Blauwtong op rundveebedrijf in Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz

In een rundveestapel in het district Trier-Saarburg in de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz is blauwtong van serotype 8 (BTV-8) vastgesteld door het nationale referentielaboratorium van het Friedrich-Loeffler-Institut. Het is het eerste bewijs van deze dierenziekte in Duitsland sinds mei 2009. Heel Rijnland-Palts is tot beperkingsgebied verklaard. Dit heeft ook gevolgen voor delen van de aangrenzende deelstaten Noord-Rijnland-Westfalen en Hessen. Het beperkingsgebied moet gedurende ten minste 2 jaar worden gehandhaafd. In principe is het niet toegestaan ​​om een ​​bepaald dier uit het beperkte gebied te verplaatsen naar beperkingsvrije gebieden. Dit geldt ook voor zaden, eicellen of embryo's. Uitzonderingen zijn mogelijk.

Deel dit topic

Reacties

puntertje
Nu maar hopen dat van3 daar vandaan nog geen kalveren naar Nederland heeft gesleept.
+1
Meelmuisje
Maak je geen zorgen, de kalveren zijn uit voorzorg op zondag al opgehaald in plaats van op maandag. Omdat vanaf afgelopen maandag 24.00 uur hier het gebied afgesloten is.
+1
Elvis
@Meelmuisje is dat sarcastisch bedoeld?
Erik,1979
@Elvis nee. Vanaf vandaag moeten alle kalveren bloed getapt worden.
Elvis
@Erik,1979 dus gauw nog even de blauwtong rommel overal heen slepen voor het niet meer mag
Meelmuisje
@Elvis Rommel?
Meelmuisje
@Elvis Is werkelijk gebeurd. Had ons vee nog in ons weiland gestaan hadden we een probleem gehad, dat ligt in Nordrhein Westfalen, grens ligt op minder dan 600 meter vanaf ons woonhuis.
Elvis
@Meelmuisje gebied in mag toch wel
Meelmuisje
@Elvis Ja dat klopt, verkeerd geschreven. Vee mag dan niet naar het weiland, door een onzichtbare grens waar de muggen geen last van hebben. Gelukkig (hoop ik?) waait de wind bijna altijd vanuit Belgie.
Meelmuisje
Ps Regio Trier Saarburg en Saarland, waar inmiddels ook een derde melkveebedrijf waar blauwtong heerst is gemeld, liggen tegen Frankrijk en Luxemburg aan. De deelstaten Nordrhein Westfalen en Hessen liggen verder afgelegen.

(klik om te vergroten)

Saarburg rood, Saarland roodgroen gearceerd.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's duitsland , zaden , blauwtong en 2009 geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
0