Rutte moet snel kiezen voor ander klimaatbeleid.

Deel dit topic

Reacties

Twentsch Land
Altijd maar dat Rutte,

Alsof hij de enige is in de tweede kamer en alleen zijn stem er toe doet.......wordt er een beetje simpel dat alleen hij maar voor alles verantwoordelijk te houden.
+2
van Ittersum
@Twentsch Land hetzelfde gebeurd hier mbt Campina, LTO en Rabobank. Kennelijk denken enkele prikkers nog steeds dat deze organisaties geleid worden door één persoon. Op Huine na(werknemer) zijn zowel Rutte als die anderen allemaal democratisch gekozen of je had met alternatieven c.q tegenkandidaten kunnen komen.

Als de Kamer besloten heeft tot... is het de mening van de Nederlandse bevolking..
+4
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
Als de Kamer besloten heeft tot... is het de mening van de Nederlandse bevolking..

😂 humor heb je wel v ittersum
Twentsch Land
@CorP

En toch is dat in een Democratie de realiteit.
+2
CorP
Quote Reactie van @Twentsch Land:
in een Democratie de realiteit

in theorie is dat in een democratie de realiteit, in de praktijk, dat maken we bijna dagelijks mee dat het verre van zo is
+2
John Spithoven
@van Ittersum Gaat mij niets aan, maar de meeste zijn benoemd en niet gekozen.

Voorbeeld LTO nieuwe stijl.
John Spithoven
@John Spithoven En aan de klimaattafel landbouw en grond gebruik zat oa:

W Buck RFC werknemer
R Thijssen Agrifirm werknemer
Van Zelderen LTO benoemd
Twentsch Land
@John Spithoven

Het was vast beter geweest als Jesse klaver, Marianne Thieme, Esther Ouwehand en de hele partij denk aan die tafel hadden gezeten....vast en zeker veel beter 🙃🙃🙃
jg
@Twentsch Land Die zitten letterlijk eigenlijk ook aan tafel, op basis van dreigementen van forse krimp van de veestapel steunt de klimaattafel dit soort onrealistische en vage plannen.
John Spithoven
@Twentsch Land Ik geef geen waarde oordeel zijn alleen maar namen.
jg
@van Ittersum De kop van de column is gekozen als kop van het onderwerp op prikkebord. Vermeend en Ploeg of de telegraaf heeft deze keuze gemaakt. Niets meer en minder. Inhoud van de column , daar gaat het om. Heb je daar wel iets zinnigs over te melden ?
van Ittersum
@jg ja wel, maar daar maak ik me niet populair mee
jg
@van Ittersum Aan populariteit denken vrij denkende geesten niet: voor de draad ermee!
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jg:
iets zinnigs over te melden

Gemiddeld stoot de NL melkveehouder 1.200 g CO2-equivalenten per kg melk uit. Bij een CO2-taks van € 50,- per ton gaat die gemiddelde melkveehouder dus €0,06 per kg melk aan Rutte aftikken. Zinnig genoeg?
jg
@Jack Rijlaarsdam En 30 euro per ton per hectare ontvangen voor vastlegging ?. Lekker verdienmodel .
+1
de Haas
@van Ittersum Het probleem is dat velen op een partij kiezen nav hun verkiezingsprogramma. Echter, eenmaal op het pluche praat men anders. Kleinere overheid, immigratie, EU, zorg, politie, onderwijs en ga zo maar daar. Alles wordt totaal uitgekleed maar ik heb dat nooit op een flyer gelezen. Ze zouden ze stuk voor stuk aansprakelijk moeten stellen voor landverraad en daar ook naar moeten straffen.
j h p
@van Ittersum Ooit gehoord van de lobby?
klaasvaak
@van Ittersum wat dacht je van de top van Campina.
+3
weurding
@Twentsch Land las net een stukje...... 70 miljoen aan vuurwerk afgestoken om boze geesten etc te verdrijven in 2019 maar rutte 3 zit er nog...🤣
Twentsch Land
@weurding

