Kado RFC

Kado van RFC ontvangen, ziet er leuk uit.
Vraag me af wat de motivatie voor de keuze is geweest: Het 'roerige" jaar wat we achter de rug hebben of de "roerige periode" die ons nog te wachten staat. 😉

Deel dit topic

DeBoerin

Laatste  |  

Reacties

+2
van Ittersum
Geniet van het cadeau en zoek niet de negatieve kant op als je iets krijgt zou ik zeggen maar dat is mijn denkwijze

Waar hebben ze u mee verblijd?
KoeienboerJannes
@van Ittersum bedankje dat we zijn gebleven en dat we doorgaan met melk met meerwaarde en de beste wensen voor de feestdagen. -0,01 #timing
KoeienboerJannes
@KoeienboerJannes

(klik om te vergroten)

Friesland Campina lepel melk meerwaarde
+4
van Ittersum
@KoeienboerJannes leuk gebaar, top👍.

Nee, het maakt me niet uit dat het een sigaar uit.... of......, of ......, of....... enz.
Niet alle Campina leden zijn azijnpissers!
dwers
@KoeienboerJannes " dit brengt ons naar de oorspronkelijke gedachte van onze coöperatie ,door de kracht van verbondenheid staan we samen sterk "
Grappig. 😉
+2
DeBoerin
Quote Reactie van @van Ittersum:
van het

Geniet van het cadeau en zoek niet de negatieve kant
Lezen en begrijpend lezen zijn 2 verschillende dingen. Ik was op school altijd goed in het laatste.... en U / jij ?
"Het is een leuk kado" zeg ik en daar is niets negatiefs aan als je het goed leest.

Dat 2018 een "roerig" jaar was is toch wel een feit te noemen voor het overgrote deel van de melkveehouders. Voor de een roerig in positieve zin en voor andere negatief. Het is maar wat je zelf denkt, ik heb er geen "negatieve"lading aan gegeven al had ik sommige zaken liever anders gezien.

En of ons een "roerig" 2019 te wachten staat is een "gewone" vraag waarop ik het antwoord nog niet ken. Het kan ook naar ieders eigen goeddunken beleefd worden.
Dat het voor ons een "roerig" jaar wordt staat vast: wij gaan ons voorbereiden op 2020, het jaar waarin wij verhuizen naar het dorp en onze opvolger zijn intrekken gaat nemen op de boerderij 😄

Bij deze mijn nieuwjaars wens voor 2019: Maak er een mooi jaar van, want ook al heb je niet alles in eigen hand, de belangrijkste bepalende factor ben je nog steeds zelf.
+3
van Ittersum
@DeBoerin sorry, verkeerd begrepen, boodschap duidelijk👍
+4
jan w
Zijn ze daardoor vergeten om de RMO kaarten te versturen?
+2
van Ittersum
@jan w dat ze er nog zijn die kaarten. Genoeg alternatieven in een app, sms en/of de laptop
+1
KoeienboerJannes
@van Ittersum kg melk en weidedagen. Niks mis mee.
jan w
@van Ittersum
Dan kan ik niet meer tellen hoeveel verschillende RMO chauffeurs hier komen. 2 jaar terug het 1e half jaar, 60 x melk halen , 38 verschillende chauffeurs.
En dat is prettig als ze sávonds of snachts komen.
KoeienboerJannes
@jan w 7-1 op de mat. Volgens ingesproken boodschap op binnendienst.
van Ittersum
@KoeienboerJannes hahahaha, lijkt wel een regiovergadering, de eerste vergadering zijn de vragen nog nieuw en daarna is het een appeltje eitje voor de directie, herhaling van vragen alleen dan in verschillende dialecten. Dus ook hier al op voorbereid op de telefoonband.
+1
paul1
@van Ittersum voor limburgs toets 1 voor fries toets 2 voor brabants toets 3 voor drents toets 4 voor gronings enz
pietjepuk
Quote Reactie van @KoeienboerJannes:
7-1 op de mat. Volgens ingesproken boodschap op binnendienst.

