Schouten: ʻAls we voedsel gaan importeren, hebben we gefaaldʼ

De eisen aan de agrarische sector moeten niet doorslaan, vindt minister Carola Schouten. "Als we daardoor de boeren het land uit jagen en voedsel moeten gaan importeren, zijn we volgens mij niet goed bezig." Dat zei de minister op de Agrifirm jongerendag.

Deel dit topic Schouten: ʻAls we voedsel gaan importeren, hebben we gefaaldʼ (akkerwijzer.nl)

De eisen aan de agrarische sector moeten niet doorslaan, vindt minister Carola Schouten. "Als we daardoor de boeren het land uit jagen en voedsel moeten gaan importeren, zijn we volgens mij niet goed bezig." Dat zei de minister op de Agrifirm jongerendag.

Nieuwsgrazer

Laatste  |  

Reacties

+20
de hoef
Ze geeft dus toe,dat ze ons weg jagen
+4
Grensboertje
Ja tuurlijk mooi lullen voor de buhne. Regel dat gekloot voor die ziekte knelgevallen dan eens. En schaf dat GPS/nirs op de mesttank ook direct maar af. Wou dat m'n stal 50 meter verder stond over de Duitse grens. Zie vanuit hier de stront door de ketsplaat heen vliegen....
Erik,1979
@Grensboertje jij had wel een grote mond naar mij terwijl jij iedere keer anoniem reageert. Als je maar 50 meter van de grens af zit. En misschien ook nog eens kort bij mijn oude bedrijf. Dan heb jij echt gruwelijke geslapen. Voor het melkquotum geld had je een nieuwe stal kunnen bouwen direct over de grens en gewoon kunnen blijven wonen. Nu zijn de grens gebieden intensief geworden en is het echte voordeel weg (anders zaten wij er nog steeds). Nu snap ik jou frustratie goed. Maar aub reageer het niet meer op mij af. Ik heb jou volgens mij nooit iets verkeerds gedaan.
Grensboertje
@Erik,1979 Dat krijg je met dit forum en is mijn eigen keus. Dat jij toen zo groot moest zijn, hoge bomen vangen veel wind, is jou keus geweest.

Zit pas sinds 2015 in maatschap, dus vind het knap dat je denkt dat ik lag te slapen. En wat moet ik met een nieuwe stal? Heb de 40 jaar oude stal gerenoveerd en die kan weer voor 20 jaar mee. Zou graag nog een keer richting Duitsland gaan, maar zie daar nu nog geen mogelijkheid in. Dat ik zat wordt van het Nederlandse beleid omdat ik in Nederland boer mag ik er best over klagen, dat jij vanuit Frankrijk daar ook nog over loopt te zeveren snap ik dan weer niks van. Zit je allemaal wel goed dwars of niet?
+2
weurding
@Grensboertje Frankrijk?
Erik,1979
@weurding dat bedoel ik. En ondergedoken. En nog meer onzin wat hij schrijft. Hij kent mij dus niet.
+2
Weidezicht
Ze zegt eigenlijk dat een paar honderd agrariërs die precies genoeg produceren voor de binnenlandse consumptie genoeg is. De rest is voor export en die zijn overbodig. Dus weg ermee. Nou dat lukt ze prima zo. Veronderstel dat er in nederland teveel gewerkt en wat verdiend wordt. Dat is natuurlijk een regelrechte ramp.
+2
nederlandse boer
@Weidezicht 100% mee eens. Dat lees ik ook uit het verhaal. 'Doorslaan' is in haar visie niet de sector knijpen met 20% wat men nu probeert, maar doorslaan betekent in haar visie dat meer dan 50% (!!) weggepest hoeft te worden. Dat is immers het aandeel wat geëxporteerd wordt. M.a.w. vanaf nu kan 50% oprotten. Pas dan zijn we tevreden...…….
+1
Wat een domme trut,ik snap niet dat deze tuthola uitgenodigd wordt door Agrifirm,ze heb zeker niet in de gaten dat steeds meer er de brui aangeven DOOR NEDERLAND REGELTJES LAND en nou gaat ze zich zorgen maken dat er een hoop stoppen en vertrekken ,en dat de voedsel voorziening in gevaar komt,en wat denk je van de export Nederland verdient miljarden aan de boeren .Wat voor meerwaarde heeft het als zij komt spreken ,we worden geregeerd vanuit BRUSSEL ,lijkt mij beter als iemand uit het bedrijfsleven gaat onderhandelen met Brussel,zij is meer bezig met Natuur en Milleu ,ze zit op de verkeerde plaats!!!
+2
Weidezicht
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl ze zit echt niet in de war dat er teveel stoppen hoor. Dat er veel stoppen daar is het beleid op gericht. Er moet veel en goedkope grond naar de overheid. Nederland natuurpark. Ook de waterschappen zijn volop bezig om onder het mom van waterberging e.d. volop natuurgebieden te realiseren.
+8
weurding
Schouten zelf heeft in ieder geval al gefaald
+2
jan.1
Min Schouten komt eerst met flink wat verboden en eisen tav mest uitrijden,ienr kalveren, even later zegt ze dat de eisen niet door moeten slaan.
Ergens klopt er iets niet...
+1
paul1
Veel wordt al geimporteerd
cowboys
@paul1 juist er wordt al heel veel geïmporteerd en dat wordt hier bewerkt voor consumptie en wat erover blijft reststromen voeren we op aan het vee.
+1
George
Pas als er voedsel moet worden geïmporteerd? Dan gaat deze waanzin nog even door. Tot heden faalde ze echter iedere dag.
de jonge
Nederland importeerd trouwens toch al lang vlees,dus ze wil zeggen dat ze giga gefaald hebben dus...... en wat gaat ze er aan doen??
Pluto
WE hebben gefaald ???? Ze raakt steeds verder de weg kwijt !.
+2
kanniewaarzijn
@Pluto Welnee, met WE bedoelt ze de gehele politiek. Het beleid is er al jaren op gericht om de landbouw een flink stuk kleiner te maken en het maakt daarbij echt niet uit wie de minister van LNV is. Of het nu een VVDer is of een PvdDer: allemaal zullen ze hetzelfde nastreven met hier en daar hooguit een nuanceverschil. Kennelijk denkt men de wereldorde te moeten herschikken en vindt men dat men het recht heeft om op allerlei oneigenlijke manieren dit doel te bereiken. Daarbij wordt letterlijk over lijken gegaan!
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden schouten , boeren , agrifirm , voedsel en agrarische geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!