Rutte: coalitie sterker door klimaatdiscussie

Ze zijn al weer vriendjes. Ook Klaas moet zich gewoon gedragen en houden aan het klimaatakkoord:

Minister-president Mark Rutte vindt dat de openlijke discussie over het toekomstige klimaatbeleid binnen de coalitie goed is voor zijn kabinet. 'Ik deel niet die apocalyptische schets over deze coalitie', zei hij dinsdag in de Tweede Kamer over zijn overlevingskansen, nadat VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff zaterdag in De Telegraaf dreigde met een kabinetscrisis over de verdeling van de lasten van het klimaatbeleid.

Volgens Rutte is daarover maandag een 'stevige discussie' geweest bij het coalitie-overleg. Dat vindt hij ook beter dan wanneer de verschillen worden weggemasseerd. 'Zo hou je een kabinet en een coalitie sterk'. Rutte meent dat Dijkhoff 'stevige' uitspraken deed, maar dat hij binnen de lijnen bleef van het coalitiebeleid.

Bron

Rutte: coalitie sterker door klimaatdiscussie
fd.nl

Deel dit topic

christo

Reacties

Bekkink
Echte vriendjes politiek
+5
diezel
Bedenkt voor ge stemt...………..

Rutte, VVD, D66, CDA en CU willen de doorrekening van het #klimaatakkoord geheimhouden tot u uw stem heeft uitgebracht voor de statenverkiezing in maart.

Dat betekent dat zij deze er door willen drukken op de kosten van u als gewone boer/burger!
+2
Coen
@diezel , politiek = liegen en bedriegen, dat hoort bij een bananenrepubliek 😞
+2
diezel
@Coen
Volg al vele decennia de politiek, maar wat er momenteel allemaal speelt (ook EU) dat gaat een notoire complotdenker zelf boven zijn petje. Hopelijk gaan ook hier in Nederland de ogen van de burgers wat verder open. Het lijkt wel of ze de Nederlandse burger slaaf willen maken.
Had iemand 10 jaar geleden voorgesteld max. twee dagen week vlees eten dan hadden ze hem uitgelachen en meteen in een GGZ-instelling gedonderd. 😞
Twentsch Land
@diezel

Bedenkt voor ge stemt !

Tja er zijn van die partijen die roepen voor de burger op te komen, ze zeggen dat het bedrijfsleven moet opdraaien voor die kosten.

De realiteit....worden de kosten bij het bedrijfsleven neer gelegd gaan deze het vervolgens wel door berekenen aan de consument....indirect➡️direct.

Kijk uit voor die partijen die oproepen voor de consument op te komen voor eigen stem gewin.
+1
diezel
Quote Reactie van @Twentsch Land:
Kijk uit voor die partijen die oproepen voor de consument op te komen voor eigen stem gewin.

Vorige keer heb ik op jouw streekgenoot Omtzigt van het CDA gestemd omdat hij in de oppositie zo deskundig en kritisch was. Heb nog even wat hoop gehad, ...maar hij tekent dus ook gewoon steeds bij het kruisje na zijn ( onderste-steen-mag-niet-boven) MH17-onderzoek.
Het is voor mij voortaan heel simpel. Alle partijen die voor deze Klimaatwet gestemd hebben vallen voor altijd af. Blijven er drie partijen over.
Twentsch Land
@diezel

Toch gemiddeld genomen heb ik omzigt vrij hoog staan.
Nico96
@diezel PvdD zal het waarschijnlijk ook niet worden?
Jan S
😀
+1
diezel
Quote Reactie van @Jan S:
Waarom ga je eigenlijk nog stemmen.

Een van de dingen die ik vroeger geleerd heb is dat je geen commentaar kunt/moet hebben als je niet gestemd heb. Aan die stelling hou ik me toch nog maar een beetje aan vast. Maar moet zeggen dat de twijfel er wel steeds meer komt. 😞
christo
@diezel Wat vind je van FvD?
MARTIJN G
Altijd VVD gestemd maar daar zal in maart verandering in komen. FvD krijgt mijn stem.
Noordoost
@MARTIJN G hier ook
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @MARTIJN G:
FvD krijgt mijn stem.
Mijne ook.
+2
diezel
@christo
Blijft een uiterst gevoelig onderwerp om in het openbaar over politiek te praten. Maar vooruit, ben in 2017 voor de eerste keer lid geworden van een politieke partij en heb een event bezocht. Was een verademing tussen gelijkgestemden.
Jan S
😀
+1
Waldboerke
Met vrienden als de VVD (en coalitiegenoten) heb je geen vijanden meer nodig.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's goed , verschillen , telegraaf , tweede kamer , klaas en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!