De postboden stopt hier op maandag nooit en als hij wel stopt is het geen goed nieuws wat hij brengt. rouwkaart.
+12
de jonge
Vind het mooi dat ze weer iets doen voor de leden. voorheen altijd een tegeltje per jaar 1ste klas melk en bij 5,10,15 etc jaren een steeds groter presentje. moet bekennen dat ik bij twijfel dan toch wel eens een koe een keer extra uit de tank hield om zeker te zijn dat we eerste kwaliteit melk bleven leveren . het gaat namelijk niet altijd om geld maar ook zeker om de waardering
Flinstone
@de jonge dat had ik ook, het zelfde met 100000 kg koeien! Het gaat ook nog om de eer en trots
+1
verbi
Krijgt ieder lid een kadootje , vindt het overgens een leuk gebaar laten we teminste positief beginnen met het nieuwe jaar.
henvertje
Ik heb liever een hogere melkprijs dan deze rommel. Is toch koekje van eigen deeg.
BertK
@henvertje Je drinkt je koffie zeker zwart?
+5
robbies
@BertK met een flesje azijn zo te zien
+1
Frans1
@henvertje man man, dit is toch gewoon een aardigheidje
+1
zandhapper
@henvertje Wie het kleine niet eert,is het grote niet.....
+1
ROORDAJ
Komt de leverings kalender nog per post?Vroeger nam de RMO ze gewoon mee.Hoefde je hem ook niet vergeten op te hangen.Altijd mooie vergelijking met voorgaande jaar wat ik in melkweb mis.Vooral een voort schrijdend totaal ..Was bij guotum info wel altijd zo.

ps.Kadootje aanvaart.Gebuik de koffie met suiker en melk.🏆
dwers
Tekst van Frans is wel geweldig over het coöperatieve gevoel, volgens mij is dat nog nooit zo laag geweest. Ook gezien het aantal vertrekkende leden.
+2
robbies
@dwers Frans reageert exact hetzelfde als Jetten en Buma die nu dat klimaatakkoord aan het verdedigen zijn. Een logische uitleg is er niet, dus gooien ze het over een andere boeg. Een beetje demagogisch lullen over diversiteit (Keurentjes) of dat wij de laatste generatie zijn die de aarde kunnen redden (Jetten en Klaver). Er wordt wat in het vooruitzicht gesteld, een subsidie of een extra plus op de melkprijs, maar inhoudelijk is het allemaal maar zo-zo. Weten ze zelf ook wel
van Ittersum
@robbies wereld draait wel door met deze aannames. Ga je er dwars voor liggen of ga je mee en probeer van binnen uit de curve om te buigen? Dwarsliggers worden vaak juist als veroorzakers gezien dus het werkt dubbel en dwars tegen je. De milieubeweging is al 40 jaar bezig om hun idealen kenbaar te maken en ze zijn nu aan het oogsten. Willen het veranderen zal het niet in 1 of 2 jaar gebeuren maar echt op mega lange termijn pas resultaat geven. Kan dus makkelijker, meepraten en vanuit daar dus. Niet op korte termijn alleen aan geldopbrengsten denken maar bezig zijn met de dagen ver, ver na morgen .

Tis niet anders....
+1
Twentsch Land
@van Ittersum

Er zit teveel flauwekul bij en dan is de poot strak houden soms toch echt niet verkeerd, met altijd ja en amen wordt je op den duur ook ingepakt.

Het punt is dat er teveel wordt bedacht terwijl het niet eens tot een oplossing leidt.

