Viking

Viking genetics, iemand hier ook ervaring mee? Beter Dan amerikaanse jersey sperma?
bertusdebeer

Reacties

bertusdebeer
Niemand dus lol
Greetje
@bertusdebeer Wat is je eigen ervaring? Melk je al jersey's?

Wij gebruiken voornamelijk Viking sperma ivm met de betrouwbare fokwaarden en in Denemarken ben je zo om ook es ff wat koeien "live" te bekijken.
Overigens hebben ze veel progressie geboekt in zowel liters als gehalten de laatste jaren.
We gebruiken van CRV nu wel eens "stormy" een amerikaan met dochtergeteste fokwaarden. Dit is een bull's eye bevruchter en in combinatie met vreemde bloedvoering krijgen we er nog wel eens een probleemgeval mee drachtig. Net de eerste twee vaarskalfjes van in de iglo liggen, maar es kieken wat dat wordt.
Greetje
@bertusdebeer Ook een goed weekend gehad trouwens?
Nick83
Euhm... ja, prima beesten, gebruiken ze hier met procross.
Nick83
melkvee.nl/artikel/…

David is een viking.
mlkvhoudr
@Nick83 mooie levensduurcijfers màar niet vergeten s=v×t afstand(levensproduktie is snelheid (produktie per lactatie) maal de tijd (levensduur)
bertusdebeer
@mlkvhoudr ?? geen idee wat dat allemaaal betekent:)
+1
Nick83
@bertusdebeer hij probeert kromme bananen (Holsteins) recht te praten 😉
jan w
Quote Reactie van @Nick83:
hij probeert kromme bananen (Holsteins) recht te praten

De holsteiner is een van de betere melkrassen. Alleen de fokkerij helpt het ras naar de klo..n, dit omdat ze alleen maar hoger en smaller moeten worden volgens de KI organisatie's . Er is voldoende ruimte binnen de holsteiners om een goede koe uit te fokken. Alleen je moet het wel willen.
Op de facebooksite van valacon staat een foto van een koe, die op een veiling in duitsland is verkocht. Met dergelike koeien kom je er toch niet en dan ook er nog zoveel geld voor uit willen geven.
facebook.com/valaconbv/
+1
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @jan w:
foto van een koe
Moet je niet teveel kieren tussen je hekwerk hebben, glippen ze zo tussendoor 😀
mlkvhoudr
@jan w zoals de wind waait waaien mn koeien 😎
+1
dwers
@mlkvhoudr wel nee in het veenweidegebied, staan ze straks goed verankerd
mlkvhoudr
@bertusdebeer afstand is tijd maal snelheid leerden wij vroeger op school s=v×t. 😁 wou er alleen maar mee zeggen dat levensproduktie belangrijker is van uit economisch perspectief en levensduur meer een imagokwestie is.
+1
Nick83
@mlkvhoudr levensproductie is niet zo van belang. Gaat erom wat je er financieel aan overhoud.
mlkvhoudr
@Nick83 dat is 1+1 om in de sommetjes te blijven😏 maar eens hoor dat is nog belangrijker
arjankok
Het sperma zal niet veel uitmaken schat ik , maar de viking jersey is minder op melk gefokt met dus betere gehalten , heb je een zuiver gras rantsoen zou ik ook is naar Nieuw zeeland jersey kijken
martijnham
@arjankok vergeet de Canadese niet. Meer liters en melk wat makkelijker als vaars. Die zijn namelijk niet zo nou tussen de poten.
Herbert
@martijnham hou met dat Canadese sperma de gehaltes goed in de gaten. Blijft met Nederlandse fokwaarden niks van over.
martijnham
@Herbert indd beetje spreiden. Hebben momenteel alleen Deense in het vat. In het verleden wel canedees gebruikt. En dat ziet je 3 generaties later nog. Die zijn wat ruimer en beter in elkaar.
+1
willemkopalt
Ik zou zeggen gebruik de Deense jersey samen met de Amerikaanse/Canadese jersey Deens iets meer op gehalten geselecteerd en Amerikaanse iets meer op liters en exterieur. Passen goed bij elkaar. En uiteindelijk is het 1 pot nat ga je 1 of 2 generaties terug kom je bij de deense en Amerikaanse precies de zelfde vader en moeder dieren tegen.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!