En wat wil je daar nu precies mee zeggen Weurding ?
weurding
@Twentsch Land ik lees het alleen maar, zul je toch echt de schrijver moeten vragen.. 😉
Twentsch Land
@weurding

Haha, leuk terug gelegd. Mij is een keer verteld dat een ieder die iets zegt of schrijft daar iets mee bedoeld, je hebt het vast niet uit het niets zomaar hier geprikt 😉
weurding
@Twentsch Land misschien stemt het je tevreden als ik zeg dat ik wel op de partij gestemd heb 😁
Twentsch Land
@weurding

Oef 😳 de partij, hopelijk niet het zelfde als De Partij.
ej-van-de-voort
@Twentsch Land

Rutte staat er in haagse kringen wel om bekend bij veel zaken een vinger in de pap te hebben qua overleg én behoorlik door te drukken of te blokkeren indien dat zijn inzicht dient. Ook beleid waar hij als premier eigenlijk niet direct verantwoordelijk voor is. Dat er dan snel wat op zijn bordje komt is niet verbazend
+1
robbies
@Twentsch Land als je denkt dat elk tweede Kamerlid evenveel invloed heeft, dan moet je dat boek van Ybeltje berckmoes eens lezen. Op veel dossiers wordt een strenge fractiediscipline gehanteerd waar de partijtop de lijnen uitzet en de rest fungeert als stemvee.

Afschaffing van de Dividendbelasting is nog zo'n mooi voorbeeld dat direct door Rutte CS geregisseerd was. Unilever maakt een ander besluit en ineens zijn alle 76 Kamerleden om? Maak dat de kat wijs. In de eigen gelederen was er vast ook onvrede, maar fractiediscipline verbood hen om kritisch te zijn
Twentsch Land
@robbies

De een heeft de babbel beter voor elkaar dan de ander met bijbehorend resultaat, ieder kamerlid mag zijn/haar stem uitbrengen, de stemmen zijn gelijkwaardig.
+2
robbies
@Twentsch Land stem maar eens paar keer wat anders dan wat de fractiediscipline vereist. Vind je jezelf toch een paar plekken lager op de volgende kieslijst. Ingewisseld voor ander stemvee
ej-van-de-voort
@robbies juist, kijk maar naar ‘dissidenten’ op wiens stem iets dreigt stuk te lopen als de fractie anders wil. Met losse moties is naar mijn idee iets meer individuele vrijheid, maar met aannemen van wetten pure discipline
+1
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
Op veel dossiers wordt een strenge fractiediscipline gehanteerd waar de partijtop de lijnen uitzet en de rest fungeert als stemvee.

Het klinkt ondemocratisch als je het zo zegt,maar als iedereen zijn eigen ideeen volgt komt er helemaal niks meer van de grond. Dus die discipline is zo gek nog niet
+2
jg
Bijzonder dat NieuweOogst een ingezonden brief van Jetten op de site zet.
Twentsch Land
@jg

D66 is niet mijn partij en Jetten idem.

Maar ga het nog niet onderschatten.....het duo Jetten - Klaver
+2
j h p
@Twentsch Land Als de klimaatbubbel barst (en er komen steeds meer scheurtjes in) dan is het exit voor heel wat van die klimaat geile types.
diezel
Quote Reactie van @j h p:
Als de klimaatbubbel barst

Paar weken geleden stonden ze bij lobbyclub VNO/NCW ( dus ook LTO/NZO) op tafel te dansen omdat het Klimaatakkoord in Nederland nog wat aangescherpt ging worden. De te verdelen "pot" werd nog wat groter. Hele grote meerderheid van de Tweede Kamer stemde voor.(enkel SGP- FvD - PVV stemde tegen) Idem voor het , nog ergere, verdrag van Marrakesh.
Aan de feiten over "het klimaat" is in de tussentijd niks veranderd.
Dat laatste restje vertrouwen in de politiek gaat m.i. toch verloren als ze komend jaar het akkoord af gaan zwakken?
Dat zal enkel gebeuren als er meer onrust onder "het volk" uitbreekt. Zoals in Frankrijk e.a. momenteel.
twitter.com/NiemandsKnegt/?lang=nl
rt.com/on-air/448127-yellow-vest-movement-france/
pietjepuk
@diezel 53% !!!!!! groei tot 2040.

