Pachtersvoordeel bij overdracht

boerderij.nl/Home/Nieuws/…
Verpachters boos over belastingverhoging
Verpachters zijn ontstemd over een forse belastingverhoging. De waardering van gronden in verpachte staat is door de Belastingdienst verhoogd van 50% naar 60%. Op basis hiervan wordt de vermogenrendementsheffing berekend over de grond in belastingbox 3. Dit nieuwe tarief geldt voor het belastingjaar 2018.

zlto.nl/nieuwsberichten/2019/…
Pachtersvoordeel bij bedrijfsopvolging niet langer belastingvrij
03-01-2019

Het Ministerie van Financiën heeft op 6 december 2018 de goedkeuring voor de pachtersvoordelen ingetrokken. Dit houdt in dat pachtersvoordelen, die zijn ontstaan bij bedrijfsopvolging in de familiesfeer, niet langer meer zijn vrijgesteld.

In dit zogenaamde ‘landbouwbesluit’ is een overgangsperiode tot en met 30 juni 2019 opgenomen. Is de pachter uiterlijk op 30 juni 2019 juridisch eigenaar van de gepachte grond geworden dan blijven de oorspronkelijke goedkeuringen gelden.
producent

Reacties

van Ittersum
.
van Ittersum
Makkelijker kunnen we u het niet maken , maar we kunnen u wel armer maken. Voor ondernemers in het mkb en de vennootschapsbelasting hebben dit jaar ook een behoorlijke kluif te verwerken rijksoverheid.nl/onderwerpen/belastingplan/… hoop toch niet dat ze dit ook nog gaan toepassen voor IB aangifte voor ondernemers. Dan is het echt muizen
arjankok
Veel stichtingen en andere organisaties die verpachten zijn de lachende toeschouwers
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!