafhankelijke experts.

rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/…

Deel dit topic

diezel

Laatste  |  

Reacties

+1
Flinstone
Stichting agrifacts krijgt het druk!!
John Spithoven
@Flinstone Men heeft bij ViN op het cbs gekeken. Daar worden de dierplaatsen vanuit de meitelling vermeld, niet de aanwezige dieren, omdat er geen i en r voor varkens is. Daar is het fout gegaan.
diezel
Quote Reactie van @John Spithoven:
omdat er geen i en r voor varkens is. Daar is het fout gegaan.

Elke dag een kalfje melden is al wat, maar hoe wil je dat doen als er 1000 biggen/dag geboren worden? 😄
+1
John Spithoven
@diezel Ho begrijp me goed. Het is geen advies. Ik zeg alleen waar ViN gebruik van heeft gemaakt om de landbouw te framen. Ze hebben alle dierplaatsen genomen, incl leegstaande plaatsen/schuren. Ik heb geen mening over wel of geen i en r voor varkens.
Frans1
@John Spithoven geen i&r voor varkens,maar hoe wordt dan bijgehouden hoeveel er zijn?
robbies
@John Spithoven er zijn zelfs 2 IenR systemen voor varkens (Van POV en van DGB/Varkenspost), maar die worden gebruikt waarvoor ze oorspronkelijk bedoeld zijn: traceren van vee. Niet voor de mestwetgeving
+3
John Spithoven
@robbies Sorry maar daar doelde ik op. Maar ik geloof dat we met de fosfaatwet ook zo'n i en r discussie hadden.

Al met al wordt de varkenshouderij in een verkeerd daglicht gezet. En dat hoort niet.
Coen
@John Spithoven , waar is in ons land de onafhankelijke onderzoeksjournalistiek gebleven, van de linkse kliek wordt alles klakkeloos overgenomen 😞
+9
Rob07
Alles wordt uit de kast gehaald om de agrarische sector te beschadigen.
Vraag me af waar dit eindigt .
+5
slagroomvla
Deskundige Frits van der Schans??? aandachtsgeile stumper is dichter bij de waarheid!

Zelfde tijd zo'n beetje als bekend worden van de 'tweelingfraude' , het georganiseerde ongedierte gaat vrolijk verder...

Calon staat wel weer klaar om over de varkensboeren heen te pissen, of zou hij wat geleerd hebben?
Farmer_
@slagroomvla Die is druk met de wolven.
nos.nl/nieuwsuur/artikel/…
+3
labella
@slagroomvla Misschien kan hij nu wel een gat in de sneeuw pissen.
Groen1
Donderdag debatteert de Tweede Kamer met de minister over de kwestie.
+1
Vario512
En die bomen zijn dood gegaan van de zure regen??? Ik dacht dat dat jaren negentig verhaal al lang in de prullenbak was belandt, maar kennelijk hebben ze bij natuurmomenten dat er weer uitgevist.

Misschien vergeten dat we een extreem droge zomer achter de rug hebben...
weurding
Marktkauf dld koop je half varken geslacht 40 kg 80 euro.... haricots vert zijn nog duurder🙁 collega kreeg 1.35 per kg geslacht..... wanneer stopt die waanzin een keer
+1
dewittemotor
Vanmiddag ook eens 250 euro over maken aan agri facts om te beginnen. Wat een schandaal weer zoiets.
+2
Grensboertje
pov.nl/index.php/…

Weer fakenews verspreid door RTL
+6
dewittemotor
Zie je wel weer. Niemand moet ook aan dat JoinData meedoen. Uiteindelijk wordt het allemaal verdraait en tegen ons gebruikt
puntertje
Eerst maar eens kijken of ze de im- en exportcijfers in overeenstemming kunnen brengen. Als dat kan is er niets aan de hand.
De geruchten dat er varkenshouders meer varkens in stallen houden dan zou mogen circuleren natuurlijk ook al langer....
Je ziet nu ook het probleem van alle feiten willen onderzoeken als iets beweerd wordt, als je dat dan niet doet heb je ook de schijn weer tegen. Zoiets als wanneer niet geprotesteerd wordt tegen een penalty, dan wordt ook snel gezegd dat het wel terecht zal zijn. Terwijl een scheidsrechter nooit op basis van protest zal zeggen: 'oei, dan maar geen penalty'.
Lastig!
familie pelle
@puntertje je maakt er een hobby van om vergelijkingen/ paralellen/ metaforen te gebruiken maar ze worden er niet beter op.
+2
puntertje
@familie pelle Tja, ik weet dat als je hier onze beroepsgroep niet als heiligen beschouwt dat je dan veel kritiek krijgt. Maar het is ook naïef om net te doen alsof er nooit een boer eens bewust over grenzen gaat. Ik zou als ik varkenshouder zou zijn niet blij zijn als collega's de hand zouden lichten met vee-aantallen.
+1
dewittemotor
@puntertje Neem maar aan dat dit gewoon een compleet onzinartikel is. Twee miljoen zwarte varkens zet je echt niet zo maar weg. Dat is aan vele kanten dichtgemetseld.
Bij export zijn NVWA-ers aanwezig. Dat zit potdicht. Een enkel varkentje naar de buurman, dat kan en dan houdt het op. Maar ja als je als boer zijnde dat soort actiegroepen blind gelooft, ben je gewoon een fake-boer
familie pelle
@puntertje dat ben ik wel met je eens. Daar had ik het ook niet over. Ik maakte een opmerking over je vreemde vergelijkingen/ metaforen.
+1
j h p
@puntertje Misschien moet je hierboven eens lezen waarop die 930.000 zeugen gebaseerd zijn, op plaatsen blijkbaar inclusief leegstand.
Als voormalig vleesvarkenshouder en zeugenhouder kan ik je wel vertellen dat voor je inkomen/resultaat het niet best is om meer zeugen te houden dan je plaats voor hebt, zeugen zijn geen koeien en pasgeboren biggen geen nuka's, daar maak je niet even een noodhokje voor, dat moet kloppen anders gaat er veel kapot en dan haal je echt geen 27 biggen/zeug/jaar.
Of jij nu wel of geen boer bent maakt mij niet uit of je daarover onzin uitkraamt wel.
puntertje
@j h p Tja, ik had het over de im- en exportcijfers die niet in overeenstemming zouden zijn en niet over over latente stalruimte. Je moet me geen dingen in de mond gaan leggen.
+1
j h p
@puntertje Wat zeg je in de 2e zin dan?
Laten ze maar eens zien welke onderverdeling DE en NL hebben wat valt onder varkens, biggen, zeugen en geslachte dieren.
Bij export is er bij het laden altijd een RVV'er bij, mij is verteld dat die ook kunnen tellen.
+1
Weidezicht
@j h p alles leuk en wel maar wie gaat dit uitzoeken en zorgen dat dat volgende week in het journaal komt. Ik had gister op NU gelezen en daar aantal reacties heen gestuurd. Met ook kritische noot dat de journalisten klakkeloos nieuws plaatsen en geen hoor en wederhoor toe passen. Mooi dat die reacties niet geplaatst zijn. Zelfde als appen naar nos journaal. Komt ook mooi geen reactie op. Verloren zaak hier in nederland
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!