Milieu is van zeeeeerr groot belang omdat goed te houden maar doe dat met iets wat ook echt helpt en niet met dingen die niet helpen maar dat er ondertussen wel gezegd kan worden we doen er wat aan.
putjesschepper
@Twentsch Land we maken nog geen kwart procent uit van de wereldbevolking en ons land beslaat nog geen drie honderdste procent van het aardoppervlak. Als klimaatakkoord wordt uitgevoerd is onze bijdrage 0,00007 dat temperatuur minder stijgt.en dan is bijdrage van grote industrieën ook nog nihil. Lekker bezig.
diezel
Quote Reactie van @van Ittersum:
De milieubeweging is al 40 jaar bezig om hun idealen kenbaar te maken en ze zijn nu aan het oogsten. Willen het veranderen zal het niet in 1 of 2 jaar gebeuren maar echt op mega lange termijn pas resultaat geven.

Bij een beoogde CO2- reductie van 60% in 2030 praat je m.i. niet echt over de mega lange termijn.
Hoorde laatst een econoom zeggen " komende 10 jaar veranderd de (melk)-veehouderij méér dan afgelopen 100 jaar". Eerst denk je: "Rare malloot, dat kan toch helemaal niet".
Totdat je bovenstaande twee zaken wat in elkaar schuift.
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
wereld draait wel door met deze aannames. Ga je er dwars voor liggen of ga je mee en probeer van binnen uit de curve om te buigen? Dwarsliggers worden vaak juist als veroorzakers gezien dus het werkt dubbel en dwars tegen je. De milieubeweging is al 40 jaar bezig om hun idealen kenbaar te maken en ze zijn nu aan het oogsten. Willen het veranderen zal het niet in 1 of 2 jaar gebeuren maar echt op mega lange termijn pas resultaat geven. Kan dus makkelijker, meepraten en vanuit daar dus. Niet op korte termijn alleen aan geldopbrengsten denken maar bezig zijn met de dagen ver, ver na morgen .

Ik ben niet zo meegaand als van Ittersum. Het gaat mij om de overeenkomst dat het publieke debat niet inhoudelijk gevoerd wordt. Zowel Keurentje als de Haagse politici voeren maatregelen door die inhoudelijk niet te verdedigen zijn, dus passen ze hun strategie aan. De klimaatmaatregelen die Nederland voorstelt zijn inhoudelijk niet te verdedigen omdat het beoogde effect vrijwel verwaarloosbaar is. Identiek aan de plannen van RFC, die eerst 2 miljard verlieslatende liters toestaat, maar vervolgens de late groeiers van een paar miljoen liter keihard afstraffen. Het wrdt allebei uitgelegd als maatregelen waar iedereen van profiteert en geen geld kost, de realiteit is natuurlijk anders. Critici -zowel bij de klimaatplannen als binnen RFC - worden in een hoek gezet of krijgen geen podium.
CorP
Quote Reactie van @robbies:
maatregelen door die inhoudelijk niet te verdedigen zijn

maatregelen waarbij de oplossing vervuilender is dan de kwaal?
+4
verbi
Rob Jetten bij Jinek gezien? Belachelijk vertoon hij wordt in de telegraaf/volkskrant en trouw met de grond gelijk gemaakt en terecht. Hij wist echt niet waar hij het met het klimaatakkoord over had. En dat is dan de politiek.Zo ook Buma bij WNL vorige week hij ging gewoon af als een gieter.Heeft niks met klimaat te maken alleen met haantjes gedrag. Enigste die het op dit moment enigzins goed ziet is FvD.
+5
T6040
@verbi las vanmorgen het onderstaande. stelletje hypocrieten.