Europese vliegvelden kunnen de groei van het luchtverkeer niet aan. Als de knelpunten niet worden aangepakt, zal in 2040 het aantal vliegpassagiers dat per dag met vertragingen wordt geconfronteerd, zijn vertienvoudigd tot 470.000. Dat zegt David Marsh, dataonderzoeker bij de Europese luchtverkeersleider Eurocontrol in het AD.

Eurocontrol voorziet een groei van het aantal vluchten in Europa met 53 procent, naar ruim 16 miljoen per jaar. “Straks krijgt bijna een half miljoen passagiers per dag met een vertraging tot twee uur te maken”, zegt Marsh. Eurocontrol vreest dat in 2040 1,5 miljoen vluchten helemaal niet kunnen plaatsvinden. “Het dreigt een puinhoop te worden.”

Op een gewone zomerdag in 2040 zullen zestien luchthavens vergelijkbare problemen hebben als waarmee het Londense Heathrow nu kampt. Het wordt zo druk, dat elke afwijking van het schema grote gevolgen heeft voor de volgende vluchten. Het afgelopen jaar verdubbelde het aantal minuten vertraging al ten opzichte van 2017, zo schrijft de krant.

(ANP)
+1
diezel
Quote Reactie van @pietjepuk:
53% !!!!!! groei tot 2040.

Dat maakt ze géén ene flikker uit. Ze spelen het gewoon keihard naar de Nederlandse burger/boer.
Warmtepomp? Elektrische auto? Gasverbod? Het is nog lang niet genoeg. U moet van uw huisdier af!
Een huisdier is net zo slecht voor het milieu als met je SUV naar Marokko
ad.nl/binnenland/…
+1
Frans1
Quote Reactie van @diezel:
Dat maakt ze géén ene flikker uit. Ze spelen het gewoon keihard naar de Nederlandse burger/boer.Warmtepomp? Elektrische auto? Gasverbod? Het is nog lang niet genoeg. U moet van uw huisdier af!Een huisdier is net zo slecht voor het milieu als met je SUV naar Marokko

Hoe meer mensen ze tegen het haar in gaan strijken des te sneller komt er weerstand tegen deze hysterie
+1
kanniewaarzijn
@Frans1 Precies, dat is ook mijn gedachte.
+1
diezel
Quote Reactie van @jg:
Bijzonder dat NieuweOogst

Het hoofdredactioneel commentaar lijkt ook wel rechtstreeks uit een GL/D666-manifest overgenomen te zijn. 😩

(klik om te vergroten)

+1
Erik,1979
@diezel als dit de insteek is van LTO. Die moeten verkondigen dat niet de landbouw maar juist de andere sectoren vervuilender zijn. Als ze terug willen naar 50% dan moet de LTO er voor pleiten dat de industrie 100% doet en de landbouw 0%. Als ze dan ergens uitkomen bij 90/10 dan is het nog te verkroppen. Volgens mij is de enige reden om vanuit de NZO te beperken om zo het eigen gebruik (eigen co2 uitstoot) te verbloemen met als reden kijk hoe wij de boeren dwingen. En LTO is het advies baantjes creëren. Als melkveehouders moeten wij gewoon direct eisen dat de fabrieken minstens 1% meer duurzame energie produceren als de beste boer! En minder co2 uitstoten als de beste boer. Dan moeten ze de uitstoot van de medewerkers ook mee rekenen. Doen ze dat niet dan ook niet de uitstoot van de koeien! Alleen de vastlegging van de gewassen.
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @diezel:
Het hoofdredactioneel commentaar lijkt ook wel rechtstreeks uit een GL/D666-manifest overgenomen te zijn.

