Illustratie van: Claas Holland

‘Cijfers maisrassenonderzoek 2018 zijn niet representatief vanwege droogte’

Jan Bakker, directeur van veredelingsbedrijf en leverancier van zaaizaden KWS Nederland, zet vraagtekens bij de cijfers die in 2018 in het Nederlandse maisrassenonderzoek zijn verzameld. De cijfers zijn naar zijn mening vertekend als gevolg van de droogte.

Deel dit topic

Reacties

+7
van Ittersum
Ook droogte is een groeiomstandigheid. Vraag me wel af waarom ze zo snel al die borden langs de proefvelden her en der hebben weggehaald. Pastte niet in de gewenste beeldvorming?
+2
PIONIER
@van Ittersum andere rassen hebben het zelfde weer gehad. Mijn beste koe is ook gezakt in productie door de droogte maar lw blijft zelfde doordat de rest ook zakt. Kortom de omstandigheden waren voor allemaal het zelfde dus lulverhaa van die vent.
+2
de Haas
@PIONIER prima omstandigheden. Ik teken direct voor nog zo'n jaar
+1
cjw73
Oh oh past het jantje weer niet. Maar ik zal maar niet al teveel commentaar op zijn maïs geven anders is hij weer boos.😜😜😜
+1
pietjepuk
@cjw73 Dan zal ik het doen. 😃 Met een beetje windt kun je weer over de mais heen kijken
Jowi
@pietjepuk en in 2018 vooral de mais voor nederlandse omstandigheden (LG)
+1
JappieJo
Juist wel, nu zie je pas verschil

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's jan bakker , kws , droogte en bakker geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
7
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0