Druppel
Hij verbaast zich ook omdat onze huishoudens maar verantwoordelijk zijn voor een heel klein deel van ons gasverbruik. „Het is slechts een druppel op de gloeiende plaat. Als je het klimaatakkoord naleest, zie je dat Nederland op dit moment 9 Gigawatt aan gascentrales heeft staan maar dat dit wordt uitgebreid naar 25 Gigawatt in 2050. We gaan dus meer gas gebruiken in de toekomst", benadrukt Smeulders. „Alleen gaat dat gas niet naar woonhuizen maar naar centrales. Daar hoor je de overheid verder niet over. Net als over de energieslurpende industrieën rederijen en vliegtuigmaatschappijen. Kerosine voor vliegtuigen en stookolie voor schepen worden zelfs helemaal niet meegerekend in de CO2-uitstoot. Dat is volkomen onrealistisch"
Frans1
@verbi het grootste probleem is dat degenen die nu zgn vooruitstrevende maatregelen nemen er al lang met de staart tussen de benen vandoor zijn als het toch allemaal anders loopt dan voorgesteld, en dus niet verantwoordelijk gehouden kunnen worden voor de puinhoop achteraf
FvD gaat hoge ogen gooien komende verkiezingen,en terecht
+2
van Ittersum
@Frans1 helaas heeft de FvD nog geen normale voorstel kunnen indienen behalve dan alleen maar commentaar geven hoe het achteraf gezien niet moest. Valt voor mij ook in de categorie SP, PVV, DENK en enz. En wees eens eerlijk, zou u stemmen (en vertrouwen geven) op iemand die op wil vallen met dit soort foto's rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/… Die is helemaal niet voor u bezig alleen maar met zichzelf. Skippen dat soort personen
+1
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
Die is helemaal niet voor u bezig alleen maar met zichzelf. Skippen dat soort personen

Den Haag raakt dan erg leeg, zeker bij de gesettelde partijen
van Ittersum
@CorP je moet ook wel een beetje seniel zijn en in een eigen wereldje leven om elke dag niet door elke emotionele gebeurtenis te laten leiden in je beslissingen. Kijk eens hier op dit forum hoe sommige bestuurders afgemaakt worden op een onfatsoenlijke manier, ga dan daar zelf eens zitten. Geen wonder dat je dan ook zelf niet helemaal fris op de foto laat zetten en nog trots bent ook.

Bij ons in de buurt woont de heer Wiegel, als je hem ziet lopen, sloffen aan, sigaar rokend en altijd vriendelijk tegen iedereen en je ziet hem op televisie formeel pratend. Met pak aan en pak uit, wel even een verschil denk je dan
+1
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
Met pak aan en pak uit, wel even een verschil denk je dan
Reageer @van Ittersum


Ik denk dat jij er op de gemiddelde zondagochtend vroeg ook anders uit ziet dan op de verjaardag de avond er voor, dat is een menselijk iets.

Maar de rode draad door de gehele politiek is toch wel dat het sowieso een partij-machtspelletje is, met daarbinnen het haantjes gedrag. Kijk eens naar verkiezingcampagnes, in de aanloop daarvan worden beslissingen die de partij of persoon kunnen schaden al uitgesteld of datgene wat ze populair gaat maken vooruit getrokken en liefst ruim uitgemeten in de media. Vervolgens allemaal verhalen over hoe goed ze het allemaal met ons voor hebben, verzinnen van cijfers of bewust verkeerd interpreteren wordt niet geschuwd, dan krijgen we al na de verkiezingen dat de keuze van het volk niet gerespecteerd wordt getuige de zeer lange periode van formatie waarbij ook genoemd word dat men niet met bepaalde partijen samen wil. Waarbij ik overigens het idee heb, die partijen zijn niet voor niets groot gekozen, je hebt niets te willen en je past je maar aan.
Politiek is allang vergeten, op sommigen na natuurlijk, dat ze in dienst zijn van het volk, en niet andersom.
van Ittersum
@CorP probleem is hier politiek gezien dat we in een compromiscultuur leven, ze hebben ook geen andere keuze dan iedereen maar een vette worst voor te houden en daarna af te zwakken. Al is het maar om anderen mee te krijgen in hun besluit. Pure dictatuur zou alles oplossen maar weet niet of dat de humanitaire oplossing is
christo
@van Ittersum Ik zie er net zo uit zonder kleding. Misschien puntje BMI minder. Zie het probleem niet zo.
+1
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
En wees eens eerlijk, zou u stemmen (en vertrouwen geven) op iemand die op wil vallen met dit soort foto's rtlnieuws.nl/boulevard/artikel/…