Uit het hele klimaatgeneuzel blijkt maar weer eens dat de mens een kuddedier is.
diezel
Quote Reactie van @kanniewaarzijn:
blijkt maar weer eens dat de mens een kuddedier is.

Dat zal best, maar hier moet toch iets meer aan de hand zijn?
Ook al zit belangenbehartiger LTO/NZO in grote bedrijven lobbyclub VNO/NCW, dan kunnen ze de consequenties voor "hun" sector van 60% (2030) en 90% (2050) CO2-reductie toch wel ongeveer inschatten. Dat kan volgens mij zelfs een blind paard.
Ik vind het hier gewoon beangstigend wat er in één schamel jaartje allemaal leeg is komen staan. 😞
robbies
Quote Reactie van @diezel:
Ik vind het hier gewoon beangstigend wat er in één schamel jaartje allemaal leeg is komen staan.

Klopt. en ik vrees dat dat nog niet het einde is.
pietjepuk
Quote Reactie van @diezel:
in één schamel jaartje allemaal leeg is komen staan.

Ik hoor ook die verhalen en dan vooral in oost brabant. Maar hier in de omgeving nauwlijks stoppers.
robbies
@pietjepuk waar is hier??
+1
pietjepuk
@robbies kort bij jou in de buurt
robbies
@pietjepuk jij zal ook eens wat verklappen
pietjepuk
@robbies kunnen we elkaar de hand schudden
diezel
@pietjepuk
Kortom, een wereld van verschil op hemelsbreed 25 km. 🎯
Frans1
Quote Reactie van @diezel:
op hemelsbreed 25 km.

diesel is aardig op de hoogte schijnbaar 😄
kanniewaarzijn
Quote Reactie van @diezel:
"hun" sector

Het punt is nu juist dat het "hun" sector helemaal niet (meer) is.
Frans1
Quote Reactie van @diezel:
/D666

😂
bio boer
Ze hebben het over het bedrijfsleven co2 taks dan kunnen de bedrijven toch de concurrentie niet meer aan met andere landen als ze dat willen zou dat met alle handel partners moeten heb mijn vraagtekens bij dat hele co2 verhaal heb er gewoon teweinig verstand van om er iets over te zeggen
jg
veeteelt.nl/economie/nieuws/…

Geen last van co2-druk.
+1
putjesschepper
@jg ja en dan denken er nog vele dat als wij hier minder gaan melken dat melkprijs hoger wordt.
George
Quote Reactie van @putjesschepper :
ja en dan denken er nog vele dat als wij hier minder gaan melken dat melkprijs hoger wordt.

KNMEG heb ik toch al vaak genoeg geschreven. Afschaffing Europese melkquotering is een historische vergissing. Zeker nu we hier in NL als enige fosfaatrechten hebben met het hele debacle erom heen. LTO , NZO en kornuiten hebben totaal verkeerd ingezet op afschaffing quotering! Een en al gekkigheid , ook die klimaatbullshit!
Erik,1979
@George ik weet niet of ze voor hun verkeerd gedaan hebben. Nu is de boer vogelvrij. Als een melkveehouder bij Campina geen hokuspokus melk leveren halen ze de melk alleen op tegen dump prijzen. De voorlichting vertellen wel hoe het moet. Controle gaat op kosten van de melkveehouder. Vul maar in wie de voorlichting doet. NZO is duidelijk welke voordelen die hebben. Hokuspokus melk, weidegang, kalver vervolg geklooi, co2 onzin etc. was er nooit gekomen als er Europees een beperking was.
pieter p
En toch het kan simpel zijn, de oplossingen zijn er



+1
de Haas
@pieter p Ze willen geen oplossing. Iedereen moet gewoon betalen en kort worden gehouden. De financiële belangen zijn gigantisch.
+1
de Haas
@de Haas Als er überhaupt al een probleem mocht zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
61
DEELNEMERS
21
WEERGAVES
0