Onderzaai in mais

Het lijkt er op dat de minister het onderzaai idee heeft gebaseerd op onderzoek op De Marke . Echter nu worstel ik nog met het volgende , Dit onderzoek is gedaan in continu teelt . dit betekent dat deze mais percelen niet meer kunnen meedraaien in de vrucht wisseling . dit betekent ook dat andere teelten als aardappelen en suikerbieten de rotatie van 1 op 6 terug wordt geschroefd naar 1 op 2 dit is een onzalig idee . Bovendien betekent een vanggewas in onderzaai dat er in de meest besmettelijke periode . namelijk jullie en augustus voor aardappelen een waardplant is [raaigras] voor virussen en moeheid. wie heeft de oplossing zonder in herhaling te vallen ??.

Deel dit topic

Reacties

christo
Geen mais.
cjw73
Het zal wel maar waar je nu op aan wil begrijp ik niet. Maar dat doet er niet toe.🤔🤔
+1
Bekkink
Gewoon waardeloos deze regels. En niemand die er wat van zegt. Alleen hier op prikkebord
christo
@Bekkink Wie zou er wat van moeten zeggen? Waarom doe je dat zelf niet? ik krijg steeds meer het idee dat de grote meerderheid het niet ziet zitten. Waarom dan altijd zeggen dat een ander er wat van zeggen moet? Je kunt toch zelf ook wel iets.
Bekkink
@christo mijn capaciteiten zijn niet zo goed daarin. Ben geen vergaderboer
+1
Noordoost
Japanse haver als onderzaai, heeft geen invloed op aaltjes, Italiaans wel
+4
George
Het is allemaal klinkklare kwats dat onderzaaien bij mais. Het werkt gewoon niet .
cjw73
@George het gaat er gewoon in nadat de maïs geoogst is.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0