Die man weet behoorlijk beter wat er onder de mensen leeft dan de gemiddelde politicus volgens mij,en ja,ik denk dat ik op hem ga stemmen volgende verkiezing. En wat hij voor foto op zijn Instagram of twitter zet moet hij zelf weten,zou mij een zorg zijn,het gaat mij er om waar hij voor staat.
Je vergelijk met vnl SP en PVV is dat fvd nog in de kinderschoenen staat,hij moet inderdaad ook nog laten zien er een volwassen partij van te maken,maar waarom een ander niet de kans geven als de gevestigde orde steeds laat zien enkel wat loze beloftes te doen voor de verkiezingen en die vervolgens allemaal te moeten laten vallen of maar in de oppositie te blijven omdat je partijstandpunten zo radicaal of ondemocratisch zijn dat samenwerken onmogelijk is?
Ik kan me in zijn punten prima vinden in ieder geval
diezel
Quote Reactie van @Frans1:
Ik kan me in zijn punten prima vinden in ieder geval

Ik zo'n korte tijd de politieke partij met de meeste leden ( >30.000) worden zegt wel iets over het ongenoegen bij vele Nederlandse burgers. Dit Rutte III gaat m.i. bij de komende verkiezingen ( PS en EP) een afstraffing krijgen wat zijn weerga niet kent. Hetzelfde verschijnsel zie je momenteel in heel de EU.
+1
van Ittersum
@Frans1 ik ben geen fan van dit soort mensen die een publieke functie uitoefenen. Uiterlijke verschijning zegt iets over de innerlijke denkwijze, visa versa. Heeft iemand dat soort foto's nodig? , voor privé oké...gaat nog, openbaar, dan is mijn zienswijze, te veel met zichzelf bezig en ongeschikt om een breed publiek te vertegenwoordigen.
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Uiterlijke verschijning zegt iets over de innerlijke denkwijze

Oei,hoe zul je dan over mij denken 😁
+2
van Ittersum
@Frans1 Als u er net zo uit ziet als uw profielfoto dan zou ik u adviseren om.maar niet de politiek in te gaan 😉
+2
@van Ittersum nee je moet die draaikont van Buma hebben dan ben je lekker bezig,let maarop deF.V.D gaat groter worden ,is een partij die met feiten komt,mijn zege heeft ie!!,Dat CDA wordt onderhand zo rood als een kroot.Hoop dat FVD groot wordt,een tegengeluid mag zowat niet meer in nederland ,die onzinnige klimaat regels worden ons de strot doorgeduwd ,terwij omliggende landen daar schijt aan hebben,hoe naief kan je zijn,we worden gigantish op kosten gejaagd.Maar ja wij moeten altijd het beste jongetje van de klas zijn he.we zallen zien in maart met de verkiezingen.
+1
van Ittersum
Cvroegejr@online.nl">@Cvroegejr@online.nl je kunt Europees wel doen of je een iets te vertellen hebt maar waar maken of serieus genomen worden is echt iets anders. Denk dat de Duitse bondskanselier tegen zijn Franse collega zegt: wie is die gast. Deze antwoordt dan: "kijk hier, hier ligt hij met zijn blote snikkel op het strand en die foto plaatst hij zelf., waarschijnlijk in zijn jeugd wat te weinig aandacht gekregen".
Dan toch liever Rutte....
+2
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Franse collega

Die Franse collega die op zijn 15e zijn getrouwde lerares deed en er inmiddels mee getrouwd is??? Ik denk dat Macron zich 0,0 seconden druk maakt om wat een ander doet

ad.nl/buitenland/…
Noordoost
@robbies] 😂
van Ittersum
@Noordoost kortom, niemand neemt niemand meer serieus, laat dan nationaal het dan wel kloppen
+1
robbies
@van Ittersum jij draait en keert net zolang tot je je gelijk vindt, is het niet? Het maakt ze daar geen drol uit wat voor persoon ertegenover hen zit. Ze zitten er toch voor zichzelf
+1
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
Denk dat de Duitse bondskanselier tegen zijn Franse collega zegt: wie is die gast. Deze antwoordt dan: "kijk hier, hier ligt hij met zijn blote snikkel op het strand en die foto plaatst hij zelf., waarschijnlijk in zijn jeugd wat te weinig aandacht gekregen".

