Overzicht fosfaat transacties

Beste forumleden,

Onze minister heeft gezegd dat ze een transparante fosfaat markt wil op marktwerking gerelateerd. Ga ten eerste uit van het beste van de mens. Echter hoe transparant is de markt want ik kan nergens zien hoeveel fosfaat er in de fosfaatbank terecht komt. De overheid kan toch een wekelijks update doen want alles wordt digitaal gemeld. Kan iedereen precies wat er daadwerkelijk verhandeld wordt, dat noem ik echt transparant. Misschien is het er wel maar kan ik het niet vinden dan zou ik graag horen waar dit kan. Alvast bedankt.

Deel dit topic

Reacties

boer.
Nog lang niet alle fosfaat overschrijvingen zijn verwerkt.
De overschrijvingen worden in behandeling genomen binnen 8 weken na het betalen vsn de 100 euro kosten aan het rvo.
Maar nog lang niet iedereen heeft een factuur hiervoor ontvangen.
cjw73
@boer. Klopt. Hier ook nog geen factuur gezien.
paul1
@cjw73 krijgt de koper of de verkoper een factuur ?
+1
cjw73
@paul1 de koper krijgt er 1 van rvo voor het verwerken van de transactie
boer.
@cjw73 en bij lease eerst de koper en dan de verkoper bij terug lease.
Is dus 2 keer €100
+1
cjw73
@boer. Volgens mij wordt de terug lease direct met de lease geregeld en heb niks gehoord dat de verleaser ook 100 moet betalen om het weer op naam te krijgen.
Frits1
@cjw73 volgens mij wordt er dan wel 2x betaald.
cjw73
@Frits1 oké. Ben geen verleaser.
+1
DutchDairyFarmer
@boer. kan ik nog enigszins inkomen maar ik kan ook geen tabel of grafiek zien van afgeronde transacties. Zou toch wel mooi zijn dat je kunt zien hoeveel er elke week wordt verhandeld, dan is het ook transparant.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0