Landbouwexport ruim 90 miljard euro in 2018

De export van landbouwgoederen in 2018 wordt geraamd op 90,3 miljard euro, 0,2 procent meer dan in 2017. De export nam toe, maar de prijzen waren lager dan in 2017.
 Landbouwexport ruim 90 miljard euro in 2018 (cbs.nl)

De export van landbouwgoederen in 2018 wordt geraamd op 90,3 miljard euro, 0,2 procent meer dan in 2017. De export nam toe, maar de prijzen waren lager dan in 2017.

 Nederlandse landbouwexport 2018 in breder perspectief (cbs.nl)

Deze publicatie beschrijft de ontwikkelingen in de Nederlandse handel in landbouwgoederen met het buitenland, zowel de import als de export, tot en met de eerste ramingen voor 2018.

 Nederlandse exportgroei stokt na 10 jaar (boerderij.nl)

De groei van de Nederlandse landbouwexport is na 10 jaar in 2018 bijna tot stilstand gekomen.

 Groei landbouwexport stagneert (ad.nl)

De Nederlandse export van landbouwgoederen zoals bloemen, planten maar ook zuivel en vlees, is afgelopen jaar nauwelijks gegroeid. Met een toename van 0,2 procent is een einde gekomen aan jaren van forse groei, zoals 6 procent in 2017 en 4 procent het jaar ervoor. Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van voorlopige cijfers.

 Lagere prijzen voor hogere landbouwexport in 2018 (nrc.nl)

Qua volume exporteerde Nederland vorig jaar meer landbouwgoederen. Door de prijsdaling van veel producten is de exportwaarde echter nauwelijks gestegen.

 Groei landbouwexport stokt door prijsdalingen (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden export en cbs geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!