Mss krijgt Merkel het wel heel erg warm als ze die foto ziet
+1
de Haas
@verbi Jammer dat Hiddema al ouder is. Die man heeft alleen maar wijs praat en benoemt feiten.
van Ittersum
@de Haas de Johan Derksen van Den Haag?....
de Haas
@van Ittersum Daarmee doe je Hiddema te kort.
van Ittersum
@de Haas is dat echt zo of is hij ook " one of the guys"? l1.nl/advocaat-hiddema-maand-geschorst-116722/ vul het zelf maar in...
Frans1
Quote Reactie van @van Ittersum:
de Johan Derksen van Den Haag?....

Die Johan Derksen is ook zo'n mooie kerel,zegt gewoon ongezouten zijn mening,niks mis mee toch? Hij heeft groot gelijk dat mensen niet altijd zo op hun teentjes getrapt moeten zijn! Dat gelul altijd,dan kan er toch nooit meer wat
van Ittersum
@Frans1 Johan Derksen praat mensen naar de mond. Wat wil je horen dat vertel ik je . Hij is voor een select groep mensen enorm geschikt. Oversekst en ja ongezouten
+2
Frans1
@van Ittersum flauwekul,ben het lang niet altijd met hem eens,maar hij is 1 van de weinigen die nog gewoon ongezouten zegt wat hij vindt,dat vind ik mooi,zijn er steeds minder,allemaal bang om iemand anders weer op de teentjes te trappen.
van Ittersum
@Frans1 hij praat altijd achteraf. Hij scheld alles bij elkaar , noemt dat satire en entertainment als het te ver is gegaan. Maar eerlijk is eerlijk , een oude man die op een geraffineerde manier zijn zakken vult zonder verantwoording te hoeven af te leggen want dan is het plots maar satire. Goede en een slimme manier van bijbeunen. Niet meer en niet minder, gauw doorzappen dus
+1
putjesschepper
@van Ittersum derksen praat niet altijd achter onlangs voorspelde hij dat jetten wel eens een aanfluiting kan worden voor d66.hij zou zomaar gelijk kunnen krijgen😣
Twentsch Land
@putjesschepper

Over een jaar is dat beter te beoordelen....het zou mij niks verbazen dat hij tegen die tijd redelijk wat sympathie heeft weten te oogsten.
+2
putjesschepper
@Twentsch Land vindt het persoonlijk geen persoonlijkheid.
van Ittersum
@Twentsch Land denk ook dat hij eerder aan de top staat dan menig één denkt. hij vertegenwoordigd de huidige yuppencultuur (links praten, rechts op vakantie)
christo
Waarom een kruiwagen en een melkbus op de lepeltjes? Gaat dat ook terugkomen in de leveringsvoorwaarden? Voeren zonder mengwagen en melken in de dumpemmer? Wej eren het olde zeggen ze hier. Volgend jaar maar lepeltjes met een melktank er op. Dat is toch wel een hele vooruitgang geweest.
+1
Frans1
Quote Reactie van @christo:
Waarom een kruiwagen en een melkbus op de lepeltjes?

Nostalgie jonge, Nederland is voor buitenlanders ook nog steeds molens,tulpen en klompen,dat is toch ook niet representatief meer.
Je kunt ook zeiken om het zeiken
van Ittersum
@christo "Voeren zonder mengwagen en melken in de dumpemmer? "

Idd, melkflessen en voeren zonder voermengwagen. Ouderwets? Of in dienst van een ander aan het boeren, keuzes op eigen bedrijfsniveau zeg ik dan maar. Wie houdt meer in maand over, mij nog te onduidelijk
labella
@christo Terug naar vroeger en straks verplicht weer melken in de grupstal.
de Haas
@van Ittersum Hmm. Dat gespuis wat er nu zit geeft zonder blikken of blozen een heel land weg. Dat is andere koek
+2
Hier drie keer een doosje met lepeltjes, 1 keer was ook goed geweest, ieder lid een deusie. Wel mooie leppelties .
+1
de jonge
@Detukkeroettwente beter voor ieder lid een lepeltje dan 1 per adres. dan krijgen ze dat gezeik weer dat als ze wat doen, ze het ook goed moeten doen en iedereen die lid is hoort iets te krijgen blablabla. ik vind dit dan nog 1 van de weinig positieve dingen wat het rfc heeft ingevoerd de laatste jaren
+2
Wolswinkel
Vind het eigenlijk wel leuk van ons bestuur! Bewijzen ondanks alle kritiek weldegelijk nog over een goed gevoel voor humor te beschikken!🙂

Laten we lepels schenken, het was tenslotte een “roerig” jaar..
Frans1
@Wolswinkel ik vond hem ook mooi gevonden
+2
Wolswinkel
@Frans1 Bij mij zat er alleen niet zo’n kaartje bij. Wèl een handbeschreven post it van Frans K; Óók in 2019 lepeltje lepeltje met Frans..
Weidezicht
Volgend jaar ieder lid een zuivelpakketje. Stukje kaas . Komt het uit eigen fabriek en gaat er geen geld de coöperatie uit. Kantoor medewerkers brengen het rond. Komen ze ook eens op de boerderij. Maar wil niet zeuren zijn wel leuke lepeltjes.
+1
zuivelarbeider
@Weidezicht wij als werknemers krijgen ook een kerstpakket met zuivelproducten.
Wil de pakketten wel rondbrengen.
Helaas staat de fabriek dan even stil.
Ps Wij verwerken wel 100.000 liter melk per uur voor de kaas.
Weidezicht
@zuivelarbeider mijn opmerking is ook niet rot bedoeld. Zeker niet. Maar doelde eigenlujk beetje op de hoge piefen op kantoor.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @zuivelarbeider:
Helaas staat de fabriek dan even stil.

Dat lijkt me onnodig. Waarschijnlijk draai je in een 5-ploegendienst en maak je niet eens 36 uur per week. Dan heb je tijd genoeg om uit het werk nog ff bij wat melkveehouders langs te rijden.
+1
zuivelarbeider
@Jack Rijlaarsdam leuk idee, een keer bij elkaar over de vloer.
Sta er voor open.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @zuivelarbeider:
een keer bij elkaar over de vloer

Je bent welkom hier. Wanneer kom je?
+3
zuivelarbeider
@Jack Rijlaarsdam Bedoel eigenlijk als excursie, dat een groep boeren bij een open dag langs komen. En werknemers bij de jullie langskomen bij een open dag etc.
2 jaar gelden zijn wij als werknemers langs geweest bij een boer met ongeveer 600 koeien.
Wij dachten allemaal hoe doet deze boer het.
Bleek dat deze als manager werkte, en AB inhuurde voor het werk. Geheel andere inkijk.
Eerste vraag van ons was, dit is geen weidemelk.
Kon ook niet, waar wil je deze koeien allemaal weiden.
Bij elkaar in de keuken zien is altijd goed.
Id in de 5 ploegendienst werken we minder dan 36 uur. Dit is in elke 5 ploegendienst welke cao ook.
Voor de gezondheid van de werknemers is dit het beste model.
Werk bij FrieslandCampina met plezier, en geef de volgende boodschap aan jullie door, wees trots op FC. Betaald een goede melkprijs marktconform.
+1
Wolswinkel
Quote:
[Voor de gezondheid van de werknemers is dit het beste model./quote]

@zuivelarbeider 😘

[quoteen geef de volgende boodschap aan jullie door, wees trots op FC]

Bedankt voor je boodschap! We nemen het mee...
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!